Monolog Gadis

Tuesday, February 19, 2013 - si tukang karang : zey at 6:10 PM
"Bermula di Facebook kau tegur ku dulu tak tahu malu. Tak kuasa nak layan aku buat tak tahu. Kau terus cuba dan mencuba sehingga ku jatuh cinta..." Tasha Manshahar, Be Mine.


Assalamuaikum and hello to people who fall in love every single day! :D

Jap. Jap. Nak promote buku Lejen lagi...

Dalam panggung, Gadis tidak dapt tumpu kepada wayang. Bola mata Gadis ke tepi, merenung Jaka dari sembunyi. Jaka menyedari tindakan Gadis lalu tersenyum. Dia menyuruh Gadis berhenti dan sambung menonton.
"Wayang ini bagus", katanya.
Monolog Gadis :
Harga tiket RM10 terlalu murah untuk saya melihat kamu selama 2 jam, tanpa kelip. Saya tak mahu sia-siakan 1 saat pon kerana kamu lebih indah dari segala kisah yang pernah saya tonton. Lebih indah dari segala puisi yang pernah saya baca. Lebih indah dari segala lagu yang pernah saya dengar.
Hati Jaka milik orang lain.

Pernah cuba tgk wayang sorang2? 

Entri ni sebenarnya takdelah apa sangat. Almaklum, takde apa yang terbaru pasal aku. Sebabkan aku banyak baca buku Lejen tu yang aku promote satu dua buku dorang. Aku ada gak beli buku Nami : BauSemangatAnakMuda, dah abis baca da pon. Pada siapa yang agak2 jiwa indie, jiwa muzik, berbaloi la beli buku ni. Tengok cover aku ingatkan buku ni pasal bola, rupanya takde kena mengena dengan bola pon...wkcwkckwc...(apa punya bunyi woi?!) Aha! Selain buku, dalam entri ni aku nak promote satu music video from local artist of course. Naahh. Enjoice! :D




P/s : Pernah tengok wayang seorang diri? Kadang2 rasanya lagi syok-best-gila-gempak daripada kau merayu kat org lain mintak teman kau tengok wayang. Betul. Tak tipu ;)
apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

Gitar

Monday, February 18, 2013 - si tukang karang : zey at 10:59 AM
"When I grew up and fell in love, I asked my sweetheart what's life ahead, will we have rainbows, day after day, here's what my sweetheart said Que Sera Sera..." By Doris Day

Assalamualaikum and hello awesome people! :D


Sebentar
Biar aku bermain gitar sekali, 
kemudian aku teman kau dalam mimpi.


Cuba teka ada berapa biji mata dlm gambar atas? 
#LawakHambar


Lagi satu video aku nak kongsi harini ialah video pemenang Anugerah Planet Muzik 2012 kat Singapore. Orang Mesia. Nama beliau Taleeb Mizad. Pandai main gitar yhaww! Ok, enjoy! (^v^)V





P/s : Kawan lama aku dulu (eh?) pernah ckp org yg pandai main gitar selalunya pandai main drum, tp selalunya org yg pandai main drum tu tak pandai main gitar. Oh ya, kawan aku tu drummer. 
apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

Romeo & Juliet

Sunday, February 17, 2013 - si tukang karang : zey at 4:59 PM
Assalamualaikum and Happy Sunday awesome people! :D


Kita takkan selamanya berenang dalam lautan manis yang manis dan mengasyikkan. 
Sampai waktunya kita akan telan pahit kopi yang hitam dan mengerikan.
Sepahit apa sekalipun, aku mahu hirupnya sama kamu.
Kamu?


Pulau Tinggi, Mersing
2011



Amboihhh.... Jiwangs gegituww... Actually after balik dari Mersing, I read a few Lejen books yang memang best-gila-gempak I tell yahhh... Lagi best bila dapat shop online goyang kaki. Haha! So maybe next entry pon pasal buku ni kot. Insya Allah kalau aku rajin.

Adios! XD

Usha juga video ini : Hari Jubah





P/s : 25hb nanti daftar placement kat Cyberjaya. Hope everything goes well :)
apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

Flightless Bird

Wednesday, February 6, 2013 - si tukang karang : zey at 9:00 PM
Assalamualaikum and hello good people!
No entry-dari-hati for today. Just a simple lyric [but yet a very deep meaning] from Iron & Wine.


I was a quick-wit boy, diving too deep for coins
 All of your street light eyes wide on my plastic toys 
Then when the cops closed the fair, 
I cut my long baby hair 
Stole me a dog-eared map and called for you everywhere 

Have I found you Flightless bird, jealous, weeping or lost you, american mouth 
Big pill looming 
 Now I'm a fat house cat
 Nursing my sore blunt tongue 
Watching the warm poison rats curl through the wide fence cracks
 Pissing on magazine photos 
Those fishing lures thrown in the cold 
And clean blood of Christ mountain stream 
Have I found you Flightless bird, grounded, bleeding or lost you, american mouth
 Big pill stuck going down.



Ini bukan bird tapi bee :)

"It's better to have loved and lost than to never have loved at all"

Usha juga entri ini : Future






P/s : Ada org kata "Good boys are all taken yg tinggal sekarang semua full of shit" I'm gonna proof that this is wrong. But how? Mmmm.... 
P/s/s : The girl in the photo selalu buat kelas ktorang happy, havoc, kecoh... :) Thanx to her. Selalu buat org lain senyum. :D
apa u'all rasa? 
4 00 walks Links to this post

Precious Stone

Monday, February 4, 2013 - si tukang karang : zey at 6:55 PM
"Ku mencari jalan utk mendekatimu, kaulah ilham di setiap melodi lagu ku, kau lah raga ku di setiap rentak dan lagu, ku ingin selalu di samping mu, engkaulah gadis idamanku..." -Nik Irfan- Wedding Dress.

Assalamualaikum and hello there awesome people!

Hari Jumaat lepas (1st February) ialah hari terakhir aku kat Mersing. 2 bulan kat sana, bukan 8 minggu, tapi 7 minggu sebab aku daftar lambat. Yela, masuk GEMS pon sebab Genie, tetiba dia decide join yg dekat Setiu. Lepas diskas dgn family, mmg taklah dorang lepaskan aku pergi Setiu. Lagipon program ni masih samar-samar pada awalnya. But then yang buat aku gagah sikit masuk program ni sebab Shahdan. Masa tu pulak Shahdan ni dah selamat dah daftar seminggu awal. Dia kata ok. Dia kata best. Aku pon confident lah nak join kan. 

Bila dah masuk,... [dah grade dah pon..hihihi..] program GEMS mmg best gila gempak I tell yahh.. Apa yang aku belajar kat sini mungkin aku takkan dapat kat tempat lain. Daripada modules, events, site manager semua sekali lah... best! :D


During modules 
 
Sports Day :)
Talent Show!
Boys and girls in Green Jade [dinner]
Hiking? Jungle trekking?
GEMS graduation

Daripada program ni jugak aku lebih kenal diri aku sebenarnya. A few things yang aku rasa aku tak minat, tapi sebenarnya bila try, not so bad pon. Contoh pada awalnya aku ingatkan aku ni kurang soft skill sebab aku jenis tak suka amek port apa2 yang takde kaitan dgn aku, tak suka bercakap pada benda2 yang tak membuatkan aku berminat utk dengar. Tapi perangai aku yang tak senonoh ni membuatkan kawan aku kata aku jenis yang pilih kawan (yang sebenarnya tak. Aku cuma tak minat cakap. eh?) Time matric pon ada org ckp benda yg sama kat aku. So I change for better yhaww! Lagipon that 30 second first impression is damn important you knoww! :D

And you know what, aku try hiking! Yey! Aku sbnrnya bukan budak hiking... Dulu kemain Sern ngan Yana ajak hiking Broga Hill, and I was like...mm..tak minat... ;p Aku try, and it's not so bad! Best gila gempak I tell yahhh.. :D

Dan aku baru taw rupanya tahap influence aku ni tinggi. Patotla Prof dulu suka kenakan aku time kelas. Ok. Takde kena mengena kot. Kahkahkah! Ok. Bye! :D




P/s : Haritu pergi Mersing byk betul keropok Abah n Mak beli. Sekarang operasi menggoreng nya pula!
P/s/s : Insya Allah naik raya cina ni aku sambung kerjaya kat Cyberjaya :)
apa u'all rasa? 
5 00 walks Links to this post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME