PERMATA

Saturday, July 13, 2013 - si tukang karang : zey at 7:10 PM
Salam Ramadhan semua!

Dah lama sangat aku tak update blog kan. Nampak sangat hidup aku tunggang terbalik. Haha! Lepas konvo bulan Oktober, aku menganggur. Bukan tak buat apa, tapi gigih jugak hantar resume sana sini. Tapi takde satu yang lekat :( Sebulan aku macam tu. Dalam bulan Disember, Genie ajak masuk GEMS sekarang dah masuk GEMS 2.0 dah. Dengan sebulat hati, aku pasrah masuk program ni kat Mersing. Program kerajaan. Fully sponsor. Genie ajak, tapi dia pergi yang kat Terengganu. Aku pergi Mersing ni memang sorang. Dua bulan aku masuk program ni, banyak benda aku belajar, fasilitator pulak bukan calang-calang, ada yang dah jadi CEO, masih nak ajar Fresh Graduate macam aku. 

Hari Sukan Topaz Ace Company
Rata-rata yang masuk program ni nak pengalaman. Semua orang taw, fresh graduate memang payah nak dapat kerja tetap. Aku pon taktaw apa silapnya. Dan lepas habis program dua bulan kat Hotel Seri Malaysia Mersing, aku pon sambung praktikal kat Cyberjaya. Kat sini aku masuk dunia keparat korporat. Banyak pengalaman aku kat sini. Aku praktikal 6  bulan. Insya Allah sampai bulan 8. Lepastu aku pon taktaw mana hala tuju aku. 

Our first big-event

Ya Allah jika rezeki masih di langit, turunkanlah

Jika di bumi keluarkanlah...Jika sukar permudahkanlah
Jika haram sucikanlah...Jika jauh dekatkanlah

apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME