Trip to Utara ii

si tukang karang : zey at 10:51 AM
Assalamualaikum dan salam ramadhan semua! :D


Seperti yang dijanjikan dalam entri lepas, entri kali ini aku akan upload kan sambungan trip family ke Kedah pada bulan Julai yang lepas untuk menghadiri Majlis Konvokesyen di Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah, Kulim Kedah. Alhamdullillah, everything went well. Tahniah buat adik lelaki aku yang akhirnya dapat menamatkan pengajian dalam kos Ukur Tanah [actually I don't know the specific name of his course la. kehkeh]. Kalau aku kat rumah mungkin aku dah jerit tanya nama panjang kos beliau! Bila difikirkan balik mungkin ada hikmah di sebalik ketidak hadiran aku di majlis konvo tu. Ini mesti sebab nak mintak adik aku sambung belajar mungkin. Yer, mungkin. Hewhew.. Anyway, enjoy the pictures!

Yang ini sekolah rendah pon tak grade lagi. Haks. gaya tu ada.

The Family. Look at Chibby holding his 'scroll'. Hah!

Orang yang diraikan : Sabiq Haziq bin Jamaludin 

The speech? Kemain!

The Family :)

The Baby of the family?
Lepas ni aku taktaw lah sapa antara siblings aku yang ikut jejak kitorang [Ajib dan aku] further studies kat Utara. Tapi aku rasa kalau ada yang pasang angan-angan nak further studies over the seas mungkin lebih baik. Ceh. Ceh. Nanti kang ada pulak niat nak sambung belajar kat Sabah Sarawak. Heww. Adios semua!
apa u'all rasa? 
0 00 walks Links to this post

Trip to Utara i

Wednesday, July 25, 2012 - si tukang karang : zey at 3:04 PM
Assalamulaikum dan salam ramadhan semua!

Dah awal ramadhan dah... pejam celik nak seminggu dah kita berpuasa. So amacam semua?  Feeling great? Semoga ramadhan kita kali ini lebih baik dari ramadhan yang lepas. Entri kali ni aku cuma nak upload a few gambar masa family pergi Kedah minggu lepas. Family aku je, aku tak pergi sebab tengah praktikal la wey, aku ter-ponteng sehari pon, parents dah bising. Yes, bising for good :) Rombongan ke utara kali ini bukanlah sesaja tapi ada misi, yelah sebenarnya kalau takde misi, agak payah kami sekeluarga ke utara sana tu. Dan misi kali ini ialah untuk menghadiri majlis konvekesyen adik lelaki aku di Kulim, Kedah. Details pasal konvo, insya Allah pada entri akan datang. Entri yang ini cuma nak habaq surface ja. [ceyt~]

Actually bila kata nak pergi utara, family aku sangatlah excited. Kalau takde peluang macam ni, memang tak kot kami ke sana. Sebelum ni pon dah 2 tahun aku ulang-alik utara-selatan. Lepas tu adik lelaki aku pulak ikut langkah study kat utara. Anyway, selamat menjamu gambar muka-muka gembira mereka ni :D



Chibby dan Iqa

Feri Penang

Chibby ambil gambar pelancong ke?

Pemandangan dari feri.

Yang 3 hadapan ni aku kenal, yang hujung sekali aku tak taw lah, kenalan dorang kot?!

Suka beno naik feri yer?

Camwhoring~

Hotel Seri Malaysia

Selagi ada pool, selagi tu dia nak swim!

Pada aku, Penang dan feri tak boleh dipisahkan, tu adalah tarikan utama kat Penang. Walau ada jambatan pon, bila pergi Penang kami memang akan naik feri. Bak kata orang satu kelainan, negeri lain mana ada. Kalau setakat jambatan tu, Jambatan Muar tu dah selalu! Ok, jumpa lagi entri akan datang! :D
apa u'all rasa? 
0 00 walks Links to this post

I Am Done!

Tuesday, July 10, 2012 - si tukang karang : zey at 11:09 AM
Assalamualaikum lovely people!


It's been a long time since my last entry about college's dinner... meeting with Sleeq. Not because I am so lazy-bum to update, but because hectic-final days I've been through. Hectic days baby. Bloody tiring days of a walk to graduation. Sampai rasa mandi tu macam buang masa. Yes, that was the time that clocks ticking with golds! Yes, time is gold... too many to settled in a short time! About internship, assignments, reports, VivaVoce, thesis, lab, data, analysis, exams... tambah lagi dgn with the pressure of no-money. haha! Tp sebenarnya that month parents da bank-in duit banyak kali. Still broke-ass. Taktaw apa silap. :(

But darlings, I've been through aaalllll that at one peace! Haha. tipu. Mana boleh tenang... Alhamdullilah, internship aku dapat kat Mardi [which was my second choice], assignments and reports : I managed to submit it before date line, VivaVoce in front of three lecturers... alhamdullillah lidah lancar terang satu-persatu. Jilid tesis at the cheapest shop! haha! Walaupun jauh kat Serdang tapi dapat gak tengok-tengok-kenal-kenal dengan staff Mardi. Bak kata orang sambil menyelam minum air. Believe me, without those cool-people around, I am half-dead. haha! Thanks a bunch to those people... semoga Allah permudahkan urusan di dunia dan akhirat. Thank you Allah! :D


Blue Rose : Final year post-grad dinner 2012

P/s : Currently staying with Along at Putrajaya finishing my intern at Mardi Serdang for 3 months :)
P/s/s : Pic credit to MunSab
apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME