4th Putrajaya International Hot air Balloon

Sunday, March 18, 2012 - si tukang karang : zey at 6:24 PM
Assalamualaikum and happy good day lovely people!

Minggu lepas cuti sekolah, seminggu. Weekend ni pulak, family day! Jalan-jalan je kerja dengan phone aku entah ke mana, charger pulak tak bawak. Nice kan? Kebetulan minggu ni gak festival belon panas kat Putrajaya. Sesaknya daripada hari Jumaat tu jangan cerita lar. Sepanjang jambatan pon dah penuh orang duk parking. 

Fakta best pasal belon panas ni ialah kat Malaysia ni cuma ada 5 orang saja yang ada lesen untuk menaikkan belon panas ni. Nak naikkan belon panas ni pulak bergantung sepenuhnya pada cuaca. Bila tengahari tu harapan je la nak naik belon panas. Cuaca terlalu panas tak boleh, hujan kilat lagilah tak dapat. Dalam pukul 8am tu dorang dah ready naikkan belon. Nasib baiklah rumah Along kat Presint 9, bila nak taw belon dah naik ke belum, tengok dari tingkap je dulu..hihi~ 

Yang ni jenis belon-tak-terbang

Budget bawak instax dapatla sekeping dua sign retis

Mata berkerut, tu maknanya panas gila!

Yang ni sarung nak tutup kepala dia.

Yang belah kanan sekali Rabu ni siap la dia.

Gua rasa cam Boney M pon ada. 
Sekarang ni memang style lah budak-budak kat Putrajaya ni pakai wig gaya gini. At first aku ingatkan ada hari wig sedunia ke apa...rupanya memang jadi trending. Bagus jugak rambut camni, boleh tutup kepala bila panas gila, so budak kecik takdelah merengek kata pening kepala ke apa~
apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

The Ugly Truth #10

Saturday, March 10, 2012 - si tukang karang : zey at 9:55 PM
Assalamualaikum lovely people!


Blurr image.


Don't push yourself too hard to impress, you might well end up 
being depressed.







Apa yang saya nampak dalam proses 'approaching' ramai boys dan girls menjadi orang lain. Mungkin sebab tu bila dah penat menjadi orang lain, mulalah nak menuding jari. oh!
apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

Langkah Bendul

Sunday, March 4, 2012 - si tukang karang : zey at 9:18 AM
Assalamualaikum dan salam mesra semua!


Chaza dan Ajib
Abah kata anak-anak dia takde yang langkah bendul. Bukan nak percaya sangat adat Melayu tu, tapi tu semua planning abah kan. Mana kita taw. Yang dalam gambar tu aku dengan pakcik aku,eh! adik lelaki aku. Aku rasa dia membesar dengan cepat berbanding aku. Yer, memang dari kecik dia memang suka overlap aku. Tapi aku masih ingat, masa kecik dulu aku pernah lebih tinggi dari dia. haha! :D Langkah bendul takde kena mengena dengan adik-beradik lelaki dan yang sepatutnya lelaki memang patut melepaskan adik-adik dia dulu kahwin. Tapi ini semua jodoh dah tertulis. Rezeki, Jodoh dan Ajal adalah antara perkara pertama yang ditetapkan oleh Allah semenjak kita masih dalam kandungan lagi. Kita manusia tiada daya nak menghalang~ 


P/s : Insya Allah bulan Jun ni family aku pergi Umrah. Atuk Mi belanja. Ya Allah murahkanlah rezeki Atuk Mi, diberikan kesihatan yang baik dan permudahkanlah urusan mereka ke tanah suci. Aminn~



apa u'all rasa? 
8 00 walks Links to this post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME