Orang Lidi #1

Tuesday, January 31, 2012 - si tukang karang : zey at 12:10 AM
Assalamualaikum dan salam mesra semua!

Minggu lepas kat Putrajaya, jadi suri rumah full time kat rumah Along. Mana tak full nya, line takde...bukak mata buat sarapan, time lunch masak nasi....ada masa lagi kemas rumah..mmm.. ada masa lagi aq buat orang lidi. yeahh...syok gak melukis pakai mouse ni sbnrnya... at first rasa cam tak confident je ngn lukisan sendiri, tapi teringat member lama aq kata [sufi] : yang buruk itu seni makanya aq ada confident untuk publish koleksi orang-orang lidi di waktu aq kebosanan..haha! Enjoy people!


'Annoying' Behaviour During Exams






This is true story, aq agak mesti ramai yang rasa situasi di atas sama ada berada atas kerusi aq atau berada atas kerusi depan aq. Pada aq pulak aq bukan jenis yang hantar paper awal. Aq ingat last time aq buat masa kat Penang dulu paper english, aq kluar awal, tu pon dalam 85% of students yang kluar awal and aq one of them. Itu first and last. Oh yah lupa masa second year dulu aq ada kluar awal, paper Pilihan Bebas : Pengantar Bimbingan dan Rundingcara. Itu je la, yang lain tuh, duk lah terkebil-kebil sampai berharap lecturer buat seround dua kat seat aq. huhu~

apa u'all rasa? 
3 00 walks Links to this post

Two Years of Freedom!

Thursday, January 26, 2012 - si tukang karang : zey at 5:38 PM
Assalamualaikum dan salam mesra... :)


Today is my bornday. Haha..straight to the point senang, malas nak corner-corner... hari ini tambah umur, setahun jagung. Feeling great?..mmm..takdelah, biasa-biasa je,.. woke up in the morning hoping that nobody will wish..haha! yeh, memang betul,.. jangan wish kuat-kuat..malu..titeww kann dah becaarr... XD *uuweekk, muntah hijau!

Tahun ni, orang pertama yang wish : mamat yang jual insurans, orang BSN..kemain nak jual insurans panggil aq Hani..eh..eh...call me Miss Chaza, ok, thank you. Mamat tu wish sebulan awal. But at last aq tak beli pon insurans dia, teruih off handphone..cakap berjela-jela nak approach aq.. da la time tu aq kat lab. Buang masa!!

Ok, yang kedua is my family...dorang wish seminggu awal which is minggu lepas dorang ada datang sini, celebrate.. makan kat restoran Arab... abah bagi present : kasut wedges yang tinggi..semoga aq cepat tinggi! kihkihkih.... =p 

Khayam-E-Basera, Cyberjaya

Kalau nak makan gaya Aladdin tu boleh la duk sini =)

Birthday girl berucap..ceh..ceh..!

The Queen

Iqa

Mint Tea

The Hard-To-Pronounce Menu

Egg with lamb

The King with lamb

Cyberjaya

Reaksi Chibbi bila perut dah konyang!


Harini pulak yang paling awal wish is of course my besties ever : Khai... Tapi tak dapatlah nak gossip panjang sebab sim kad aq ni daftar pakai ic mak so tak dapatla free calls. Sory people! 

Lastly terima kasih kuasa giga pada semua yang wish...tak kira la wish face to face ka.. face to book ka.. #eh calls,..texting semua..trimas banyak-banyak.. Sangat-sangat menghargainya. Apa rasa being Two-Years-of-Freedom? Oh, well freedom pon tak freedom sangatlah..lagipon aq memang tak nak freedom yang melampau-lampau... hehe... Still apa yang aq buat aq report kat mak and abah. Senang. Tak nak amek risiko lebih. Semua benda dorang taw. Freedom to drive long distance? Yeah yang tu aq dapat. Freedom to go SCUBA alone..? yang tu aq tak dapat, abah tak bagi dan yang tu aq tak nak..kan lagi best SCUBA dengan buddy..ceh..cehh... =p Freedom to choose own dress, own blouse,..? ok yang tu aq dapat 50-50... nak beli design ni, design tu kena tanya mak...=p Freedom to choose my own husband...err...err... I don't want that freedom. 
Good nite! 
ha-ha! XD
apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

Blood Group

Monday, January 16, 2012 - si tukang karang : zey at 9:15 PM
Assalamualaikum dan salam satu Mesia kepada semua pelajar yang dah habis final exams, yang masih dalam demam exam, dan semua pembaca. Tahniah pada yang dah habis exam, dan pada yang belum, well...good luck lah! 
Entri kali ni aq cuma nak upload kan satu gambar cute... enjoyy!

Click To Enlarge





P/s : If My Mr Right is B type, haha..we'll produce BB baby! ha-ha! Yeaah, I'll become Orang-Kaya-Baru!
apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

[Vid] My Muchuk

Sunday, January 15, 2012 - si tukang karang : zey at 5:15 PM
Assalamualaikum people!


Sambil study tadi aq berjalan-jalan di atas talian maya #eh, maksud aq online dari satu webpage ke satu webpage dan aq ada jumpa satu video yang aq rasa menarik. Kenapa aq rasa? Sebab jujurnya aq tak tengok lagi video ni, so nak letak video ni dalam blog laju-laju so that bila aq balek rumah ada streamyx, boleh la aq tengok =) Pada sesapa yang dapat tengok the whole video, please kindly leave comments here.



apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

Perihal Johor

Sunday, January 8, 2012 - si tukang karang : zey at 12:55 AM
"Kau inginkan indah denganku namun kau gambarkan kenangan yang indah sewaktu kau bersama dirinya..." Sugar Love Cookies.

Salam satu Malaysia kepada semua pembaca! XD

Tanjung Emas, Muar, Johor

Pernah suatu masa dahulu, sasterawan negara, Allahyarham Usman Awang pernah menyifatkan sifat-sifat orang Johor dalam sajak pendeknya :

"Kurang ajarnya tetap santun,
lembutnya cukup jantan,
dajalnya masih selamba,
nakalnya bersulam jenaka,
menikam dengan pantun,
menyanggah dengan senyuman,
marahnya dalam ketawa,
merendah bukan menyembah,
meninggi bukan melonjak."

Keluarga besar Muar, Johor

So, any other different perspectives?
apa u'all rasa? 
7 00 walks Links to this post

Waiting for the Were-wolf?

Saturday, January 7, 2012 - si tukang karang : zey at 6:52 PM
"Time can bring you down, time can bend your knees, time can break your heart, have you begging please, begging please..." Eric Clapton. 

Assalamualaikum lovely people!


All along I believed I would find you,
Time will bring your heart to me,
I have died everyday waiting for you,
Darling, don't be afraid I have loved you 
for a thousand years!


Tunggu punya tunggu tak sampai-sampai daa....~






If he is a were-wolf, I am his were-bear! aauummm! =)


Romantic marriage proposals made by Malaysian : Meme & Dena.




P/s : By Christina Perri




OkFine sambung study semula. Kthxbai!






P/s/s : Awak si pemilik tulang rusuk saya, kalau saya tak dapat jumpa awak kat dunia, awak kena janji tunggu saya kat syurga, ok?

apa u'all rasa? 
0 00 walks Links to this post

Picture For Uncle

Tuesday, January 3, 2012 - si tukang karang : zey at 12:15 AM
Assalamualaikum semua! XD


Kalau #IniAnwarHadi buat video Song For Bapak,  #IniChazaHani buat picture for uncle. Haha.. memang lah lain, but it both goes to the same person.

Ok, uncle this one for you,..boleh lah promote baju IAH saiz S. Kami promote baju je taw uncle, kami tak promote diri sendiri..kihkihkih.... =p

Ini Anwar Hadi

To those who might get confused, this shirt was sold during the launch of one Malaysia tv online. Not sure lah sekarang ada jual ke tak, kalau nak you guys can ask straight to uncle = bapak Anwar Hadi. Jangan risau, uncle sangat cool-gila-gempak. You can ask anything to him. Mmm..kalau jual lagi pon shirt nih sekarang, korang tak dapatlah yang ada sign punya. Ini special untuk princesses. Haha! tipu...act, sapa yang pergi launch aritu, ramai je yang dapat sign =).





P/s : Masa kami dua pergi kuliah pakai baju nih, semua tanya "korang dua berkempen apa weyh?" =.='
P/s/s : Not going to update anything in a little while.
P/s/s/s : Going to have final exams for the next 3 weeks.
apa u'all rasa? 
8 00 walks Links to this post

Terancam!

Monday, January 2, 2012 - si tukang karang : zey at 12:57 AM
"Kini aku diperhati kanan kiri diawasi ancaman mereka tiada henti aku hadapi... Kini aku dipenuhi bayang dipancari benci ancaman mereka tiada henti aku selami..." Bunkface


Assalamualaikum semua.


Saya seorang siswa.

Saya belajar.

Saya suka menimba ilmu.

Ilmu itu penting.

Bukan untuk jadi pandai sahaja tapi untuk jadi bijak dalam hidup.

Saya seorang siswa, saya belajar dan mungkin ada yang saya lakukan menyalahi undang-undang dunia.

Saya seorang siswa, masih belajar, bukan seorang ahli politik yang bijak berbicara dalam parlimen.

Saya cuma sedih dengan apa yang berlaku sekarang.

Yang pandai tak nampak pandai yang bijak tak tunjuk bijak.

Bila ada yang cucuk, baik buruk pon tak dapat bezakan?

Apa kata kalau kita sepakat sebagai seorang Islam?

Saya Islam. Awak Islam. Ada apa yang awak musykil? Mari kita bukak kitab al-Quran. Noktah. Takde perbalahan. Sudah terang. 

Itu barulah ada ilmu dan kita amalkan.

Peace world! XD


Sumber




P/s : Politik =.='
apa u'all rasa? 
9 00 walks Links to this post

Selamat Tahun Baru 2012

Sunday, January 1, 2012 - si tukang karang : zey at 11:00 AM
Assalamualaikum semua!


Hari ni mulalah hari baru bagi tahun baru. Alhamdulillah, Allah masih beri kita peluang untuk menghirup udara di bumi Allah ini. Tahun lepas, 2011, yang buruk tahun lepas, kita jadikan iktibar, jadikan pengalaman bukan landasan pada tahun ini untuk menjadi yang lebih buruk.

Eceh, banyak pulak cakap aq nih...Malam semalam, pemulaan [dah dibetulkan ngn uncle=silent reader!] 2012..amacam? korang sambut? tak? study? okfine. Haks! Semalam kebetulan birthday sorang mariner-to-be = Genie! yeah.. memang kaw2 kena Genie nih...tengoklah master mind nya sapa....siap ada pelakon utama lagi...pelakon pertama...pedajal fasa 1...pedajal fasa 2 bagai.

Disebabkan tahun ni insya Allah tahun terakhir kami di uni, makanya memang kami rancang nak selebret this new year [and also Genie's birthday] kaw2 punyalah!...ok, let's these pictures tell you more..enjoice great new year everybody! XD

Muka bersih...sebelum 'that-moment'

Yeahhh! Salji dah turun!!
Dari kiri : Sern, Genie, Zey n Sayha

Ehemm...cuba tengok tangan kanan aq, sambil peluk Meng, aq kenakan dia gak! haha!

Genie : The Birthday Girl

Salji fasa kedua
The Grey Hair Moment

Kena buli lagi, guna TIGA STRAW! XD

The makan-makan moment

Kepada Yasmin bin Zulkifli [aka Genie], semoga menjadi anak yang solehah, akak yang penyayang dan sahabat yang terbaik. Semoga ditetapkan iman walau di mana kaw berada. Semoga berbahagia di dunia dan akhirat...dan yang paling penting, kaw adalah antara kawan aq yang terbaik, dan nama kaw ada dalam doa aq yang terbaik [ceh!] dan kita kawan sampai bila-bila...kitteeww jannnjji taww!!! =pp




P/s : Tahun baru nih, family aq sambut di Cyberjaya, rumah cousin-Abg Reza.
apa u'all rasa? 
7 00 walks Links to this post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME