4th Putrajaya International Hot air Balloon

Sunday, March 18, 2012 - si tukang karang : zey at 6:24 PM
Assalamualaikum and happy good day lovely people!

Minggu lepas cuti sekolah, seminggu. Weekend ni pulak, family day! Jalan-jalan je kerja dengan phone aku entah ke mana, charger pulak tak bawak. Nice kan? Kebetulan minggu ni gak festival belon panas kat Putrajaya. Sesaknya daripada hari Jumaat tu jangan cerita lar. Sepanjang jambatan pon dah penuh orang duk parking. 

Fakta best pasal belon panas ni ialah kat Malaysia ni cuma ada 5 orang saja yang ada lesen untuk menaikkan belon panas ni. Nak naikkan belon panas ni pulak bergantung sepenuhnya pada cuaca. Bila tengahari tu harapan je la nak naik belon panas. Cuaca terlalu panas tak boleh, hujan kilat lagilah tak dapat. Dalam pukul 8am tu dorang dah ready naikkan belon. Nasib baiklah rumah Along kat Presint 9, bila nak taw belon dah naik ke belum, tengok dari tingkap je dulu..hihi~ 

Yang ni jenis belon-tak-terbang

Budget bawak instax dapatla sekeping dua sign retis

Mata berkerut, tu maknanya panas gila!

Yang ni sarung nak tutup kepala dia.

Yang belah kanan sekali Rabu ni siap la dia.

Gua rasa cam Boney M pon ada. 
Sekarang ni memang style lah budak-budak kat Putrajaya ni pakai wig gaya gini. At first aku ingatkan ada hari wig sedunia ke apa...rupanya memang jadi trending. Bagus jugak rambut camni, boleh tutup kepala bila panas gila, so budak kecik takdelah merengek kata pening kepala ke apa~
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME