Orang Lidi #2

Wednesday, February 1, 2012 - si tukang karang : zey at 12:58 AM
Assalamualaikum dan salam mesra semua!


Masih mood orang lidi lagi, walaupun satu hari my tummy yang cute ni cramp gila sebab lupa lunch, bila teringat dah pukul 7pm. Sibuk kan lab, tummy terabai. =,( heww... tapi takpe, since aq dah ada quite a number of collection of 'orang lidi' in this lappy due to boringness days that alhamdulillah I able to get through without rambling around Putrajaya or searching for 'hot spot' in Alamanda. Yeh, I've been through the boringness days without lepaking around doing nothing. Yeh, syabas Chaza! =p So apa lagi, lukis orang lidi je la kerjanya kan... 

Kali ni aq nak cerita pasal 'Miscommunication' yang aq pasti selalu berlaku antara kita. Antara sesama bangsa, yah maksud aq sesama bangsa satu Mesia ataupun antara bangsa kita dan bangsa luar, bangsa international gitu..baru universal kan? Haaah! Yang ni pulak aq nak cerita cerita benar berlaku antara aq, member aq : Yana dan seorang peniaga Kebab yang berbangsa Arab badwi. [eh, ukmians tahu?]



Miscommunication







Miscommunication. Kengkadang boleh jadi benda lawak gak kan. Aq pulak tukang translate bukanlah sebab aq suka lepak kat mapley wutsover, but aq rasa kengkadang tuh ada bahasa kita kena relate ngn situasi. Cam dalam orang lidi atas tu, owner kebab tu tanya makan sekarang ka nanti sebab kalau makan sekarang boleh dia campur mayo sekali dengan fries + kebab, kalau makan nanti [lambat] pulak dia nak asingkan mayo dengan fries + kebab. Simple kan? Owner kebab tu mestilah nak jaga kerangupan fries tuh. 



P/s : Bila fikir-fikir balik, lawak gila kot kalau aq tinggalkan member aq tu ngn pak cik kebab tu, silap-silap boleh gaduh. Paling tak pon kalau member aq malas nak argue, dia pon boleh jadi malas nak beli. Haha! XD
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME