Kopi 434, Muar

Monday, February 6, 2012 - si tukang karang : zey at 1:03 AM
Assalamualaikum dan salam mesra semua!


Minggu ni aku ada kat Muar, empat hari dari kat sini. Lama gila tak balik Muar, Aku ingat last time aku balik Muar tahun lepas [birthday abah 26 dec]. He-ha! lama kan? =p Bila dah balik Muar tu memang rugilah kalau tak pergi makan cendol kat Jalan Sisi, minum air pear kat Jalan Yahya, makan mee bandung, mee rebus, bla..bla.. nasi beriyani..bla..bla.. Abc.. banyaklah senang cerita. Duk kat sini jangan risau pasal makan, murah dan sodap. Dijamin! ceyt! 

Cuti kali ni aku ada misi. Misi nak menghabiskan voucher buku aku tu. Nak beli buku pon aku discuss ngn family. [ceh, mengada kan?] Alang-alang dapat voucher free RM200, aku rasa baik aku beli buku mahal terus. Yelah, kalau beli novel yang RM30 tu..mmm...aku rasa boleh guna duit sendiri kot nanti. So bincang punya bincang aku pon decide nak beli buku "A Doctor in the House : The Memoirs of Tun Mahathir Mohamad". Tapi yang sedihnya satu Muar ni dah habis oredy... =,( sedih...esok kalau kat Melaka takde gak, taktawla... 

Makanya, untuk menghiburkan jiwa yang lara ni, me and my siblings singgah lah minum-minum kat Elephant Bean, Muar. Minum kopi 434 yang cuma ada kat Muar. besh taw! XD 


Nak buku Mahathir jugak! Tak kira!!!


Azirah : Budget nak jadik cover girl novel Terfaktab siri ii


Iqa : Baru balik kenduri akak member dia kahwin. Akak dia sebaya aku. [Enuff!]

Mochacino

Kopi Ais

Cappuccino
Kopi Panas

Reaksi teruja dapat mocha!
Half boiled egg

P/s : Persamaan kami satu keluarga : kami gila kopi [tapi kat rumah selalu buat air teh], kami gila kambing dan kami suka tengok cerita lama. =)
P/s/s : Bila ada kat rumah, saya tak suka apa-apa cerita pasal uni. Takpe, say cuti tak lama. Hari Rabu saya balik uni. 
P/s/s/s : Hari Rabu balik uni, hari Jumaat sampai Isnin depan turun JB untuk sampel thesis.
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME