Oh, Perempuan!

Monday, February 28, 2011 - si tukang karang : zey at 6:31 PM
Assalamualaikum~


Baru lepas ter-stalk a few friends dalam fesbuk. Well, bukan ke fesbuk memang diwujudkan untuk stalk orang? muahaha!!! Silap nih, fesbuk bukan satu medium untuk korang ngintai segala privacy org,k?


Cerita nya bermula begini, start dengan member aq nih di-tag dengan gambar nya dengan seorang lelaki. Eh, lelaki ni macam kenal laa...aq pon zoom kasi besar. Terus 'open link in new tab'. Sah, mamat nih member aq. Yang pelik bin ajaibnya member lelaki aq nih dah ada awek. Dan awek dia bukanlah member aq yang aq cerita tadi.


Aq ingat lagi dulu, aq pernah tumpangkan awek dia nih kat bilik aq, sebab depa nak balik kampung sesama. Seb bek tyme tu ro0mate aq takde, so dapatlah dia tumpang katil ro0mate aq tu kan. Tak pe, tak rugi jadi baik.


Si pakwe ni plak selalu kata kat aq yang dia sayang dengan cik awek nih. Selalu cerita masa depa kenai dulu, tyme sekolah..segala...segala...semua dia nak cerita. Dengan harapan aq cerita kat kaw kenapa aq clash ye dak? Oh, itu tak mungkin berlaku. Sebab dan sebab biarlah aq simpan sorang. Aib dia aq lindung, pekung aq, aq tutup. Bila kaw tanya, cam biasa aq akan cakap "tak de sebab". Dan semua orang taw "everything goes with reason(s)" cuma terpulang sebabnya utk diberitahu atau tak.


Ok, enuff. Sepanjang aq kenal dia, he seems to blame me for my break-up. Asal lak kan? Kepoh gila nak-mati.  Budget lu bagus? Budget lu setia la sangat kan? Nah, tengok ni pic kaw dengan pompuan lain. Bagos plan kaw kan, kaw cakap kat pompuan tuh jangan tag nama kaw kat photo dia. Kat facebook photo kaw? haa...penuh dengan pic kaw dengan cik awek. Selamat?!


Betul lah aq dengar rumours yang kaw ada simpan kat sini. Bila sembang ngn aq, gebang kata yang kaw selalu turun uni cik awek, rindu? pe jadah nya? Dan aq plak, lebih percayakan mata aq daripada telinga aq sendiri. Sekarang aq dah nampak bukti depan mata. Malas dah aq nak dengar dengan cerita kaw yang budget bagus tuh. huh!


Ha,...yang pompuan 'simpanan' kaw tu pon satu, bukan ke dalam facebook kaw, dah terang2 tulis yang kaw 'married' to cik awek? Dan dia plak dengan bangganya letak pic korang dua sebagai profile pic. Benda busuk, tak yah la nak simpan lama...lagi lama lagi busuk, lagi kuat baunya oi!


Tyme korang usha-mengusha dulu dengan cik awek, cam aq tak taw. Cik awek kaw tuh sama floor dengan aq. Dan aq bukan katak di bawah gelas. Harap maklum. 







I WISH that BOYS WHO Love TO BREAK GIRLS HEART into pieces, LEAVING SCARs that Take a really long TIME to HEAL, WILL BeC0ME GAY WHEN THEY get MARRIED
!!!!!!!
apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

Persaingan Untuk Wanita

Wednesday, February 23, 2011 - si tukang karang : zey at 8:47 PM
Assalamualaikum~


Hari ni aq nak polish-kan karangan darjah dua aq. =)


Pada suatu malam yang agak serabut, aq lepaking bersama seorang member perempuan dan seorang member lelaki. Lepaking kat warung yang ala-ala kedai mamak 24 jam behadapan dengan lelaki di meja depan kami yang selamba-rock je menghisap shisha rokok dua batang tanpa henti walaupun kami dah bagi signal untuk berhenti malah dia makin asyik menghembus asap ke udara. haaiiahh....lu makan je la asap tuh, toksah makan nasi, kacaula! Belakang meja kami pula, mR.s lelaki juga sedang sembang sambil menunggu makanan depa mai.


Setelah puas meng-sound mamat hisap rokok yang memang tak reti bahasa tu, member aq [lelaki] mula untuk sembang kencang.
Cerita mengenai roomate dia yang tersayang tu mendapat 'hamper kecantikan' worth hundreds!!! Yeah, member aq tuh lelaki dan of cos la kan roomate dia pon 'lelaki'. Seorang lelaki yang gembira melonjak-lonjak bila dapat beauty hamper? Maknanya jelas sekali roomate dia tuh seorang yang 'metroseksual' oohh..mungkin.... Seorang lelaki yang sangat2lah menjaga badannya, hygiene-nya dari hujung rambut ke hujung kaki. Sempat pulak aq tanya dia, brand apa je yang dia dapat tuh. Tapi, member laki aq yang-kachak-la rasa tak dapat nak investigate, sebab that thing very mahal [mungkin] so kena highly secure dengan memasukkannya dalam locker, kemudian kunci. 


Member L : eh, mana kaw dapat nih?
Roomate : ada 'peminat' aq bagi.
Member L : ha..? sapa?
Roomate : [memberitahu nama beliau dengan penuh yakin, tanpa segan-silu]
Member L : [Tersentap nokks! beliau lelaki!] asal plak dia bagi kaw neh?
Roomate : Biasalah, aq kan 'bini' dia.
Member L : [clueless] --.-


Yang ni aq yakin, depa bukan homo.

So, did you guys get my point here? Gay? Homo? Biseks? oh mai!
At first, aq tak tawla plak yang style depa mengusha ni pakai beauty product. hoho.

Ok, face the fact yang lelaki sekarang makin berkurangan, sebab tulah nisbah lelaki berkahwin ialah 1:4. Ya, seorang lelaki dengan 4 wanita. Just imagine that dah la lelaki ni ciput, yang ada ni pulak, suka kat gender depa yang sama. What the heck larrr???!

Aq bukan nak kata apa lah, tapi golongan yang super-annoying ni memang betul2 menjadi persaingan gegirls zaman sekarang. Tak yah tengok lain, cuba usha kulit depa. Gebu? putih bersih? Ohhoii, kaw pakai Clinique pon tak dapat kulit gebu camtu nokks! Not just branded-beauty products je yang depa pakai, makan + minum depa pon depa berkira. Yela, walau muka dah plastik surgery pon, kalau dah berdinner pukul 1,2 pagi kulit blotting gak nokks!

haiihhh...'pakwe' kaw gay, abeh kaw tu?


Makanya, aq rasa sebab tulah gegirl zaman sekarang semakin bersaing untuk lebih menonjol. Dah la kaum hawa nih memang sedia ada ramai, tak termasuk lagi dengan depa yang half-half nih. Adoyy!
Sebab tu lah makin lama makin banyak fesyen yang pelik-pelik wujud kat butik-butik ataupun kat pasar malam. Daripada rambut siput Anita Sarawak ke sanggul naga. Itu tak termasuk lagi dengan pesen shawl yang boleh dijadikan 'plankton-net', ada juga yang menerapkan unsur 'etnik kreatif' dengan menggabungkan sedikit kayu-kayan bagi memudahkan gegirl sekarang MELIBAS depa yang super-annoying yang sibuk je nak usha lelaki! hergh!

Pliss..plisss...not my Jacob!





apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

Tips : Lagu Sambil Study

Tuesday, February 22, 2011 - si tukang karang : zey at 12:02 PM
Salam to all readers~


Orang kata sambil study kalau nak dengar lagu, dengarlah lagu yang fully instrument tanpa suara. Kalau dengar lagu hardcore sambil study, otak lagi berkecamuk, apatah lagi lagu-lagu indie yang membuatkan kita berfikir semasa mendengar lagu-lagu mereka. Lagu-lagu orkestra plak aq pernah je layan... but not in a long term... [entahla kenapa, kalau nak taw korang try la cari lagu2 orkestra Johan Sebastian ataupun Wolfgang].


Untuk mid-sem exam kali ni aq cuba dengar lagu-lagu KOREA. ok, serious bertambah semangat nak study sebab lagunya yang membuatkan aq rasa cam nak menari. Maksud aq pensil di jari yang menari. 


Cuma aq nak suggest satu : Korean Artist should go to Pronunciation Class. Sapa setuju angkat dua belah tangan cam saya. =) hehe, Yela, walaupun sepatah haram aq tak paham apa yang dia cakap, tapi ada certain English words they should pronounce it well kan.


Hah, lagi satu tips aq lagu sambil study yer, bukan melihat video clip semasa study. Jujur, kalau korang tengok video clip Korea nih sambil study, sampai bila nak abis study der? asyik duk usha kaki depa je? huh!


Nah ni, aq kasi vid clip TVXQ - Keep Your Head Down sebagai permulaan. 






















p/s : ok, aq sangat gembira sebab pagi tadi Genie bagi aq vid clip 'Maximum' [TVXQ]
apa u'all rasa? 
4 00 walks Links to this post

Mulut Lebar itu Hawt!

Sunday, February 20, 2011 - si tukang karang : zey at 7:14 PM
Salam to all reders~


Dulu masa aq kecik-kecik, sedara aq ramai yang jaki / dengki bila aq bergambar. Depa mesti nak ejek cara aq senyum. Well, mulut wa lebar... nak wat camno kan? Bukan ter-paksa pon 'senyum meriah', tapi kalau aq senyum cover-cover, nampak sangat plastik..bak kata orang Kelantan 'supik'. Makanya, aq senyum la mengikut kelebaran yang ditetapkan. sehingga sekarang.


Pic zey senyum melebo tyme umo setahun jagung.
Eh, cam geli-geli la plak memuji diri sendiri senyum hawt? Bagai masuk bakul = pecah! haha! so i put some nice-charming smile from very damn hawt selebs.

ce teka...ce teka ni sapa?

Ce teka...ce teka lagi?

It's Changmin larr!



Ok, fine. Korang tak dapat teka sebab korang bukan k-pop lover. Der, dulu aq lah orang pertama yang asyik duk membenci + menyampah dengan k-pop nih. Sebab muka guys depa cam girls. Kengkadang tak de beza pon kulit girls n boys sana. Semua sama licin. Yang aq tak leh terima ialah depa pakai handbag dan depa bukan gay dan homo. It's call Fashionista! 

Acha Septriasa

Demi Lovato

Cameron Diaz

Zey Jamal
Ceh, lu badget selebs,pehal? haha!


apa u'all rasa? 
0 00 walks Links to this post

Caution : I am a Mat Jiwang!

Saturday, February 19, 2011 - si tukang karang : zey at 8:13 PM
Hola Readers!


Sapa pulak lar Mat Jiwang tyme2 weekend nih? haha. Guess what, it's Bruno Mars again!
Who cares about Bruno Mars being so jiwang and jiwang? Who cares? I love seeing him singing with smiles, showing his beautiful teeth. Serious, cair cam coklat! Oh, gawd!
And who cares about me being like-so-Korean? haha! 


Bruno Mars!



Ni lagu sesuai untuk propose a girl larr....Enjoice!




apa u'all rasa? 
0 00 walks Links to this post

Difference between 60's song and this so-call-urban song.

Thursday, February 17, 2011 - si tukang karang : zey at 9:38 PM
Hola readers!
It's funny to think that we live in a world with singers talking about having sex. But in the early 1960's all The Beatles wanted was to hold your hand. (: -azwin-
Copying status from a friend on Facebook. Ada betul gak dengan apa yang dia kata. Don't believe me? Ok, let these video clips tell you. One is from 60's 'I Want To Hold Your Hand' by the famous The Beatles and from this era I give you guys 'I Just Had Sex' by Akon. 






And guys, you don't have to wait for the second video clip to see the 18sx-thing [haha!] or not u're gonna regret~












p/s : Ni baru lagu Akon, tak cerita lagi dengan lagu Lady Gaga. Adehhh.... '-_-. Oh, btw, I hate homosexual!  
apa u'all rasa? 
0 00 walks Links to this post

Sungguh...kami rindu.

Wednesday, February 16, 2011 - si tukang karang : zey at 12:02 AM
Assalamualaikum~


Cuti siang tadi dapatlah aq buat perkara-perkara yang lara kemas bilik. Kemas punya kemas, aq tersingkap hadiah yang coursemate aq [Sehah] bagi time birthday aq hari tuh. Haaa?? kejamnya aq baru nak bukak??? Tak, bukan camtu, aq ingatkan dia bagi buku nota kosong..rupanya buku nota kecil tu penuh dengan ayat. Serious touching!


Hari Sabtu hari tu aq sakit, badan siap masuk air....sakit gila... Dah lama tak sakitkan, memang serious time tu aq taubat, tak maw jadi budak jahat lagi dah... huhu.. =( Nak jadi budak baik! 


dari kiri : Mak, Abah, Pak Ngah, Ajib n Chibby.
Berdiri : Abg Syuk.



Ni ha...aq tulis balik ayat-ayat dalam buku tu..ok?


Sungguh, Kami Rindu!
Tahukah kita? Bahawa Rasulullah pernah menyatakan KERINDUAN baginda kepada umat akhir zaman.

Hadith Riwayat Muslim [dalam Sahih Muslim] no. 482 berbunyi :
"Aku rindu untuk bertemu dengan 'ikhwan'ku [saudara-saudaraku]."
Para sahabat bertanya tentang 'ikhwan' itu :
"Bukankah kami saudaramu wahai Rasulullah?"
Nabi s.a.w bersabda : 
"Kamu semua adalah sahabat-sahabatku, 'ikhwan'ku adalah mereka yang belum datang lagi [umat yang akan datang].
Lalu para sahabat bertanya :
 "Bagaimana Rasulullah mengenali mereka di akhirat sedangkan Rasulullah tidak bertemu dengan mereka di dunia."
Maka Rasulullah menyatakan Baginda mengenali mereka dari kesan wudhu' mereka.

Other siblings yang menunggu untuk g Haji gak.. =)

Wahai saudaraku, jadilah kita umat yang sangat dirindui oleh baginda. 
Yang tetap beriman dan mencintai baginda walaupun tidak pernah bertemu baginda.
Yang tetap beramal dengan sunnah baginda, membaca al-Quran serta beriman dengan seluruh isinya.
Yang tetap teguh mentaati Allah dan Rasul-Nya di zaman huru-hara.
Begitulah nilaian Allah. Bukan jarak dan masa yang menjadi ukuran.
Bukan bertemu wajah itu isyarat untuk membuahkan cinta.
Pengorbanan dan kesungguhan untuk menjadi kekasih Allah dan Rasul-Nya, diukur pada nilaian taqwa dan dibuktikan dengan kesungguhan beramal dengan al-Quran dan sunnah baginda.
Rasulullah sangat rindukan umatnya yang taat di akhir zaman.
Apakah kita juga rindukan baginda dengan setulus hati kita?
Di mana baginda di hati kita?


"Ya Allah,.. jadikanku hambaMu yang mencintaiMu dan merindui kekasihMu...
Ya Allah,... jadikanku hambaMu yang dicintaiMu dan dirindui kekasihMu...
Ya Allah,... hamba mohon dengan sangat...~"









p/s : Abah selalu pesan, jangan tinggal solat...basahkan muka kita dengan air wudu' supaya orang sekeliling kita pon senang dengan kita. Insya Allah~

apa u'all rasa? 
4 00 walks Links to this post

Black Pearl?

Tuesday, February 15, 2011 - si tukang karang : zey at 12:32 PM
Assalamualaikum dan Salam Maulidur Rasul.


“Barangsesiapa yang berselawat ke atasku dengan sekali selawat nescaya Allah (s.w.t) akan berselawat ke atasnya sepuluh kali”. [Hadith riwayat Imam Muslim daripada Abdullah bin Amru bin Al-‘Ass r.a]
kopi-pasta post Suhail. =)

*************************************************************************

Sekarang dah bulan February,...sibuk Mid Sem's Exam...Bulan depan dah bulan Mac, sibuk pasal Dinner College larr...Dinner Marine larr...hadoyaaaiiii....
Sorry to readers and 'silent readers' yang setia membaca belog aq walaupun tak de menda sangat pon yang aq update. Aq agak bangga gak la bila aq berjalan, orang tak kenal aq sebagai chaza, zey... tapi kenal aq dengan nama Less Is More.. hahaha...budget kaw feymes zey?! Lagi ramai yang baca, aq rasa lagilah berhati-hati untuk menulis... ",

First week of March, Dinner College aq. Cam biasa aq TAKKAN spend too much money for the expansive-fancy dress. Aq cari je apa yang ada dalam wardrobe akak aq  dan pandai-pandai lah aq mismatch kan dia. Ada yang tanya tahun ni Chaza pakai baju apa lagi yang gila-gila? Ha-Ha!

Tema kali ni sangatlah simple dan senang nak cari baju...aq ada a few baju + aksesori yang aq rasa nak pakai...tapi still nak minta korang decide..boleh??

TEMA : BLACK PEARL

A
Pakai Jubah Hitam Mekah.

 B
Pakai Jaket.
Kalau pakai nih, dapat motorbike dengan ray-ban memang terbaik! haha!

 C
Simple. 

Tolonglah aq decide yang mana satu wokeyy? Aq nak pakai something yang more to myself. =)

apa u'all rasa? 
10 00 walks Links to this post

Mimpi ngeri yang aq rasa cam tak perlu cerita~

Tuesday, February 8, 2011 - si tukang karang : zey at 7:39 PM
Assalamualaikum~


Mimpi yang aq cuba nak cerita ni actually dah lama dah, minggu lepas time kat rumah...banyak gak lah aq mimpi [well, dapat tilam yang empuk dan bilik lagi sejuk =p] tapi mimpi yang ni memang paling ngeri / spooky / freaky / so-not-gonna happen.
Tadi aq baru cer kat Sern pasal mimpi nih. Kalau korang takde exam mid sem minggu ni, bolehlah baca entri ni sampai abes. Kalau ada exam cam aq bolehla letak dalam list keep-in-view korang yek!


hipnotis korang..wuuu...wuuu...~


Lokasi tempat mimpi aq ni ialah sekitar uni. Kat kolej atau kat fakulti, ituuu...ituu...lah yang aq tak nak gtaw. =) Scene pertama best je aq tengah makan...makan dengan sapa?....dalam mimpi tu aq makan dengan pakwe aq, ok itu perkara biasa...aq zoom punya zoom sapadia pakwe yang 'bertuah' neh. Time ni dah start cuak... tarik nafas dalam-dalam........ aq dating dengan pakwe SENIOR aq. Aq kenal dia neh. Tegur biasa-biasa je dengan dia selama ni pon. Dalam mimpi tu aq takdelah rasa sayang or benci ke hape-hape...sebab entah sape-sape je dia ni kan boleh sesat kat dalam mimpi aq. Dalam mimpi, rasa cam dah biasa je dating dengan dia neh. uhuk!

Scene kedua, aq tetap dengan cara aq, aq tak suka kapel-kapel yang mencapub. Aq tak suka kasi kecoh satu dunia. Tapi pakwe aq ni plak lain, dia rasa bangga dapat kapel dengan aq, suka jalan kat tempat-tempat yang ramai orang...aq plak ikut je dia.. rasa nyampah pon tak, rasa nak pukul dia pon tak. Well, time tu aq cuma melihat saja tak mampu control the whole mimpi.

Scene yang ketiga yang paling seram! Abes je makan dan berjalan-jalan, pakwe aq nih dengan baik hatinya menghantar aq balik depan blok. Apa yang terjadi??? Pakwe aq tuh ada motor...dan aq dengan rasa ter-hipnotisnya naik motor dengan dia...ok, aq naik motor dengan dia....


aq naik motor dengan dia...


aq naik motor dengan dia...


aq naik motor dengan dia...


aq naik motor dengan dia...


aq naik motor dengan dia...


Bila aq bangkit dari tidur ni lah yang aq pikirkan aq naik motor dengan dia.
Malam esok dan esoknya aq harap aq tak mimpi dia lagi. Thank god. aq tak mimpi dia...kalau aq mimpi dia 3 malam berturut-turut, aq rela insomnia pada malam yang keempat!






Untuk menjaga hati aq yang lara nih, Sern kata mimpi selalunya terbalik, maka aq create lagi satu 'mimpi' yang aq harap akan jadi nyata malam nih. =)


Scene pertama, scene dating...scene makan-makan...dengan sapa? dengan pakwe aq. Sapa pakwe aq, THE HAWWTT...THE HAWWTESS junior in town! Maksud aq junior yang paling hawt sekali kat sini. ha-ha? junior? Yela, dah opposite senior=junior larr! Tapi still, beliau bukan 'anak ikan' aq yer, kanak-kanak... ",


Scene kedua, perangai dia plak yang humble, pemalu tapi cute lagi hensem... nak muntah, g jejauh. ok? Aq plak yang suka duk tayang pakwe aq yang hawt ni kat serata alam. Dia tak marah, dia tak menyampah...dia cuma ikut saja, malah makin sayang pada aq..wenggg...wenggg....~


Scene yang ketiga. Pakwe kachak aq nih takde motor. Tapi beliau ada kereta Peh, peh dah la kachak, ada kereta lagi, junior plak tu wo! Maka dia juga selalulah menghantar aq ke depan blok aq dengan kereta dia tuh. Kalau dia takde kereta pon, aq rela naik bas dengan dia. Biar susah-susah dulu, takpe kita pelan-pelan kayuh...lama-lama nanti kita boleh own Ferrari. Tak gitu?


Aq suka dengan teori Jagung ni.








p/s : Aq rasa ni tulah sebab mengumpat senior.
p/s/s : Dah la, malam ni aq nak study iktiologi untuk exam esok. Bye!
apa u'all rasa? 
3 00 walks Links to this post

Bergumbira...

Monday, February 7, 2011 - si tukang karang : zey at 12:42 AM

Assalamualaikum to all readers.


Seminggu lebih dah tak update, sebab seronok sangat berjimba kat rumah...


Bermula daripada aq balik Muar, hujan non-stop dalam 3, 4 hari. Thank god taman rumah aq tak naik air. Kalau naik air tak taw la camne sebab aq pon tak pernah lagi mengalami banjir.
Dengar cerita Johor, Melaka n Pahang naik air...


Cuti CNY ni semua kedai duk pakat tutup, kalau yang berbangsa Chinese tu aq fahamla, raya dorang tutup seminggu pon tak pe...ni kedai bangsa lain pon tutup...pe cer? Nak cari top up pon sampai 2, 3 kali pusing cari kedai bukak.. hadoiiyaii...~


Entri kali ni pon aq tak maw cerita banyak, cuma nak letak pics je. A few pics about things yang buat balik rumah. Enjoice!


Shopping untuk wedding Along bulan Jun nih.

Shopping dan shopping.
Abah n ibu tengah kaya larr tuh, semoga dimurahkan rezeki selalu.. =)

Big Time.
Makan kat Food Court Jusco, Melaka.

Nak ni..tapi abah tak maw belanja... =(
Sapa nak belanja?~

Majlis Tunang cousin aq-Mimie-

Along yang pakai kebaya hitam tuh.

Tak de kerja.
 
Makan dan makan sampai badan naik..hurrmm~

 
Sepatutnya aq dah balik hari ni, tapi disebabkan aq mengada, tiket bas habis maka aq balik lah esok pagi. Sampai uni dalam waktu tengah hari.
Terkejut pulak aq time aq minum petang kat luar, Prof Othman Ross call aq kata lecture untuk esok bukan dia yang masuk, tapi Prof Ismail yang masuk. Aq kena inform kat semua mariners.

Prof Othman Ross.
Alahh...prof ni cam taw2 je saya balik lambat yer?=pp

apa u'all rasa? 
5 00 walks Links to this post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME