Walaupun I Ganas, tapi I Tetap Manja

Wednesday, October 12, 2011 - si tukang karang : zey at 10:38 PM
Assalamualaikum and hello people!
Dear boys. If you are in high school now i suggest u ngorat the tomboys while u still can. All tomboys become hot later. E.g Lisa Surihani, Fasha Sandha -obefiend-

Entri ini ialah entri balas dari belog Serntoro . Untuk membalas suatu yang bernas, aq selak balik buku pemerhatian aq yang lama...eceh gitu kan! >.< Manja dalam konteks gegirl lah senang sebab aq pompuan, senang aq nak cerita.

Selama aq sekolah dulu, aq dapat tengok perempuan nih ada dua jenis je. Yang kasar dan yang gedik. Guna bahasa mudah, senang kan? Dua jenis ni pulak boleh kita tengok dari luaran dan dalam. 

1. Yang luaran nampak kasar.
Girl macam nih dah ramai, selalu yang korang jumpa kat universiti tuh, nilah perangai dia, kasar. "Lembutnya cukup jantan" bak kata SA Allahyarham Usman Awang. Nampak kasar, tomboyish gitu...tapi...tapi bila time nak bermanja....amboi..hilang kasar... haha! ok, selalunya girl yang steady camnih tak semua orang dia tunjuk kan manja dia tuh. Certain je yang bertuah okehh? Sebagai contoh seorang girl yang ganas rupanya selalu bermain netball di padang pada setiap petang, pada suatu hari pada hari pertandingan girl nih injured sampai lutut koyak, seluar koyak. Give up dah taknak main. Balik-balik ngadu kat pakwe, siap mintak pakwe beli ubat. Adooy! Girl yang macam nih bila ada masalah pandai dia tutup, bila ada orang yang sesuai barula nak ngadu.....Nampak je kasar tuh, bila kena tengking sikit, bergelinang jugaklah air mata....haha!

Pada aq pulak, walaupun kekasaran ada dalam diri aq, family aq nampak side aq yang satu lagi tuh, besar mana hati aq selain aq yang tahu, family aq tahu. Mungkin sebab tu kot segala macam is big no-no untuk aq walaupun aq dah besar panjang. Kalau aq kata nak kahwin, agak-agak jawapannya no ke yes? haha!


Anak bongsu memang manja kuat kan?

























2. Yang luaran nampak gedik.
Jenis ni biasa kita nampak di bandar-bandar besar dan juga di ceruk-ceruk kampung. Kebanyakannya bijak. Yang pandai kita jumpa kat sekolah je, yang bijak kita dapat tengok yang dapat survive dalam hidup. Entah macam mana gaya, tapi at last dapat survive gak. Jenis macam bila dia bukak suara, penuh dengan kelembutan....lembut je suara. Girl yang jenis macam ni selalunya di-cop manja, sebab dengan semua orang dia nak belai. Tapi ada gak dalam jenis ni sebenarnya lagi kasar dari yang luaran nampak kasar tuh. Seperti yang aq cakap, girl jenis nih bijak, tak semua yang gedik tuh budak air mata. Pernah ada satu kes dulu, girl gedik flirt dengan seorang lelaki, couple beberapa bulan bagi ayat-ayat manis lepas tuh dia tinggalkan. Sebabnya niat asal girl tuh cuma nak balas balik apa yang lelaki tadi pernah buat kat bestfriend dia. True story. 

Aq rasa dalam girl jenis nih lagi kasar. Lagi tough.

Dalam gambar nih,tak semuanya kasar taw?

So,in conclusion, girl sememangnya tak boleh lari jauh dari sifat manja, manja-manja. Cuma the way she express it differently. Makanya Sern, sifat manja-manja tuh mungkin memang ada dalam diri aq.... [cuba menggagahkan diri, mengaku diri manja.....] yukkksss, malu gila gua kena admit nih!!! Lu pon Sern, takyah duk cool sangat, gua taw lu pon manja-manja-manja gak kan?kan? XD
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME