All the way from Cardiff~

Saturday, October 22, 2011 - si tukang karang : zey at 11:49 PM
Assalamualaikum


Crocs from Cardiff

and happy feet everybody! See the pic above? It's a Crocs shoes from my pok su to my father actually..hehe.. =) as a give from Cardiff, UK. Thanks poks! [eh, aq pulak yang cakap tengs? =p] Oh, by the way, Johorean called Pak Su [the youngest uncle] as pok su..okeh? Pok Su aq nih memang best....he just finished his phD at University of Wales Institute, Cardiff major in sports coaching [kalau tak silap lah~] Balik-balik Malaysia, what a lucky he is, terus jadi dekan kat Universiti Malaya. Man,.. I'm so wannabe like him! Insya Allah.

Act, bukan nak cerita pasal UK pon... cuma nak cerita about the give, the crocs. Crocs tuh poks bagi kat abah....tp cumanya, abah not gonna use it in this short time, so he kindly lend it to me...ulang balik, pinjam okeh..abah tak bagi truih pon~ At first bila abah bagi aq cakap slow2 "mmm..boleh jadi selipar toilet...." aq memang budget abah tak dengar....tp abah dengar la plak.....haihh, makanya chaza, hargailah pemberian org lain... :D takdelah, sebab dulu masa PLKN dulu selipar toilet aq crocs...mmglah best, thn lama kan...comel pon comel. And one more thing those accessories kat crocs tuh aq tambah sendiri yer. *act, Sern n Yana yang sibuk decorate crocs tuh time Pesta Konvo yang lepas* barulah nampak true-mariners kan? ;D

That crocs from Cardiff, fly all the way to Malaysia....and bila aq masuk uni aq,

The Crocs were landed at Pulau Tinggi, Mersing, Johore [13-17th October]

Ce teka mana aq? hehe....ni gambar third year yang ambil major biology marine. For those third year yang ambil major oceanography tak pergi, kesian mereka. We went there for two classes which are coral reef biology and fisheries science and technology. Memang best, scuba again for the reef's transect and trawling for 5 hours on the boat! Bila dapat hasil tangkapan...dah tak rasa penat, rasa happy! *merasa jadi nelayan*

Latest one, the Crocs was at Kampung Sebatu, Merlimau, Melaka! [20th October]

I was at Melaka to collect kupang for my thesis with Sehah to assist me, my very-fatherly supervisor : En Wan Lotfi, Dr Fathul and his students. Semua sekali 9 orang,g sana naik van UKM. Merlimau dah dekat gila dengan Muar, rasa cam nak balik je... haisshh, ni kalau presentation proposal lama lagi, dah lama balik dah! =(

Kesan Crocs~

Yang ni pulak kesan Crocs yang aq buat, kat Merlimau. Beriya sangat tengok ikan belacak besar-besar dan laju...terpijak lumpur! Huduh betul perangai! XD



What a busy week kan? Ni nanti nak pergi sedili larr, lumut larrr...haiyoh..banyak jalan~



P/s : Ni balek ni dah boleh pulangkan Crocs kat abah~
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME