Pompa Bensin

Thursday, August 25, 2011 - si tukang karang : zey at 12:53 PM
Salam melayan karya-karya Melayu people!
 
Before I started anything I would like to give a big credit to my younger sister for doing some 'research' on this band, Pompa Bensin. ***Mungkinkah nada terpaksa??? =.=' 


Pompa Bensin


Pompa Bensin. Amenda tuh? Ikut nama, apabila ditranslatekan, ianya adalah sebuah stesen minyak dalam Bahasa Indonesia. Pompa Bensin pulak adalah nama sebuah band 'baru' yang dianggotai dengan mereka yang telah lama established dalam dunia hiburan. 

At first, Pompa Bensin nih susah benolah nak detect ahli kumpulannya. Tapi semenjak Pompa Bensin sendiri buat fanpage kat pesbuk, peminat dengan mudahnya dapat meneka ahli kumpulan Pompa Bensin iaitu terdiri daripada Azma Aizal Yusof [aka Isma Yusof suatu tika dulu], AG [Hujan], Andra Ahmad [Aqasha], dan Aidan Haliqa [Nadia Aqilah]. Nama-nama dorang pon cam undercover, ada yang terbalikkan namalah, ada yang letak nama lain lah. Haihh.... =.=

Sebenarnya kenapa aq beriya sangat dengan Pompa Bensin ni pon sebab lagu Jangan Lupa Namaku [OST Ramadhan Terakhir]. Masa awal tengok tajuk cerita nih aq agak mesti cam cerita tipikal meleis yang lain, cerita yag kita boleh agak endingnya. Tapi bila tengok penerbitnya : Radius One, aq agak mesti drama yang ni lain dari lain. Dan memang betul drama ni tak macam drama tipikal meleis yang lain. Ada kelainannya. 

Lagi-lagi dengan lakonan adik Ogy : Fazlina Dato' Ahmad Daud, memag all out habis! Bila jerit tuh, bingit memang bingit tapi tulah realiti segelintir orang kita. Hobinya menjerit-jerit tak tentu pasal macam tak boleh cakap slow-slow. Jalan ceritanya pulak memang best, tak klise, rasa keinsafan macam dekat je dengan kita. 

Papepon, drama macam nilah yang kita looking forward. Drama samarinda yang sebelum nih : Anissa pon not bad gak. Variety la sikit hiburan kat mesia nih. Takdelah tak habis-habis duk tunjuk bisnes yang besar-besar, kompeni yang besar, yang nak bankrupt pastuh kena kahwinkan anak sebab nak jaga maruah. wohoww...klise habis!

Before aq end, meh la layan lagu Pompa Bensin nih :



Credit also to Jefrizal and Cikgudahlia.
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME