Doa Melupakan

Wednesday, July 13, 2011 - si tukang karang : zey at 1:28 AM
Assalamualaikum and hello people!


Sebelum aq belajar mengeja perkataan CINTA, aq paling tak suka PERPISAHAN. Aq tak suka bila bestfriend aq tukar kelas, aq tak suka bila member aq tak maw rehat sama ngan aq. Aq tak suka. Aq tak suka bila ada member aq kena tukar sekolah sebab ayah dia naik pangkat. Pada aq, apa guna kita kenal kalau akhirnya kita berpisah? Bila aq dah pandai menyebut CINTA, aq tak suka breakups, aq tak suka. Bila breakup, hati sakit, cam ada batu, semua tak kena. But, as I always say, separate is always better when feelings are gone for at least you won't hurt the feeling for a longer time. People deserve to be love. If you can't give the love, why don't you just give it up to other people, okeyyhh? 


But still, breakups cara baik atau tak, still rasa cam separuh mati. Tu yang ada nak terjun jambatan kedua kat Muar tuh...Haaiihhh,.. Mak aq pergi daa,wedding dorang dulu. Ok,off record- Ini baru breakup hidup, dah rasa separuh mati. Aq rasa cerita paling sadis ialah cerita Nami. Cerita pasal girlfriend dia yang meninggal dunia pada masa dorang punya impian yang jauh, impian yang bermacam-macam. Tahniah Nami, kaw masih hidup dalam keadaan sihat sejahtera untuk merasa pemergian arwah pada tahun yang keempat. 


Ajal dan maut ketentuan Allah, kehilangan orang yang kita sayang sangat buat kita sedar, Allah maha besar. Kekuasaan Allah yang tiada tandingannya. Sekarang kita jumpa dia, kita belai rambut dia, but who knows for the next half an hour, he/she'll be gone FOREVER. Ini juga satu peringatan bagi kita yang hidup untuk sentiasa menjalankan tanggung jawab sebagai khalifah di bumi Allah. Sentiasa bagi orang sekeliling kita gembira, senyum. Insya Allah bila kita kat bawah sana, orang yang kita sayang masih doakan kita yang terbaik dengan ikhlas mencurah-curah dari saudara dan kenalan. 


Bahagia rasa



Tahniah kepada Along kerana kuat dan semangat meneruskan hidup tanpa arwah di sisi. Mungkin family tak dapat mengganti tempat arwah, tak dapat berada 24 jam dengan Along seperti arwah dulu, tapi ktorang satu family mencuba sedaya mungkin mencurah kasih sayang kat Along. We do love you. Kalau mungkin cara ktorang tak sama, deep in my heart, I just don't know how. Though the sun may not be shining, there’s a hidden silver thread, If you turn the dark clouds inside out, You’ll find it in the end. Along, you have all the time in the world to find the hidden-silver-thread. 


Aq ada selitkan petua dan doa untuk melupakan. Amalkan dengan yakin. Baca doa di bawah sambil meletakkan tangan di dada. Insya Allah dapat melupakan pasangan kita yang sudah tiada. 


apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME