Ke-normal-an

Thursday, May 19, 2011 - si tukang karang : zey at 1:51 PM
Assalamualaikum and happy good day people.


Sebelum aq pergi terlalu jauh, aq nak tanya beberapa soalan :


1. Apa persamaan Justin Bieber dan Rebecca Black?
2. Apa persamaan Maria Elena, Yuyu Zulaikha dan Fatin Liyana?
3. Apa persamaan Najwa Latiff, Najwa Mahiaddin, Jazz Hayat, Nik Irfan [hhaaahhhhh....*girls screaming~] dan Melda Ahmad?
4. Apa persamaan Anwar Hadi, Mat Luthfi dan Maria Elena?


Apa persamaan semua sekali yang kat atas tuh? Dapat? Tak dapat gak? Okeh, yang kat atas tuh semuanya gain fame dari video. Tak kiralah via You Tube ke 1Tube ke, yang penting video depa orang duk spread. Ada yang video nak kasi tahu vokal dia yang cambest tuh [macam Rebecca Black misalnya =D], ada yang tunjuk tutorial pemakaian shawl yang super-duper hot lah rasa, yang memang tunjuk bakat dalam mainkan muzik sambil menanyi dan yang paling cool-gila- sempoi video yang kasi tahu satu-satu isu dengan cara yang super-duper sempoi.


Final projek aq untuk semester pendek kali ni ialah menghasilkan video pendek yang berdurasi 3 hingga 5 minit. Tajuk : Kesihatan Mental. Tema : Untuk memberitahu masyarakat untuk menukar pandangan tipikal mereka terhadap mereka yang abnormal. Tajuk, menarik kan? Video ni akan di-upload ke dalam You Tube. Papehal, aq akan update so soon keh.


Sebenarnya, kelas ni pon menarik, menarik sangat. haha! Percaya atau tidak dalam banyak-banyak simptom-simptom 'disorder', trauma, fobia dan sebagainya mungkin ada simptom yang kita ada, tapi tu tak bermaksud kita pon perlu jumpa professional. Tak semestinya mental kita ni tak sihat. 'Mungkin' masih normal. Okeh zey, cakap makin berbelit~


Lagi membuatkan kelas ni fun dan menarik, kuiz pertama ktorang kena denda. Main game crazy of the day. Aq cakap r, memang crazy... gila! Task yang ktorang kena buat : Buat aksi kungfu dalam masa 5 minit kat foyer falulti. Gila tak gila. Satu kuliah jadi saksi. Tak aci tul!
Time ktorang buat aksi, time tulah ada dua pensyarah kan. Sabor jelah. 


Ada aksi Bruce Lee, Hang Tuah, Hang Li Po, Hang Pasai Apa pon ada

Tengoklah tuh peminat, dah macam dalam ring Smack Down pon ada aq rasa

Yang ni dah biasa bertapa zaman muda dulu. Haha!

Aq pon kurang pasti apa aksi yang aq buat nih, macam Naruto Shipudden pon hade
Ini pengaruh kak Intan lah ni tengok cerita korea : Gumiho.

Lima minit camni lenguh gak woyy... Seb bek r aq tunduk bawah. Tapi yang jelik nya aq menonggeng! Haiyooo!! Malu, rasa nak terbang pon hade. Haahh...sebelum aq upload video pendek projek kami nanti, aq perkenalkan yang buat aksi ala-ala kung fu fighter kat atas ni lah orang kuat dalam pembikinan video tuh nanti. Tunggu yawww!!
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME