Ku Menanti...Ku Menunggu~

Friday, April 22, 2011 - si tukang karang : zey at 12:17 AM
Assalamualaikum~


Cerita ni mungkin dah basi, tapi entah lagu yang terciplak dan menciplak ni asyik dimainkan kat radio je. Biasalah radio Malaysia, berbuih mulut kata sokong lagu kita, but still mainkan lagu luar. Aq tak kesah sangat dalam bab mainkan lagu luar sebab muzik tu universal. You hate that sound, you don't give the damn about it. Aq sendiri layan lagu omputih, lagu korea dan macam-macam lagilah. Tapi agak-agaklah kalau lagu standard sampah, nak tercabut telinga aq ni dengar, awat la hangpa duk mainkan lagu tuh again and again. Ada banyak kot lagu-lagu bawah tanah independent yang sedap je dengar, sedap je lirik lagu. Tapi, biasalah bila budak-budak indie dah masuk main stream,...lagu dah berubah. Daripada asalnya lagu-lagu omputih, dah tukar nyanyi lagu Melayu. Well, kena ikut kehandak market. 


Kaw kenal band ni? Ini band STATIK.
Bagak with his new hair-cut.



Panjang intro aq hari ni. Actually, aq cuma nak cerita pasal lagu Ella : Ku Merindu dan lagu Rossa : Ku Menanti. Aq agak korang mesti pernah dengar lagu baru Rossa yang seakan-akan sama dengan lagu Ella. At first aq ingatkan depa ni memang collab dua ke...rupanya idak! Rossa siap boleh buat-buat terkejut lagi dengan lagu dia yang sama dengan Ella. Ditambah lagi, dia tak pernah pon dengar lagu Ella tuh. herrkh? --_- tapi yang radio kita asyik mainkan lagu tu kenapa? haiih,


Oklah, korang sambung la baca kat entri Irene Nadia Marcello nih.






P/s : Aq harap pada adults yang ada Pedophile tuh, tak yah la bukak belog si cumil Irene nih. Huhu~ 
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME