Tips : Lagu Sambil Study

Tuesday, February 22, 2011 - si tukang karang : zey at 12:02 PM
Salam to all readers~


Orang kata sambil study kalau nak dengar lagu, dengarlah lagu yang fully instrument tanpa suara. Kalau dengar lagu hardcore sambil study, otak lagi berkecamuk, apatah lagi lagu-lagu indie yang membuatkan kita berfikir semasa mendengar lagu-lagu mereka. Lagu-lagu orkestra plak aq pernah je layan... but not in a long term... [entahla kenapa, kalau nak taw korang try la cari lagu2 orkestra Johan Sebastian ataupun Wolfgang].


Untuk mid-sem exam kali ni aq cuba dengar lagu-lagu KOREA. ok, serious bertambah semangat nak study sebab lagunya yang membuatkan aq rasa cam nak menari. Maksud aq pensil di jari yang menari. 


Cuma aq nak suggest satu : Korean Artist should go to Pronunciation Class. Sapa setuju angkat dua belah tangan cam saya. =) hehe, Yela, walaupun sepatah haram aq tak paham apa yang dia cakap, tapi ada certain English words they should pronounce it well kan.


Hah, lagi satu tips aq lagu sambil study yer, bukan melihat video clip semasa study. Jujur, kalau korang tengok video clip Korea nih sambil study, sampai bila nak abis study der? asyik duk usha kaki depa je? huh!


Nah ni, aq kasi vid clip TVXQ - Keep Your Head Down sebagai permulaan. 






















p/s : ok, aq sangat gembira sebab pagi tadi Genie bagi aq vid clip 'Maximum' [TVXQ]
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME