Persaingan Untuk Wanita

Wednesday, February 23, 2011 - si tukang karang : zey at 8:47 PM
Assalamualaikum~


Hari ni aq nak polish-kan karangan darjah dua aq. =)


Pada suatu malam yang agak serabut, aq lepaking bersama seorang member perempuan dan seorang member lelaki. Lepaking kat warung yang ala-ala kedai mamak 24 jam behadapan dengan lelaki di meja depan kami yang selamba-rock je menghisap shisha rokok dua batang tanpa henti walaupun kami dah bagi signal untuk berhenti malah dia makin asyik menghembus asap ke udara. haaiiahh....lu makan je la asap tuh, toksah makan nasi, kacaula! Belakang meja kami pula, mR.s lelaki juga sedang sembang sambil menunggu makanan depa mai.


Setelah puas meng-sound mamat hisap rokok yang memang tak reti bahasa tu, member aq [lelaki] mula untuk sembang kencang.
Cerita mengenai roomate dia yang tersayang tu mendapat 'hamper kecantikan' worth hundreds!!! Yeah, member aq tuh lelaki dan of cos la kan roomate dia pon 'lelaki'. Seorang lelaki yang gembira melonjak-lonjak bila dapat beauty hamper? Maknanya jelas sekali roomate dia tuh seorang yang 'metroseksual' oohh..mungkin.... Seorang lelaki yang sangat2lah menjaga badannya, hygiene-nya dari hujung rambut ke hujung kaki. Sempat pulak aq tanya dia, brand apa je yang dia dapat tuh. Tapi, member laki aq yang-kachak-la rasa tak dapat nak investigate, sebab that thing very mahal [mungkin] so kena highly secure dengan memasukkannya dalam locker, kemudian kunci. 


Member L : eh, mana kaw dapat nih?
Roomate : ada 'peminat' aq bagi.
Member L : ha..? sapa?
Roomate : [memberitahu nama beliau dengan penuh yakin, tanpa segan-silu]
Member L : [Tersentap nokks! beliau lelaki!] asal plak dia bagi kaw neh?
Roomate : Biasalah, aq kan 'bini' dia.
Member L : [clueless] --.-


Yang ni aq yakin, depa bukan homo.

So, did you guys get my point here? Gay? Homo? Biseks? oh mai!
At first, aq tak tawla plak yang style depa mengusha ni pakai beauty product. hoho.

Ok, face the fact yang lelaki sekarang makin berkurangan, sebab tulah nisbah lelaki berkahwin ialah 1:4. Ya, seorang lelaki dengan 4 wanita. Just imagine that dah la lelaki ni ciput, yang ada ni pulak, suka kat gender depa yang sama. What the heck larrr???!

Aq bukan nak kata apa lah, tapi golongan yang super-annoying ni memang betul2 menjadi persaingan gegirls zaman sekarang. Tak yah tengok lain, cuba usha kulit depa. Gebu? putih bersih? Ohhoii, kaw pakai Clinique pon tak dapat kulit gebu camtu nokks! Not just branded-beauty products je yang depa pakai, makan + minum depa pon depa berkira. Yela, walau muka dah plastik surgery pon, kalau dah berdinner pukul 1,2 pagi kulit blotting gak nokks!

haiihhh...'pakwe' kaw gay, abeh kaw tu?


Makanya, aq rasa sebab tulah gegirl zaman sekarang semakin bersaing untuk lebih menonjol. Dah la kaum hawa nih memang sedia ada ramai, tak termasuk lagi dengan depa yang half-half nih. Adoyy!
Sebab tu lah makin lama makin banyak fesyen yang pelik-pelik wujud kat butik-butik ataupun kat pasar malam. Daripada rambut siput Anita Sarawak ke sanggul naga. Itu tak termasuk lagi dengan pesen shawl yang boleh dijadikan 'plankton-net', ada juga yang menerapkan unsur 'etnik kreatif' dengan menggabungkan sedikit kayu-kayan bagi memudahkan gegirl sekarang MELIBAS depa yang super-annoying yang sibuk je nak usha lelaki! hergh!

Pliss..plisss...not my Jacob!





apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME