Lelaki patut tahu ini.

Tuesday, January 25, 2011 - si tukang karang : zey at 10:00 AM
Hola readers!


Seperti biasa, aq nak menceritakan perihal kaum yang complicated tetapi lebih maju daripada kaum yang satu lagi. Iya, kaum wanita. Kaum aq.
Aq sendiri mengakui yang kami adalah complicated. Untuk faham ktorang? senang je, kena faham body language kami, kena dengar luahan hati kami bila kami tak bersuara. 
Senang cerita, yes means no, no means yes.
tak paham gak? padan muka! muahahahaha~~


Chibinox and Iqanoxx



8 'magic' words from a girl are the words that guy should know. Memang wajib amek taw walaupun korang adalah 'creature' yang simple. =)

1. Fine.
Yang ni biasanya girl akan cakap time kami nak end up conversation/argument. Fine means not fine at all! Bila kami dah kata camni, you guys haruslah tutup mulut dan dengar 'bebelan' kami yang sememangnya benar.

2. Lima minit.
Girl, bila kami nak bersiap bermakna 30 minit! There is no such thing as five minutes for dressing up! Lima minit yang betul-betul kami maksudkan ialah when you guys tolong kami mengemas rumah sebelum you guys tengok perlawanan bola sepak, and yes, this time we really mean it. Lima minit pon jadilah untuk kemas meja, ok?


3. Tak de pape,
Word yang satu ni plak bermakna the girl nak calm down kan diri sendiri. Tak maw cakap banyak. Dan masa ni, janganlah disentuh, nanti boleh meletup! Kalau ada gak conversation, the conversation will end up with FINE!


4. Pergilah,
Ini ialah perkataan nak cabar bukan permission untuk you guys lakukan risiko tu. so, JANGAN BUAT! 


5. Loud sigh [mengeluh dengan kuat]
Ini sebenarnya suatu 'perkataan' tetapi selalu disalah faham oleh you guys. Time nih, memang tak de satu perkataan pon keluar dari mulut kami. Cuma mungkin perbuatan kami yang agak 'pelik'. Cam hentak kaki, campak henset, baling batu dan macam-macm lagi. Bila kami dah start mengeluh, maknanya kami fikir yang kami wasting our time for nothing dengan you guys yang idiot neh.


6. Oklaahhh...tak pe,...
Ini adalah perkataan yang paling merbahaya bila kami cakap kat you guys sebab perkataan ini bermakna bahawa kami tengah fikir bila dan camane nak balas balik kesalahan korang tuh! 


7. Thanks!
Bila kami sebut ni, jangan tanya pape, just say "you're welcome". Sebabnya bila kami berterima kasih, kami sangatlah ikhlas and really mean it. Tapi you guys patut tahu bila kami cakap "Thanks a lot!" bermakna kami langsung tidak berterima kasih dan ini adalah ayat sarkastik kami. Korang plak jangan gatal nak balas "You're welcome" ini namanya cari nahas dan seterusnya akan dapat WHATEVER!


8. Whatever.
Ini adalah ayat mencarut. SOB!




Credit to : jyouth



p/s : Actually, you guys semua kenalah faham body language kami dan antonansi suara kami bila kami sebut perkataan kat atas tuh. Susah ke? Well, kami kan unique! =))
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME