Happy New Year 2011.

Saturday, January 1, 2011 - si tukang karang : zey at 6:16 PM
Salam satu Malaysia dan Happy Hols to all Malaysian.

Yeah! Semalam cuti, tahniah kepada Harimau Malaya yang telah membaham burung garuda tanpa belas kasihan. wawawa!!
Ok, enuff of the kata-kata tak educated. Malas nak amek port.

Tahniah gak kepada incik spider yang berjaya membina tapak perumahan kat belog aq neh.
Lately, aq agak busy. Asyik keluar. Nak update pon tak de masa. 
Nak generate ideas pon tak de masa. Nak wat observation pon tak de masa.

Cuma aq nak kasi taw yang aq dah selamat sampai ke Johore, Muar.
Perjalanan dari uni ke Muar semalam memang betul2 menguji kesabaran aq yang agak 'co0l' neh.
New Year kali neh aq countdown kat Muar.
Hoho...act tak countdown pon, sebab aq tertido awal...~

Cerita Pertama
Cerita ini berlaku kat ktm, koc wanita.
Aq rasa isu kaum lelaki masuk dalam koc wanita neh memang selalu kita dengar since koc wanita ever exist.
Tapi bila aq perhatikan, kaum lelaki yang masuk dalam koc wanita neh, selalunya bukanlah bangsa kita. I mean Malaysian.
Biasalah, lelaki Malaysia kan sopan santun, berbudi bahasa dan berbudi pekerti. Uh?
Dan kalau korang adalah pengguna koc wanita, mesti korang perasan yang 'lelaki yang tak sedar diri' tadi yang masuk koc wanita adalah bukan Malaysian.
Aq pon tak paham la, padahal aq rasa kat koc wanita tu ada 3 bahasa.
Agak memang tak paham bahasa?
Pernah sekali ada lelaki Arab masuk dalam koc wanita, lepas tu boleh plak nak cakap pasal halal haram kat sorang Malaysian. Duh?

Safee Sali.
Hero Malaysia.
Walaupon tyme tu crowd kat bustop memang cam gila, tapi aq tengok semua dengan wajah happy n bangga. 
Kat paper pon, cover depan semua pasal Harimau Malaya. Syabas!


Cerita Kedua
Cerita kedua berlaku kat kaunter tiket bas.
Aq terlepas tiket balek Muar. So, aq amekla tiket balik Melaka.
Harga tiket tu rm7.90. Aq bayar guna not 10 sebab aq tak de duit genap.
Apa punya hangin la lalu kat che ahkak neh, tetiba nak hangin kat aq
"Kan dah cakap. bagi duit kecik. G tukar!'
Tulah che ahkak, dulu tyme kelas matematik, lu suka ponteng...sekarang jaga kaunter tiket plak, tak reti nak kira.
Kasi taw kat aq jelah, kalau aq guna mesin KTM rm7.90, aq bayar guna not rm10, mesin tu terima je, tak de hal.
Ok, malas nak argue, aq pon tukar duit yang 'besar' sangat tu untuk beli keropok bika n air lemon tea.
Aq siap mintak aunty kat kedai tu, kasi baki semua not rm1.
So, aq pon balek kat kaunter tadi, bagi duit rm7 guna not rm1.
Aq rasa che ahkak tu taw yang aq nak mainkan dia. Aq mintak dia kira. Aq tanya "cukup tak?" sambil aq keluarkan syiling 9posen.
"Dah..dah...cukup!"
wut de??? Aq balek Melaka dapat diskaun 9posen. Aq pon berjalan ke platform bas sambil aq berharap that "today will be the WORST day for her...n she's gonna regret dis"
Aq memang pantang kena tengking neh!

Gua syak [eh, ni cam ayat hellioz da...] che ahkak neh nak hampir monopos, kalau tak pon mungkin dia menyirap sebab dia tak dapat cuti di kala semua Malaysian celebrate.  




apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME