Apabila Jatuh Ditimpa Tangga~

Saturday, January 15, 2011 - si tukang karang : zey at 1:11 AM
Hola to all readers.


Lately, feel like really unfortunate. miserable =( . 
Peh, ayat...tak boleh kasi yang lagi gempak ka?
Mencikkk!! Dari satu prob ke satu prob...tak berkesudahan untuk tempoh dua hari ni... Nak taw? Meh sini aq cerita satu persatu :




1. Bermula pada malam yang indah, aq dengan penuh semangat nak g jaga booth ice blended kat kolej aq. Almaklumlah, blogger sejati laptop tu wajib wo! Maka aq pon bawalah laptop untuk online kat booth tu. Bila dah on...tetiba cursor laptop neh xley guna. Maksud aq cursor yang 'touch screen' neh. Err...aq tak taw sangat hal-hal komputer neh. =.=
Dah mintak tolong dorang yang ada kat situ. Tapi...mmm..tak jalan... ini 'touch screen' sudah rosak! =,(  Tak de mood 1.


2. Untuk menaikkan semangat aq tu, aq terus shut down laptop. Tak maw tengok dah incik lappy tuh. Nanti balik bilik aq try on balek. Mood dah down gila. Nasib baik ada Mr. Customer. Dia first customer yang datang malam tuh. Orang kata dia regular customer untuk 'chocolate banana ice blended' tak tipu, ice blended nih sedap gila, lebih-lebih lagi kalau aq yang buat. muahaha!!!
Untuk memujuk sendiri hati aq yang 'lara' nih, aq pon buatla ice blended untuk customer nih. Faiq tolong aq sekali. Bila nak masukkan semua ingredient [ceh?], gula pasir habis plak....ok, amek yang baru...bukak plastik gula tu pakai pisau, sebab gunting tak de.....bila aq bukak je.....


strrrrrreeeetttttttttttttt..................aq terpotong jari aq sekali! 
Berdarah. sakit gila! Nasib baik aq tak jerit depan orang tadi =(
Tak de mood 2.


3. Aq dah trauma malam tuh. Aq tak maw sentuh pape! dan member-member aq sangat memahami aq. Tengs kuasa giga kat Yana, Sabby n Faiq sebab sanggup melayan aq yang mengada nih. Balik bilik aq tido. ZZzZZZZzz.....~
Esok paginya, aq bangun pukul 6.30 pagi untuk solat. Bila dah masuk toilet dengan keadaan yang mamai cam Mikaela aq agak pelik, ramai plak ada kelas pagi hari ni. Aq pon masuk dalam toilet. 
Aq dapat tahu bahawa aq keguguran secondary oocytes, tak sempat menjalani tempoh matang dan bertukar kepada ovum. =.=
Patotlah semalam hormon aq tak seimbang.
Itu ok lagi, aq boleh telan...then, aq pon bukak lah paip. Fine, tak de air!
'Nice' sangat kan...rasa cam terfaktab je! huh! Aq pon tarik nafas dalam-dalam. Nasib baik aq tak sempat nak berhajat, jika tidak pasti hajat aq tidak sempurna. [ceh?]
Maka aq pon tadahlah air kat tangki air aras bawah ni...sempurnakan diri aq. Pastu aq sambung balik tido. Nak bukak lappy dah tak larat. Tak de mood 3.


4. Lepas dapat tido jap, aq pon bangunlah bersiap nak pergi kelas dengan harapan air dah ade. Air still tak de dan aq terpaksa mandi menggunakan air pili bomba yang gila berkeladak! =((.






zey n iqa.
Dah lama tak mencapub pic kat belog. Wa tak kesah kalau lu orang nak amek pic wa, [o0o0ps!] sebab wa ada letak water mark,
So, secara tak langsung, boley upkan traffic wa! 
wawawawawawawawa~~~~





Sekarang nih kat uni aq masalah kekurangan air tak habis-habis. Aq jadi pelik manalah perginya air kat kawasan nih, padahal sekarang nih waktu hujan. Mana pergi empangan air? Empangan air kering? Awat tak tadah?
Nilah masalah orang kita, tanah kita yang kaya dengan bermacam-macam khazanah, pi kasi kat orang luar. Kalau tak, takkanlah orang Portugis, Belanda zaman dulu-dulu sanggup belajar bahasa kita semata nak berdagang kat sini. Dorang plak yang dari jauh tahu apa yang ada kat sini.


Lagi satu hal, minyak...minyak yang kita gali, p kasi kat orang luar. Minyak untuk orang kita? Tu haa... kasi minyak yang dah cair. Entah apa yang dia letak kasi cair aq pon tak taw, minyak kita pergi mana? Tak pe, kita import pergi luar. Business matter. Tak pe,... tapi mana hasil untung jualan minyak tuh? Aq yakin dengan tempoh waktu kita yang dah hampir 6 dekad merdeka, kita mampu bina highway yang bertingkat-tingkat cam kat negara Jepun. Tapi tak juga, taraf highway dari aq lahir sampai la ni, camtu jela gayanya. Jangan salahkan accident yang makin hari makin tinggi, tapi cuba tengok sistem traffik kita.


Renung-renungkan dan selamat beramal!








p/s : peh.peh. Keluar semua yang terbuku kat hati. 
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME