Personality Test!

Friday, December 30, 2011 - si tukang karang : zey at 7:52 PM
Assalamualaikum lovely people!


Hari ni, aq nak test korang semua..aq nak jadi nujum pak belalang la pulak kan... haha! ehermm..tukar tone suara..nak jadik nujum.. =pp Okeh..hari nih mummy nak tilik kamu semua..nampak mentol bulat depan nih? Apa? tak nampak? Haahh..itu bahaya... Ok, nampak? Personaliti pertama anda : anda kuat tipu! kahkahkah, joking! XD Langkah pertama, korang kliklah link ini dan jawablah soalan-soalan yang ditanya. Kat bawah ni pulak adalah jawapan aq...betul ke tidak personaliti aq? mmm.. biarlah aq sorang yang simpan.. =)


Caution : Jangan tengok lama-lama nanti mata pening!
Haann..hannn..tttuu!!!

Duh. Buruk gila muka aq..muka kat tepi kereta, tak redy nak senyum or buat pape!

Your view on yourself:
You are intelligent, honest and sweet. You are friendly to everybody and don't like conflict. Because you're so cheerful and fun people are naturally attracted to you and like to talk to you.


The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You are a true romantic. When you are in love, you will do anything and everything to keep your love true.


Your readiness to commit to a relationship:
You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.


The seriousness of your love:
You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?


Your views on education
Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.

The right job for you:
You have plenty of dream jobs but have little chance of doing any of them if you don't focus on something in particular. You need to choose something and go for it to be happy and achieve success.

How do you view success:
You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.


What are you most afraid of:
You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.


Who is your true self:
You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.


*************************************************************************************************************
Hey, dear people.. i'm not the one who will choose my Mr Right. I'm a girl. My Mr Right who the one'll choose me. Lagipon, I think girls don't have the sense of 'Jodoh'. You know, your Mr Right, you can't sense him coming. Those sense I believe ada pada boys. The sense of Jodoh. The sense of the one you wanna die with, the sense of you wanna live forever with. So, boys... get focus okeyh..because only you can choose who you wanna spend your life with. As an advice boys, please... JODOH and NAFSU is a very different thing! So, get focus! U're the one who will choose ur partner (us!). Haks. jangan silap pilih sudah!








P/s : sebab tu lah orang kata couple 3 tahun pon tak guna kalau the man will end up with the lady that he just met for three days.
apa u'all rasa? 
4 00 walks Links to this post

Single. Proposed. Married.

Tuesday, December 27, 2011 - si tukang karang : zey at 9:03 PM
"We're here on this Special Day our hearts are full Of pleasure a day that brings the two of you close Together..." Maher Zain.


Assalamualaikum and happy good day people!


Last week was a wedding of our favourite cousin, Mimie. Unfortunately, I can't attend those gempak-gila wedding because last week was like my bloody tiring week! Nak siapkan proposal, asege [read : assignment] yang makin nak exam, makin bertambah. Nope it's not our fault for doing it last minute sampai kerja bertimbun..no..no..it is because those assignment come out so late. Thank You. But don't get it wrong when I manage to attend 1 Malaysia Youth Tv at PWTC yeh, I went there because I promise to myself I'll attend only and only if I manage to settle all my work. After all those sleepless nights, I got my work done, and went to PWTC as a reward to myself! =D


Mimie : The Pengantin
Farid : The Pengantin
The most unforgettable moment : The Nikah 
The Malam Berinai
The Bersanding
The 'ambo-ambo' moment 



Mimi with Iqa, Chibi and Ajib

At Farid's side of the wedding

Cerita pasal kahwin, ada certain perkara yang kami [Johorian] buat yang lain dari negara lain, contohnya 'ambo-ambo', tol untuk pengantin lelaki sebelum masuk rumah, malam berinai dan macam-macam lagi. Again, it's just adat...seronok bila kita buat, tapi kalau dah membazir...dah lari tujuan baik kita...ok, kalau ada apa nak taw pasal perkahwinan Johorian, kindly ask me on the comment section below. Thank you.






P/s : Ok, aq tak taw sape, tp aq dapat rasakan orang yang aq rapat berada dalam keadaan yang tak best, tak tenang...hey, there friends, did u guys doing great???

apa u'all rasa? 
0 00 walks Links to this post

#IniChazaHani

Tuesday, December 20, 2011 - si tukang karang : zey at 11:21 PM
"Tiada kata secantik bahasa untuk ku puji adinda. Tiada gambar secantik lukisan nak ku tunjukkan perasaan..." Monoloque.


Assalamualaikum and well hello there world!


Ececece,..gaya nak #IniAnwarHadi gitu kan. To those people yang tak taw sapadia Anwar Hadi, boleh google sendiri...haha! agak-agaklah, takkan hari-hari nak makan suap? *garang nih. Well, nama dia dah lama feymes because of his cool vid dalam YouTube  Nama Anwar Hadi sebaris dengan nama Mat Luthfi, Maria Elena, Kyopropaganda... and what a lucky he is, he's got the chance to be an icon for 1Malaysia Tv. oh,..what is Malaysia Tv? Malaysia Tv tu Tv online lah, senang cerita. Senanglah kan lepas ni korang yang duk jauh kat Sydney sana tuh, tak yah lah sedih kalau tak dapat tengok tv Malaysia...


Majlis Pelancaran dan Perasmian 1 Malaysia tv


Last week was the launch of this cool event. Ramai yang ada, Najib n Rosmah pon ada gak. Performance memang cool abes! The band yang perform, tak pakai instrument pon, nope,.. bukan acapella..guess what, dorang perform pakai iPad je okeyh? haha..cool kan? Ada Rahim Maarof, ada Nora, ada Kamal Adli. Those youth yang duk area PWTC and FREE last week, tak attend that event, memang rugi BESAR lah! Breakfast and lunch disediakan for free ok. kalau kena bayar, aq pon tak g..haha! 


Noor Anwar Hadi bin Noor Azman


Ok, about this Anwar Hadi, this was the first time he appear in front of public...I mean as an icon... mm..nak kata selebs, Anuaq dah habaq awai, dia bukan selebs nooo... =) Anuaq Hadi I tell yah, memang kewl abis! kewl-gila-gempak-abes! How you look at him on the video, is exactly the same when you watch him live! Dia layan all his die-hard-fans fans very warmly. Tak lupa gak to his mom and dad, pon kewl gak..layan kami best! 


Mat Luthfi
Ok, pasal Mat Luthfi, ada satu cerita kelakar. Untuk Event tuh, Anwar Hadi jadi guest artis, but then dia jemput gak his besties lagi sorang nih, Mat Luthfi...so terang-teranglah kat poster and banner tak de nama Mat Luthfi. Then, ada sorang peminat-fanatik lah rasa, nak amek gambar ngn Mat Luthfi, tapi kata "Anwar Hadi, nak amek gambar." dgn muka excited dia tuh, aq rasa nak gelak je. Dek, salah orang lah!


Actually, kalau nak ikutkan kita pon tak taw yang datang tuh betul-betul his die-hard-fans or just ATTENTION SEEKERS. *ehem. Biasalah, dah feymes...baru nak kejar. As for me, I love his words, I mean I love the way he speaks...in English of course..and the most melting part is, I am sooo cair when he talk about Islam...anything about Islam. Well, that's the coolest way to berdakwah taww! XD Bak kata Anuaq, kita sebagai Islam harus selalu bersederhana and finally to my dear Anwar Hadi, I just hope that you will stay in your right track wherever you go, whatever you do. Janganlah hanyut if one day u become like so feymes. =p


Anwar Hadi's mom and dad

Kamal Adli

Cat Farish as the host
Cat nih saje je wat muka alolo-tomey-tomey... haiyo. nak wat muka muncung2 tak gtaw aq dulu. huk~



P/s : So sorry for the shaky-shaky picta...becoz yang tukang amek gambaq nih, tgn dia terketaq-ketaq tgk Anuaq depan mata!
P/s/s : And kepada attention seeker tuh, kita nasihatkan kat awak, takyah lah beriya sangat, kalau awak kenal Anwar Hadi, awak taw dia camna, awak tak buat apa yang awak buat...[nak perhatian]...kita play lepak-chill-relax sudah. Lagi satu awak kan gegurl, gegurl mana active sangat kalau suka kat boboy. haks!
apa u'all rasa? 
5 00 walks Links to this post

Falling For You

Wednesday, December 14, 2011 - si tukang karang : zey at 12:38 AM
Assalamualaikum and happy good day lovely people!


LOVE BEGINS WITH A SMILE,
GROWS WITH A KISS,
AND
DIES WITH TEAR!

Haziq Aliff


P/s : Actually, I just wanna save this picta laju-laju without thinking wut is the best word for the entry. 
hehe... =p senang cerita, entri xde kena mengena yaww!
apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

Chilling Out With Were-wolves!

Sunday, December 11, 2011 - si tukang karang : zey at 9:44 PM
Assalamualaikum and salam sejahtera.


I have/own a were-wolf. A pack of were-wolves. How lucky I am, huh? They protect me whenever there are vampires/were-bears [coz I am honey? err?] try to suck my blood. Don't mess with me, because my life is surrounded by my truly-deeply-lovely were-wolves! Even though they can't heal my scars like vampire did, they do told me that those scars shouldn't be heal. Or else I won't forget the past that I did wrong. My pack of were-wolves include 3 male were-wolves and 5 [including myself] female were-wolves. Last week I'm chilling out with my were-wolves, the female one, watching the loss of the vampires! Muahahahahaha!!! What? vampires got the chance to married humans? Oh, we don't care much because we are were-wolves, half humans and half wolf...why bother to be with a full human when you can be both? haha...kidding!


Ok, that was the first plan to watch Breaking Dawn. But then, biasalah kita memang tak selalu dapat apa yang kita nak. We watched other movie which was Ombak Rindu. Kalau Breaking Dawn [eh dah tulis meleis?] 13 tahun ke atas, aq rasa Ombak Rindu pon patot 13 tahun ke atas. Masalahnya ramailah pulak mokcik2 and pokcik2 membawa anak-anak mereka yang tak paham menda untuk tengok ong bak rinduwww..oopss maksud aq Ombak Rindu. Overall, cerita tuh best. Bolehlaa, tak rugi tunggu kat Astro First.. kihkihkih... Joking lah, actually, tengoklah wayang atau muat turun secara halal bak kata Yusry, duit kita tu nanti akan menyumbang kepada filem yang lebih baik kelak. ceh! Aaron best, Lisa best, Maya pon best. Lakonan semuanya memang menjadi. Eh, tak lupa juga lakonan Azizah Mahzan memang mantap. Suka letteww dapat hug dengan Aaron.. =p


With Harris

With Mila

Ombak rinduwww....~

Tak de kerja i

Tak de kerja ii

Tak de kerja iii

The lovely-female-were-wolves! aauummm!!!











P/s : There were so many things happened in my pack. All the ups and downs...but that doesn't make me hate to be with this pack, every now and then, I am so proud to say that I love my pack, I LOVE MY FAMILY!
apa u'all rasa? 
4 00 walks Links to this post

Target Dalam Hidup

Wednesday, November 30, 2011 - si tukang karang : zey at 9:11 PM
Assalamualaikum semua!


Target. Semua orang ada target masing-masing. Walau apa jua perkara semua orang ada target, ada yang target nak dapat kereta sendiri umur 24 tahun, ada yang target nak stop pregnant umur 40 tahun... ok, merapu~ Mengikut buku member aq, aq seorang yang 'the on-purpose' person. Maknanya aq punya target yang tersendiri dalam apa yang aq buat. Iya, jangan gelakkan aq, pergi kedai runcit pon aq bawa list of things-to-buy okeh...Bila ada list, baru boleh budget, baru boleh jimat, jimat sekarang, baru boleh jadi jutawan nanti. Insya Allah.. =)


Dalam hidup pon kita mesti ada target. Dulu masa PLKN, aq ada list-of-targets...siap aq persembahkan depan kelas lagi... Bila selak balik, Alhamdulillah, ada yang aq dah capai. Target dalam hidup, dah nama pon target, mesti kena ada effort untuk capai. Macam kaw seorang player netball, main dalam posisi goal shooter [GS], bila nak gol, mesti kena aim. Kalau kaw tak aim sebelum gol, manalah tak aq dalam posisi wing defence [WD] nih nak tercabut tekak menjerit. Jauh kan? Ok, ke laut~ 


Sebelum kita shoot target plak, kita mesti taw apa target kita. Jangan tersalah panah sudah. Kengkadang bila kita nak capai target tuh, dugaan datang menimpa. Dari satu bala ke satu balak bala. Haaih,..mengeluh banyak kali pon tak dapat ubah banyak benda. Ada pengalaman sikit-sikit, kita guna. Bila ada permainan, kita join. Tapi jangan surrender sebelum referee tiup wisel wo... masa pon mesti dimasukkan dalam target ;) Bila ada yang mula buat kotor, kita buat dulu...kita jangan tunjukkan strategi perlawanan kita. Kita bermain dengan selamat. Kita ikut rentak dia. Baru nampak gaya dia. Baru nampak strategi dia. Baru nampak taktik dia. Oh, well dunia nih memang kotor, tak sesuai dengan gaya hidup 'angel'. 


Jangan marah tak tentu hal. Jangan merajuk tak pasal-pasal. Jangan sedih for nothing. Tak payah. Kita cari jalan yang senang. Kalau ada, ada lah. Kalau takde, bukan bermakna takde, tapi mungkin belum sampai masanya. 


True colors~
***Huduh betul....macam alien vs predator kan? haks!***



Okeh, gwa pon tak taw apa benda yang gwa melalut, merapu...anyway gwa cuma nak cakap tahniah pada lu orang sebab berjaya baca entri gwa sampai sini. Tahniah! Akhirnya tercapai target gwa nak post dan tercapai gak target gwa untuk bagi lu orang baca.. =) Sekian, terima kasih~
apa u'all rasa? 
3 00 walks Links to this post

Chillex

Monday, November 28, 2011 - si tukang karang : zey at 6:49 PM
Assalamualaikum and hello people!


Lately aq pon tak taw apa yang jadi dengan aq.... Pasal mimpi member-member aq tuh, aq tolak tepi, aq mungkin tak dapat tunaikan kedua-dua mimpi. Salah satu mungkin. Tapi aq pada pihak yang menunggu, sekian~

Dan satu...satu....barang aq rosak....

Time camnilah dia nak rosak satu-satu...

Time mid-sem paper tengah berderet....time kupang-kupang aq tuh menunggu untuk di-run mesin...haiihhh~ Dugaan~

Dari headphone aq yang terpatah dua, cooling pad yang aq baru beli kat Low Yatt rosak ke skrin lappy dah tukar kaler lain. Wutelse hah?

Nasib baik ada yang membantu. Tengs semua! 

Forever Alone


P/s: Semalam sambut Maal Hijrah kat Putrajaya, sekali buat house-warming rumah baru Along....jumpa family, betul-betul bagi aq tenang~


Promote entri ini : kihkihkih
apa u'all rasa? 
6 00 walks Links to this post

The Ugly Truth #9

Wednesday, November 16, 2011 - si tukang karang : zey at 7:03 PM
Dearest Zey,


Ouh.

 Barulah aq faham. 

Rupanya ada orang yang tinggikan suara, bukan niat nak marah kita. 

Tak,... 

Kalau kita tak buat salah takkanlah free-free kena tengking tanpa sebab kan.

 Ouh. 

Barulah aq faham. 

Ada orang tinggikan suara sebab nak kita dengar suara dia. 

Supaya kita dengar. 

Supaya kita faham. 

Dengan jelas.

Supaya kita dengar yang dia betul-betul tegas dengan perkara tuh.

Bukan untuk paksa kita dengar, paksa kita terima.

Tak....tak.....

Lain orang. Lain gaya.

Ouh.

Barulah aq faham.

Dan aq boleh terima ini! =D


Ciuman sayang dari Datin Hjh Fatmah Abdul Hadi =)


Dearest Zey,

Bila ada yang marah-marah manja, marah-marah....

Maknanya dorang sayang kat kita.

Sebab tulah dorang marah kita, tegur kita.

Untunglah ada orang masih ambil berat pasal kita.

Marah. Macam Abah, Mak, Along, Mak Yah [dulu-dulu] marah Chaza.

Untunglah dorang tegur, dari 'malas nak cakap'...




P/s : Cumanya masalah terbesar aq, susah untuk aq marah orang yang aq sayang. Memang masalah besar. Aq kena ubah!
apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

Kebebasan Seksualiti

Friday, November 11, 2011 - si tukang karang : zey at 11:49 AM
Assalamualaikum dan salam satu Malaysia kepada people who claim themselves homosexual, heterosexual and also bisexual.

Sekarang nih semua orang duk heboh pasal Seksualiti Merdeka. Aq lambat tahu benda nih, then aq pon googling lah at every point of view . Sebab tu lah, abah dah banyak kali cakap tengok berita, chaza~ Seksualiti merdeka. Kena paham dengan jelas. Bukan kebebasan melakukan seks, jauh sekali seks bebas. Kaw nih, kalau translate pon seksualiti merdeka dan seks bebas, jauh bezanya. Jangan serabutkan lagi keadaan~ Seksualiti merdeka adalah satu forum untuk mereka yang homoseksual, yang lain alirannya dari kebanyakan aliran majoriti di Malaysia [which is heterosexual]. Again, its a forum.

Bukan aq nak menangkan sesapa, tapi kita ada agama. Agama kita ajar kita banyak benda. Tak kiralah kaw Kristian ke, Buddha, Hindu,...agama kita melarang kita melanggar hukum Tuhan. Hawa dijadikan untuk Adam. Full stop. Titik. Noktah. Lagipon hidup kita bukan semata pasal seks. Kalau kaw bernafsu macam mana sekali pon, mesti ada juga batasnya. Homo ke, hetero, kena jaga. *Pedophilia lain cerita, itu jenayah! 

Aq cuma meluahkan pendapat aq je, malas nak cerita banyak, ada akal fikir. Pernah terjadi zaman nabi Luth dulu. Bala dah turun. Cuma jangan cabar lagi.

Ikan buntal ni pon sentap, tahu?


P/s : Kalau kita sebut pasal homoseksual, mesti dorang nih nak sentap lah, sensitip lah. Fikir hati dorang je, ingat yang heterosexual nih tak terasa, haha! Btw, those homosexual tuh opkoslah ada pakwe/makwe or else they won't claim themselves as a homo aite? Jauh beza yang claim themselves as a hetero nih.. ",

P/s/s :Kepada kawan-kawan homoseks, saya bukan nak kecam awak semua. Tak, saya cuma berdoa satu hari awak terima aliran hukum yang normal.
apa u'all rasa? 
0 00 walks Links to this post

Antara Filem yang Buat aq Sebak

Thursday, November 10, 2011 - si tukang karang : zey at 4:03 PM
Assalamualaikum dan hai kepada kaki wayang dan pembeli VCD dan DVD original dan cetak rompak.

Tengok wayang cerita Melayu sebenarnya aq agak berkira. Nur Kasih ialah filem Melayu ketiga yang aq tengok. Pertama : Anak Halal [eerr???], kedua : Hantu Kak Limah Balik Kampung. Cerita nih keluar sama dengan sequel pirates, walaupun aq peminat fanatik dengan Kapten Jack Sparrow, tapi kali ni aq pilih Adam [ihik!] sebab dengar cerita Jack Sparrow tu curang, tengok beliau curang depan mata? Oh, aq tak sanggup! Nur Kasih aq boleh bagi 4.5/5 bintang lar. A big clap to malaysian yang berjaya buat cerita nih. Kalau cerita Nur Kasih nih aq rasa kalau yang tengok tuh tak nangis, aq naik pelik, tak paham cerita letteww~~~




Ada yang kalau tengok cerita hindustan boleh menangis, berair mata... But so far aq tak pernah lagi tengok cerita hindustan dan aq nangis, jauh sekali tengok video klip lagu Korea dan aq nangis. Hoh, jauh sekali! Entri kali ni aq nak letak senarai filem yang buat aq sebak walau sejuta kali pon aq tengok :

1. Pearl Harbor


Ashton Kutcher
Cerita ni memang win! Pada aq cerita nih lagi touching dari cerita kapal karam-titanic. Cerita perang-perang yang memang selalu jadi kesukaan aq. Walaupun masa cerita ni feymes dulu, aq kecik lagi, tapi aq masih ingat hati aq menangis tengok cerita nih. Sedih sangat!!! T.T In my dreams 
I'll always see you soar a
bove the sky In my heart there will always be a place for you for all my life...

2. Edward Scissorhand


Johnny Depp
Yang ni pon sedih gak, tapi dalam cerita nih ada fantasi sikit. Cerita orang gunting-scissorhand [Edward]. Pada asalnya tuan dia cipta untuk gantikan mesin gunting dalam kilang, tapi tak lama kemudian, tuan si scissorhand ni mati =,( Edward mula keluar dari kilang tuh, dan mula bergaul dengan manusia....dan akhirnya dia jatuh cinta. Macam mana dia boleh jatuh cinta? padahal dia robot kan? Well, carilah sendiri jawapannya!

3. Armageddon

Armageddon
Aq memang admire dengan lakonan Bruce Willis. Dalam movie nih, Bruce [Harry] menjadi seorang ayah. Ayah yang sayang sangat dengan anak perempuan dia. Anak tunggal lah katakan. Sampai bila anak dia nih ada boyfiee pon dia tak caya lagi, dia tak lepaskan. Boyfiee anak dia pulak sama kerja dengan dia. Pada aq scene yang paling sedih bila Harry terpilih untuk meletupkan meteor paling besar yang nak hentam bumi dia terpaksa korbankan diri untuk dunia. Ucapan terakhir dia untuk anak perempuan dia memang seriously touching! 

4. Titanic


Titanic

Yang ni still on the list cerita-cerita sebak. Aq rasa scene paling sedih masa si Jack tuh dah kaku jadi ais... =(


And lastly, all time favourite by our family : The Cave of The Golden Rose. Memang terbaik! 


Tarabas

Tak pernah dengar? Fantaghiro pon tak pernah dengar gak? Rugilah korang tak pernah tengok...hihihi. Pic atas tuh, Tarabas, watak jahat. Tapi hensem kan? *Mama i'm in luv with a criminal~* Kat tv9 sekarang nih, ada ulangan cerita nih, hari Ahad malam kalau tak silap. Drama series. Kalau ada masa lapang tengoklah, jangan paksa-paksa tengok nanti tak feel!
apa u'all rasa? 
4 00 walks Links to this post

Jar of Broken Hearts

Wednesday, November 9, 2011 - si tukang karang : zey at 12:13 PM
Assalamualaikum and hello people!


Haven't y'all heard Christina Perri song-Jar of Hearts? Well, I really love the song, the lyrics! The song is about a girl, a pure hearted girl falling in love with a serial heartbreaker. But then she is tough enough to get over him. yeah!


I know I can't take one more step towards you

Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore?
You lost the love I loved the most

I learned to live, half-alive
And now you want me one more time

And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart

You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
I have grown too strong
To ever fall back in your arms

I've learned to live, half-alive
Now you want me one more time

Who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart

You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

Dear, it took so long
Just to feel alright
Remember how to put back
The light in my eyes

I wish I had missed
The first time that we kissed
'Cause you broke all your promises
And now you're back you don't get to get me back

Who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart

You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all

And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart

You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all

Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?

Yang ni bukan jar, yang ni mug.



A day before hols, aq g reunion budak matriks, again aq ditanya pasal status. Saya ok dengan status saya. Cuma bila ditanya 
"So kaw ada berapa skandals sekarang nih? Semua sekali berapa?" 
"None"
"Really? Takde yang message2 goodnite ke takde? Yang topupkan ke macam dulu?"
"No..takde..."
"Tak rasa kosong?"
"Nope. Imma totally happy with my life now, darl. Scandals cuma memenuhi ruang kosong je. Bila kita nak, dia ada, ok. Tapi bila kita tengah totally busy and those scandals came to 'entertain' rasanya memang silap besar lah.  


P/s : Biarlah orang lain yang buat koleksi jar-of-broken-hearts. Not me anymore. I do believe in karma. Sampai bila nak jadi serial-heartbreaker, kawan?
apa u'all rasa? 
0 00 walks Links to this post

Teori Ikan Laga

Thursday, November 3, 2011 - si tukang karang : zey at 7:06 PM
Assalamualaikum~


Dalam bilik saya, saya ada bela ikan. Ikan laga.

Ikan saya handsome, handsome sangat, badan dia warna biru, warna feveret saya.

Saya sayang kat dia. Sayang sangat.

Saya suka tengok dia berenang-renang ikut jari saya.

Saya suka tengok dia tidur, tengok dia selindung belakang guli,

tengok dia makan, yang paling saya suka bila saya tengok dia, dia pon tengok saya.

Macam tengah berbual, tapi tak. We enjoy the silence! XD

Betul-betul bagi saya tenang tiap kali saya tension dengan hal-hal dunia.

Walaupun saya sayang kat dia, saya tak boleh sentuh dia, usap dia,

sebab saya tahu, kalau saya sentuh dia, dia akan mati.

Walaupun saya tak pernah sentuh dia, saya tahu dia pon sayang saya,

sebab saya jaga dia dengan kasih-sayang.

Itu je yang saya mampu beri.

Akhir sekali, saya harap bagi semua yang sedang couple kat luar tuh, ikut lah cara saya dengan ikan laga saya. Saya panggil ia : Teori Ikan Laga.

Gonna marry a guy who can give me all the space I want! XD











P/s : Kepada pemilik tulang rusuk kiri, nanti, kita tak payahlah couple lama-lama, okeh? Kita  kahwin terus! wahawww!!! Saya rasa awak dah boleh dah simpan duit sekarang, tak banyak pon tak pe, kita sama-sama pelan-pelan [baca:perlahan]kayuh, okeh? And, kalau awak ada masa lapang tuh, awak 'googling' lah cara yang unik nak melamar saya nanti. =)waaahhh...kelasss!
apa u'all rasa? 
5 00 walks Links to this post

Perna viridis

Monday, October 31, 2011 - si tukang karang : zey at 5:06 PM
Assalamualaikum~


Perna viridis

I'm doing mussel research for my degree thesis.


Presentation proposal on this Wednesday 2nd November 2011.


Will present in front of marine's lecturers.


On every fields of marine's lecturers.


Not just biology, chemistry also in front of oceanography's lecturers.


Oh, well... wish me luck! 






Big credit to Hasanah for the picture!
apa u'all rasa? 
3 00 walks Links to this post

All the way from Cardiff~

Saturday, October 22, 2011 - si tukang karang : zey at 11:49 PM
Assalamualaikum


Crocs from Cardiff

and happy feet everybody! See the pic above? It's a Crocs shoes from my pok su to my father actually..hehe.. =) as a give from Cardiff, UK. Thanks poks! [eh, aq pulak yang cakap tengs? =p] Oh, by the way, Johorean called Pak Su [the youngest uncle] as pok su..okeh? Pok Su aq nih memang best....he just finished his phD at University of Wales Institute, Cardiff major in sports coaching [kalau tak silap lah~] Balik-balik Malaysia, what a lucky he is, terus jadi dekan kat Universiti Malaya. Man,.. I'm so wannabe like him! Insya Allah.

Act, bukan nak cerita pasal UK pon... cuma nak cerita about the give, the crocs. Crocs tuh poks bagi kat abah....tp cumanya, abah not gonna use it in this short time, so he kindly lend it to me...ulang balik, pinjam okeh..abah tak bagi truih pon~ At first bila abah bagi aq cakap slow2 "mmm..boleh jadi selipar toilet...." aq memang budget abah tak dengar....tp abah dengar la plak.....haihh, makanya chaza, hargailah pemberian org lain... :D takdelah, sebab dulu masa PLKN dulu selipar toilet aq crocs...mmglah best, thn lama kan...comel pon comel. And one more thing those accessories kat crocs tuh aq tambah sendiri yer. *act, Sern n Yana yang sibuk decorate crocs tuh time Pesta Konvo yang lepas* barulah nampak true-mariners kan? ;D

That crocs from Cardiff, fly all the way to Malaysia....and bila aq masuk uni aq,

The Crocs were landed at Pulau Tinggi, Mersing, Johore [13-17th October]

Ce teka mana aq? hehe....ni gambar third year yang ambil major biology marine. For those third year yang ambil major oceanography tak pergi, kesian mereka. We went there for two classes which are coral reef biology and fisheries science and technology. Memang best, scuba again for the reef's transect and trawling for 5 hours on the boat! Bila dapat hasil tangkapan...dah tak rasa penat, rasa happy! *merasa jadi nelayan*

Latest one, the Crocs was at Kampung Sebatu, Merlimau, Melaka! [20th October]

I was at Melaka to collect kupang for my thesis with Sehah to assist me, my very-fatherly supervisor : En Wan Lotfi, Dr Fathul and his students. Semua sekali 9 orang,g sana naik van UKM. Merlimau dah dekat gila dengan Muar, rasa cam nak balik je... haisshh, ni kalau presentation proposal lama lagi, dah lama balik dah! =(

Kesan Crocs~

Yang ni pulak kesan Crocs yang aq buat, kat Merlimau. Beriya sangat tengok ikan belacak besar-besar dan laju...terpijak lumpur! Huduh betul perangai! XD



What a busy week kan? Ni nanti nak pergi sedili larr, lumut larrr...haiyoh..banyak jalan~



P/s : Ni balek ni dah boleh pulangkan Crocs kat abah~
apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME