Mariners, Jangan tinggal solat!

Wednesday, December 22, 2010 - si tukang karang : zey at 8:22 PM
Assalamualaikum~


Entri ni bukan untuk mariners sahaja, tapi untuk semua makhluk bumi yang beragama Islam.
Walau kat mana pon korang berada, janganlah semudahnya meninggalkan solat.
[ceh, cakap untuk diri aq gak =)]
Meh la kita saling sedar menyedarkan.
Islam itu mudah, tak kiralah korang ada kat darat ke, kat laut beribu meter bawah tanah yang tak sempat naik darat in time pon janganlah tinggalkan solat yer.








Honestly, aq respect sangat ngan dorang neh sebab dorang boleh ruku' dan sujud dalam air dengan statik, tak de terapung-apung.
Pro la dorang neh!



Pic kat atas ini ialah pic seorang Islam [opkos la kan?] yang bekerja di sebuah syarikat minyak kat Arab Saudi.
Each day, they have to work and work selama 4 hingga 5 jam di dalam laut.
Kalau time dorang tengah menyelam tu masuk waktu solat maka dorang akan terus solat dalam air dengan pakaian scuba tuh.
[tulah gunanya pakai baju tutup aurat, nak solat pon sonang!]

Pada mariners, korang pon taw kan bila kita tengah berscuba, nak naik atas permukaan tu, it will take time kan?
Mana boleh terus pecut je naik permukaan. Boleh explode jantung woo~
Lagi plak bila menyelam jauh ke bawah, berejam plak tuh....
huii..tabah..tabah,...~
Ilmu dunia kita cari, ilmu akhirat gak kita kejar =)



Big credit to :
bom321 for the pictoes and dppwm for the sharing information [tak sangka kan i read this blog yawww! =) ]
apa u'all rasa? 
9 00 walks Links to this post

Kahwin.

si tukang karang : zey at 6:41 PM
Hey, readers!


Bittersweet
Dari zaman hitam putih sampai la ni, masuk 20 je, mesti dah start tanya for a steady-status.



Zey  : Heyyo...~ 
Pilin : Bueno diaz mistres! Baru ni nak contact!
Zey  : Soryla, satu family bz. Ko balek upm bila?
Pilin : Maybe 1 or 2...ko?
Zey  : Aq 2ohb neh. Tahun depan aq ada wat kenduri, kita jumpa ramai2 tyme tu, ok tak?
Pilin : Hah, oke kot...majlis kaw tunang? Ko pe cte ni?
Zey  : Wedding la! Muahahaha! Dalam bulan 5 atau 6, kan time sem's break kan? Semua mesti datang. Kaw orang 1st yang taw neh.
Pilin : Wow..wedding terus! Ko jangan kelentung aq larr... Wedding akak kaw ha?
Zey : Seb bek ko cepat pick up!
Pilin : Weyy...Aq kurang da lampi..huk2..Sebab aq ada gak majlis time tu.
Zey : Alahhh...date kaw bila?
Pilin : Zey jangan keco-keco taw, Aq nak tunang.
Zey : Sape kawin der?
PIlin : Rahsia lorr...Ko lagi dua tahun ek?
Zey : Ha? Aq lama lagi. Tunggu umo aq 26. Haha! Eh, ko gtaw cepat date tuh..nanti tak clash ngn date aq. 
Pilin : Oiy, pk ape ha? Aq tnya ko grad la...Aisey, melamun ni...~
Haha! taw la budak marin...hoho!
Zey : Soryaa... ke laut plak..Haha! Ye. Aq 23 larr~
Pilin : Tula, maken payah...blom ko kawen lagi, makin payah...


Terima kasih kawan, ayat yang best kantoikan aq. Fuh!










p/s : Ini adalah entri terakhir untuk minggu geli-geli [ha-ha]. To all readers, thanks for reading! XD
apa u'all rasa? 
0 00 walks Links to this post

Photo Contest: My Bestfriend Forever!!

Tuesday, December 21, 2010 - si tukang karang : zey at 9:37 PM
Hey...readers~


Peh. Greeting cam nak flirt...
Ok, arini adalah ari pertama aq menjejakkan kaki ke dalam kelas.
Hari pertama untuk aq, hari kedua untuk student uni aq... ",
Dan trimas banyak, arini aq ada satu kelas je. ;<


Baru jap tadi aq berlari-lari anak ke belog-belog kamu-kamu semua n aq tersesat kat satu contest cambest ni.
Ok, aq pon tak taw nak wat pe arini, jadi aq join.



Nak join? klik kat sini.
Aq pon godeh-godeh la pic profile kat lappy neh. Ada banyak pictoes yang aq rasa nak letak.
Pic aq n besties aq banyak : pic time sekolah rendah, sekolah menengah, kat kmpp, kat uni....
Ok, aq jadi runsing...aq pikir punya pikir, tapis punya tapis, maka aq decide untuk letak pic aq ngn besties aq kat uni neh.

Yana, Lulu, Sern n Zey


Meh sini aq nak cerita pasal sejarah pengenalan ktorang.

Ktorang bertemua dan bercinta kat uni. Masa ktorang first year awal-awal dulu ktorang tak stick together-gether lagi. Oh, lupa nak gtaw ktorang semua ni mariners. Semua amek course yang sama : Science Marine. Pic kat atas pon di-snap masa jamuan dinner marine. 
Camne ktorang boleh hantuk sekepala? Bila fikir-fikir balik, aq pon tak taw nak start dari mana. Ada antara ktorang yang memang lone ranger, ada yang ada besties lain, ada gak yang ada 'klik' lain.
Ktorang mula rapat dan rapat pada tahun lepas : 2010.
At first tak lah rasa sayang cam besties, tapi bila ada antara kami yang tak de, rasa tak lengkap, rasa tak best, rasa sunyi...mulalah rindu. ;p

Kenapa aq anggap dorang neh besties aq? 
Sebab dorang dah jadi sebahagian dari aq n aq pon dah jadi sebahagian dari dorang. --_- Eh?? Siyes geli gila ayat neh!!!!! yukks!
Dorang tak selalu ada dengan aq tapi dorang selalu ada bila aq perlukan.
Tak taw kenapa, even aq baru kenal dengan dorang neh, tapi aq dengan ringan mulutnya meluahkan problem aq sebab aq bukan jenis yang suka bercerita jika tak diperlukan.
Kadang-kadang kita rasa nak luah sangat kat sesorang tu...dan sesorang itu adalah mereka. 
Aq rasa senang bila aq cur-hat dengan dorang! =)



Ini jela esei yang aq tulis ikhlas dari hati...aq tak pandai tulis pepanjang, nanti kang aq touching! uuwaaa,.... =p










p/s : Kepada besties aq yang lain, janganlah kecik ati kecik kaki, aq tetap sayang korang sampai mati.k!
p/s/s : eh, siyes...aq start nak touching neh. Nanges kang?! 
apa u'all rasa? 
9 00 walks Links to this post

Cinta ke kalau main bunuh-bunuh?

si tukang karang : zey at 12:17 AM
Kinda dumbest thing to do kan.
Bunuh diri sebab cinta.
Tapi realitinya sekarang, sebabkan cinta ada yang sanggup berbunuh.
Budak sekolah menengah berani simbah asid kat ex-girl dia sebab cemburu. Apekah?
Budak sekolah, taw ape?


mmm....
Bila tak pikir panjang, jadi camtulah...

Aq nak share kat korang neh...video clip Bruno Mars. Lagu Grenade.
Dalam vid neh, si lelaki sanggup wat macam-macam untuk girl dia.
Sampai sanggup bunuh diri but the girl won't do the same.
Bak kata mak aq bila bercinta jangan bagi 100% pada si dia....simpan sikit at least 10% untuk kita.



Bruno Mars. Gawges!
Suara dia betul-betul wat aq feeling sama gak ngan suara  
Ne-yo [One in a million].


\

Bruno Mars-Grenade

Easy come, easy go
That's just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss, 

Had your eyes wide open -
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked,

 Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, 

Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ;

But you won't do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I'm numb 

Tell the devil I said “hey” when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman,
That's just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had

And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all 
I ever asked 

Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, 

Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; 

 But you won't do the same

If my body was on fire, ooh 

You’ d watch me burn down in flames 
You said you loved me you're a liar 
Cause you never, ever, ever did baby...
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, 

Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; 

 But you won't do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no










p/s : Incik Bruno, nanti kita dating kat Hawaii, tempat lahir you tu, ok tak? =)
apa u'all rasa? 
4 00 walks Links to this post

Awesome Acapella!

Monday, December 20, 2010 - si tukang karang : zey at 12:32 AM
Aloha kepada semua penggemar muzik...
Tak kiralah muzik yang macam mana..asalkan ianya muzik.


Korang taw apa itu ACAPELLA?
Acapella pada bahasa yang senang nak faham ialah muzik tanpa alatan.
Music without instrument.


Best gak tengok musician yang wat acapella neh sebab dorang menggunakan kreativiti dorang dalam menghasilkan muzik yang cambest!


Kat bawah ni ada dua video clip acapella yang best gila. Enjoy!




yang ni versi mike tompkins
Tengoklah effort dia nak wat lagu neh.
nak edit lagi. peh,aq salute!

yang ni versi Gamal n Audrey.
Muda lagi depa neh, still study rasanya.
apa u'all rasa? 
3 00 walks Links to this post

AutoPing Entri di BlogLarian FB

Sunday, December 19, 2010 - si tukang karang : zey at 1:27 AM
PEMBERITAHUAN!


Kepada semua penghuni rumah sewa BlogLarian, BlogLarian kini sudah ada di FaceBook dan admin akan menyediakan khidmat autoping entri untuk korang. Korang boleh usha step nya kat sini.
Honestly, traffic aq memang banyak datang dari BlogLarian, so aq rasa tak rugi untuk korang join blog cambest neh.











Personally, pada aq semua yang kita wat ada kebaikan dan keburukan...same goes to this BlogLarian here but then dengan list downkan kebaikan n keburukan blogLarian kat sini, aq harap blogLarian akan lebih mantap!


KEBAIKAN :

  • Memudahkan para pembaca belog melompat-lompat ke belog-belog yang didaftarkan sebab satu page blogLarian, kita dapat baca lima belog. Keep it up la!
  • Memudahkan blogger mengenal sesama sendiri.
KEBURUKAN :
  • Belog yang sangat-sangat berat...ok, aq memang tak suka menunggu belog yang lambat upload sebab menunggu widget yang tak de pekdahnya pon letak pada belog-belog orang yang join blogLarian neh.
  • Lagi satu hal, sekali klik pada satu senarai belog, macam-macam lagu aq dengar...campur ngn lagu kat lappy aq neh..hah..amek kaw, serabut gila...last-last terpaksa mute!
idea aq : maybe admin blogLarian boleh letak kategori blog..asingkan blog yang ada lagu, yang takde button pause! muahahaha!!! =D
apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

Si Dia yang Bersaiz xXL

Saturday, December 18, 2010 - si tukang karang : zey at 10:00 AM
Hey, hey...to all readers yang memakai baju dan seluar yang bersaiz S, M, L, XL dan juga XXL. Haihh...apa kena plak cerita pasal saiz-saiz neh?
Size doesn't matter or size does matter?
What's your opinion?


Entri kali ni aq nak cuba diving kat hati-hati mereka-mereka yang berbadan besar, bersaiz XXL.
eh..tak...tak.. jangan salah sangka, aq tak berlaku racist kat mereka neh, malah besties aq tyme skolah dulu pon berbadan besar.
Apa yang paling best jadi member dorang ni ialah dorang ni tak lokek. Tak kiralah dari segi makanan ke, duit ke....
Aq ingat dulu aq pernah berhutang ngn besties aq neh...tak delah banyak, dalam sehinggit lebih...tu pon duit air je...
Bila tyme aq nak bayar, taw tak, ayat dia hape...
dia kata "peh. kaw...ngn aq pon nak berkira ke? tak yah lah"
Ho.ho...boleh camtu plak kan....~


Fat pic of Taylor Lautner. 
Ini pic edit ok?? tapi tak pe...comel ape dia...auuww!



So...siap-siap tangki udara korang, meh sini join aq menyelam hati si comel ni


DILEMA BERBADAN BESAR

1) BILA TAK MAKAN...
Tyme ni kat kenduri ataupon kat besdae party, makan free.
Bila makan kat tempat-tempat camni,aq secara jujurnya akan try semua menu yang ada...haha!
Tapi dalam jumlah yang sikitlah, agak2la orang belakang nanti kang tak rasa plak kan. =)
Ada dalam kalangan yang bersaiz comel ni, tak maw makan..maybe dia puasa ke hape ke kan...or maybe dia dah makan kat umah ke, it's ok lahh...
Mesti konpem orang lain akan cakap yang depa nih diet, tak maw makan sebab nak kurus.
Kecik ati dorang taw....suka hati je cakap camtu..
Adoyaii....kat mana letaknya hak kebebasan? cewah!

2) BILA MAKAN BERTAMBAH...
Ok, standard lah makan bertambah, lauk sodap!
Tapi, bila pada mereka yang comel ni tambah nasi, mula lah orang start pandang...
Come on larr....open minded sikit...there's no wrong. Tambah nasi je... Tuan rumah pon tak de hal!



3) BILA SHOPPING BELI BAJU...
    dilema satu : 
Tyme ni umur si comel 11 tahun, nak kata besar sangat tak, nak kate kecik sangat pon tak juga...tak taw nak beli baju kat adults ke kat side children.
Kalau 11 tahun tu kira still children lagi lar, tapi size tak de, nak g kat tempat adult plak, style tak berkenan plak. Adoyla!
    dilema dua : 
Bila dah besar, kena cari plak American size punya.
Duit pon banyak flow keluar semata untuk beli baju.
Yela, orang Malaysia ni semua kecik2...kalau camni bek duk kat US terus! =(


4) BILA BERJOGGING...
Pagi-pagi nih dah semangat gila nak g jogging nih, tapi bila sampai kat taman jogging...yang jogging semua yang kurus-kurus. Mencik!
Tapi tak pelah, kuatkan semangat...jog gak....jog sikit...jalan kaki sikit...tarik nafas...turun nafas...
Kenapa dan kenapa bila tyme si comel ni berlari, semua nak pandang?
Bila si comel ni rehat sat, minum air, semua nak tenung? Adoyla! 
Situasi yang sama gaklah berlaku kat gym.
Korang ingat badan kurus je ke boleh g gym, badan comel nih kalau g gym selalu, boleh dapat six pack gak taw!


5) BILA PAKAI CHANTEK SIKIT...
Haah, ni lagi satu hal...
Tak boleh ke orang comel ni dress up lebih sikit? dress up ikut trend?
Tengok cam Najwa tu, comel je...ngn ribbon kat kepala dia...
Bila si comel ni dress up stylo sikit...orang lain dah exposed kan dia lelebih. Cian dia.... Aq rasa tak salah golongan yang comel ikut fesyen semasa, tak de lah selama dengan dress hitam je...tul tak? 
Barulah dunia lebih variasi...bagi peluang kat mereka k,
Apa yang lagi teruk, bila si comel pakai chantek sikit...ada yang cop mereka sebagai simbol s**.
Ini realiti der. 




Fat Pic of Robert Pattinson

Ok, enuff of brainwashing korang n diri aq sendiri...Aq rasa saiz tak de beza...kita bukan duduk kat dunia yang pentingkan wajah semata.
Selagi korang nice to people around, tak bangga diri, tak masuk bakul angkat sendiri,...pasti korang disenangi ramai. kan?







p/s : Jujur, aq akan still minat Taylor Lautner even kalau berat dia dah naik cam pic kat atas tuh 15 tahun lagi. Sapa taw kan? =)
apa u'all rasa? 
5 00 walks Links to this post

Orang Tua...herkh?!

si tukang karang : zey at 2:56 AM
Assalamualaikum~




Bak kata orang 'yang Tua dihormati yang Muda disayangi.
Korang pernah tak terfikir cane life korang bila korang dah tua nanti? dah berumur?
Mak pernah cakap yang perangai orang tua ni lain..kita kena banyak bersabar.
Abah plak kata selalunya orang bila dah tua ni, perangai dia banyak berubah daripada dia muda dulu.

Mende ni lah wat aq terfikir.
What if, bila aq dah tua....nak gerak pon lambat...cucu aq semua tak maw tolong aq jalan..sebab? perangai aq yang annoying...bila mak depa tak de, aq buli habis-habisan, bila mak depa ada...aq pura-pura baik ngan depa.
Adoyy..nak wat lagu mana? Gua tua...Gua tak de kerja..Gua buli cucu gua.

Kengkadang aq jadi sedih bila ada anak yang tak hiraukan mak abah dorang,
sanggup antar kat nurseri rumah orang-orang tua sebab tak maw jaga.
Tapi, bila aq tengok cerita drama tv3 : telapak syurga lakonan Norish Karman, aq menyebelahi anak-anak yang hantar mak dorang kat old folks sebab mak dia ada ilmu hitam...nak kat husband anak sendiri, menantu sendiri.
Adehhlaa...~



Orang tua yang disayangi...
Hopefully bila aq tua kerepot nanti aq nak jadi camni.
Jadi orang tua yang cool, tak banyak bebel. Nak-nak dengan cucu aq.
Kalau dorang pecahkan periuk belanga yang aq simpan bertahun kat dapur tu pon tak de hal la sebab aq taw, cucu aq tu g dapur sebab nak masakkan untuk aq.
Dorang duk kat rumah aq time cuti sekolah pon aq dah cukup beruntung sebab ada gak yang teman kan aq ngn laki aq yang semakin tua semakin hensem dan macho. =)
Bila weekend plak, aq boleh layan vcd wrestling ngan cucu lelaki aq yang kecik tu. Gua memang suka gelak, dari muda sampai tua.
Tapi gua naik heran apehal la wrestling zaman urban neh banyak sangat yang 18sx? Dulu masa zaman gua muda wrestler pakai seluar labuh wo!




Orang tua yang kekurangan sayang...  
Ok, perangai neh memang hampeh dan tak wajar diikut dari generasi ke generasi.
Orang tua yang annoying!
Ada je yang kita wat tak kena. 
Bila kita datang tengok dia...sembang dengan dia pasal hal-hal opis ke dia tak maw dengar, dia kata dia tak maw pedulik. [?] ok, fine.
Tapi bila dah berminggu kita tak datang jenguk dia, mulut dia dah sampai sekampung dengar...haiihh! =.='
Bila cucu dia rasa baik hati nak masakkan untuk dia plak, dia tak maw makan, tapi gtaw satu kampung yang anak n cucu dia tak kasi dia makan.
Yela, cucu dia masak tak sesedap dia masak.... 
"Gua masak lagi sedapla,...Gua kalau tak de Ajinomoto, gua tak makan" hati kecil orang tua itu berkata. 








Walau apa pon, abah pesan supaya kita janganlah kurang ajar dengan orang tua. walaupun mereka kengkadang minta untuk diajar.
Ayat yang belakang tu aq tambah, ok. *_^
Kalau kita layan dorang teruk, anak kita mungkin buat mende yang sama kat kita. It's call karma!
Sabar je la ye selagi boleh =D.












p/s : haih, canelah rasanya nanti bila aq dah monopos yer?
apa u'all rasa? 
0 00 walks Links to this post

ni lah masalah nya bila cuti lama sangat!

si tukang karang : zey at 1:26 AM
Salam readers.





HAAAIIHH!!




ooii! mengeluh? 


Aq nak cur-hat kat sini....
Aq paling tak suka packing and unpacking stuff.
Dan ini menjadi masalah berat bila cuti lama sangat, benci gila nak kemas barang neh...nak angkut sana sini....
Cuti semester je pon..tu pon nak kemas semua barang...kalau rumah aq kat belakang uni takpe lah!
Kenapa aq tak sewa bilik?
Sewa bilik double dah 40 hengget...sorang 20...
Tu plak ada tambahan syarat : sebarang kehilangan barang takkan ditanggung.
Kalau aq sewa bilik, letak printer aq neh segala dalam bilik...pastu kalau hilang, mana aq nak cari ooi?
Bawa printer balek rumah? Sama jelah kalau aq angkut semua barang aq sekali. ye dak?!
Lagi satu, cakap ngan aq jelah, sapa je yang kaya raya tyme akhir sem?


Esok ada besdae party rumah mak cik aq kat Putrajaya.
So, sekali lah letak barang aq sekali kat Bangi....lagi menarik, pejabat tak bukak pagi..
Dah aq kena tompang barang aq kat member aq...
Pastu nak amek balek baby boy aq yang cousin aq jaga.
Esok gak kena setelkan neh. 





Kalau ikutkan hati aq neh, nak je aq balek minggu depan, extend cuti seminggu...sambut kismes kat rumah cam aq wat tahun lepas. peh. peh. tak jadi sophomore lagi tyme tuh dah wat perangai. 
Tapi itu namanya SELFISH!
Sebab separuh barang aq ada kat floormate aq and separuh lagi ada kat member aq.
Aq memang tak suka susahkan orang lain sebab aq tak suka orang lain susahkan aq! wawawawawawa~~~~ 


Tapi skang neh, aq yakin ramai dah student yang dah sampai kat uni.
Rindu sangat ngn katil sane. Bukak FB pon cam dah ramai yang balek.
So semangat larr sikit aq n encik kay nak balek.





Kembali ngn semangat baru




Ready untuk study subject baru.




Ready untuk pikir pasal duit....makan....yela, duk kat rumah megidam keropok lekor pon mak boleh sponsor. kat uni? encik kay? harapan larr!




Ready untuk jadi 'indie' balek. Berdiri atas motor sendiri. haha!




Ready untuk kurangkan gelak cam selalu aq wat kat rumah neh.isyh.isyh.




Ready untuk setelkan masalah dengan sendiri.














p/s : skang dah kul 1.30 a.m dan aq tak tido lagi sebab tadi dah minum nescafe latte, kononnya nak kemas barang yang banyak. Barang dah siap kemas, tapi aq tak ngantok. Apekah?
apa u'all rasa? 
5 00 walks Links to this post

Diari Seorang Pemuda

Friday, December 17, 2010 - si tukang karang : zey at 12:17 AM
Hati seorang pemuda :

Saya suka lihat jari teman wanita saya ,cantik betol ! sungguh !!
Sampai saya takut nak pegang , bukan takut jari jemarinya patah tapi takot kami nanti tidak dapat saling bantu-membantu di suatu hari yang AMAT DAHSYAT di hadapan yang ESA .

Saya suka lihat rambut yang lurus , cantik sangat ! Sebab itu saya belikan dia tudung , bukan sebab saya cemburu orang lain tengok bukan ! Tapi saya mahu rambutnya tutup sampai bila-bila .
Takut nanti terbagi dek api neraka di suatu hari yg amat menakutkan di hadapan yg maha pencipta ..




Saya suka lihat 'body' teman wanita saya . lawa betol ! sebab itu saya belikan dia telekung . supaya masa dia dating dengan kekasih nye yg utama dia jaoh lebih cantik dan bersih menghadapnye .. saya pon tumpang pahala , seronoknye !

Saya sedih sangat lihat teman wanita saya  tidak makan , tidak tidur , sebab rindukan saya . .. saya pon macam itu juga ! si dia tanye " apa ubatnye ?'" saya pon berikan dia al-quraan . sebagai penenang jiwa . semoga dia mencintakannya lebih daripada dia mencintakakan saye :)

Saya sedih sangat bila melihat wanita saya bermacam-macam .. makan , minum , jaga diri , pandu kereta elok-elok .. nanti awak yg sakit sape yg susah ?? kata si dia .. tetapi bila tengok wayang sesama terlepas waktu asar dan maghrib , terlepas macam itu aje , aduh ! berdosanye saye ! 

Saya memang sayang sangat pada dia .. saya mahu jumpa dia didunia dan di akhirat ! ber'dating' di syurga kerana disitu la kekal selamanya.. doakan kami saling ingat mengingati .. YA ALLAH ! ampunkanlah kami .. semoga kami kekal bersama-sama disyurga nanti.. wasalam ~
credit to : si manis stawberry










p/s : oh. wujud lagi ke 'pemuda' ini? ***wondering***
p/s/s : entri copy pasta sebab xde idea...hurrmm~
apa u'all rasa? 
1 00 walks Links to this post

FEEL FREE TO FLY CONTEST : BARANGAN BODY SHOP UNTUK DIMENANGI

Wednesday, December 15, 2010 - si tukang karang : zey at 9:47 PM
Assalamualaikum~

Berenang-renang ke belog-belog kamu-kamu semua sampailah aq ditag oleh ad j eh..adik aq sendiri daa...~
Dia ni memang suka join contest segala macam and this time, dia ajak aq untuk join.
Bak kata budak laut, sambil selam, makan plankton, so disambil kita join contest neh, ley gak kita usha ngn tuan punya contest neh.
Nama dia Mr.F

FEEL FREE TO FLY, yaww!


Ok, contest kali ni, aq memang sangat-sangat berminat. Sebab apa?
Sebab kat lappy aq neh memang banyak pictoes lompat-lompat anak-anak laut... a.k.a mariner larr tu.... ",
Budak laut..kalau g swimming,.. g laut, xsah kalau x amek pictoes lompat-lompat atas air neh. 

Aq rasa, this is the best pictoes larr me with the mariners, melompat tanpa kaki itik! wawawa~~~
credit to mariner gak : syamin asiela for creatively snapped this pic dear =)



MELOMPAT TANPA KEPAK !


Mari sertai FEEL FREE TO FLY CONTEST dan menangi hadiah menarik lagi tertarik (sebab wangi ) :


1 x 1st Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM100.00

1 x 2nd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 60.00

1 x 3rd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 40.00





The next step is, tag orang-orang yang bertuah... =)

apa u'all rasa? 
11 00 walks Links to this post

Things I Fear The Most When I Was A Kid

si tukang karang : zey at 12:04 AM
Assalamualaikum to all readers~


Things i fear the most when i was a kid? haha! cerita budak kecik....
Aq bet semua orang ada kenangan manis n pahit tyme korang kecik2 dulu kan,


Sometimes i wish i am kid...never getting older,
never had a dilemma,
never think about this and that..mmm...~
Yela, budak kecik..taw ape..
Jum, meh sini join aq ke zaman lama-lama..imbau balik tyme aq tembam n comel... wawawawawawa~~~




1. Flash Jamban



Yup. Bunyi flash jamban yang kuat tu...dengan air yang pusing...err..takot gila!
Dahla bunyi kuat...[tyme tulah] kalau silent flash lain larr.
Disebabkan aq yang takot ngn flash jamban neh, mak aq, bila aq 'ter-hyper', mesti dia kurung aq kat jamban yang gelap tu..uuuwaaa... =(

so...korang yang berfikiran pantas ni mesti dapat fikir beyond kan? kan?
ok2.....aq admit, lepas aq berhajat aq xflash... gila papa xsenonoh kan?
but tengs to my bibik lorr...[errk?!] itu cerita DULU ok??


2. Bunyi blender


Ha..lagi satu...bunyi blender neh.....dengan blade yang tajam...bunyi ganas gila..
Aq teringat, pernah sekali tu aq kat dapur, mak aq guna blender...aq boleh plak menangis..lari laju2 g kat depan tv... fuuyooh?!


3. Bau bawang


Yang ni, sampai skang kot aq fear...ada sejarah wo~
Dulu, tyme aq nakal gila sampai xtaw cane nak control, ni lah senjata bibik aq, tonyoh kat mata aq....uuuwaaa...makkk!!
Dia kata nanti, kalau aq nakal sangat, dia nak cili mata aq neh.
Cakap je cili, tapi dah besar ni baru aq taw yang selama ni dia guna bawang, bukan cili pon!
Tapi bila aq dah besar sikit dia xley dah guna trick tu..aq ada belajar taekwan-do wo..haha!

4. Kolah air


Water tub. Kinda silly kan takot mende nih. 
This is because i was so bendul n cepat je percaya dengan cakap akak aq.
Dia kata air kat kolah tu, kalau dah penuh sangat, nanti keluar shark ataupon buaya?
wut the fish la...aq pon caye je...hah!

5. Rotan


Bila difikirkan balik, sebenarnya rotan lah yang menjadikan aq manusia skang.
tapi bak kata ayah aq, kalau nak pukul guna rotan, rotan kat bahagian kaki sahaja....kat punggung ke atas adalah xelok.
Kat kaki pon, bila kena pedih gak wo.. nak2 bila pakai short, memang 'sedap' je rasa kan.

Budak-budak skang nih, mana kenal rotan...sebab tulah kot sampai xhormat mak ayah sendiri.
Aq rasa bila aq ada anak nih, aq nak guna cara ni gak r..xmen la pukul guna hanger, aq guna rotan terus!





That was 5 things i fear when i was a kid....korang plak cane? hit me back on the comment section yaww!
apa u'all rasa? 
3 00 walks Links to this post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME