Musim kapel?

Sunday, October 31, 2010 - si tukang karang : zey at 3:03 PM
Assalamualaikum~


mood : suka sgt tgk org lain happy!
aq lagi happy lonjak2!!!! =D


ini pakwe lama aq.
nape lama? sbb aq nmpak dia date ngn budak kolej aq. hampeh!

FAHRI : assalamualaikum…khaifa haluk?

CHAZA : salam…alhamdulillah…sehat…. :) kamu?

FAHRI : alhamdulillah,sihat juge…..ana mahu tny skit, bole puteri? Ana hrap puteri tak marah?

CHAZA : lahh…xde sbab nape sy nak mara tibe2…  tny je r…..

FAHRI : kamu penah caple?

CHAZA : mmm…..nape? mgkin xde j0doh k0t….kamu?

FAHRI : dulu sy penah juge….

CHAZA : tapi kadang2 cam klakar kan nape kte le syg kan org… sedangkn kte xtaw org tu syg kan kte segila kte sygkan die atau x.…

FAHRI : ajal dan jodoh itu ketentuan Allah….mgkin puteri blum jmpe lagi org y tepat….dan puteri kna ingat cinta itu rasa syg dan bukan nafsu smta-mta…

CHAZA : cmne lak nk bezakn syg ngn nafsu? “~

FAHRI : apa yang puteri perlu tahu,selagi apa y kamu lakukn itu tidak mendatangkan maksiat dan bukan perbuatan y dilarang Allah, maka teruskanlah, dengan tidak memikirkan kata2 org laen….

CHAZA : o0o0o0……kamu baek kan, fahri…

FAHRI : tidak,sy seorg y jahat, tp dgn izin tuhan, sy jadi org y baek….

CHAZA : kamu pernah ckpkan y saidina lukman penah berkata bhw tiada org y baek mengaku driny baek tp org y jht tu slalu je mngaku dri die baek… kan? B) Mknenya kamu baek la…hahaha…kena balik…! =D

FAHRI : tp yg ini laen puteri…




i used to be a love drunk and now i'm hungover~
yesterday is ALWAYS a diffrent game.
apa u'all rasa? 
9 00 walks Links to this post

Awak Pasti Awak Manusia?

Friday, October 29, 2010 - si tukang karang : zey at 3:56 PM
Assalamualaikum~


please confirm you are human??

eh, apa ni pak cik gugel..saia setia kat pak cik sorang je taw...
sambil study lecture note pon still gugeling taw...
sampai hati pak cik cakap, saia bukan manusia?
kaberet sungguh! pak cik ingat alien byk duit ke nak beli lappy satu? huh!

sampai hati pak cik.. =(


apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

congrats for her BIG day

Wednesday, October 27, 2010 - si tukang karang : zey at 8:00 PM
assalamualaikum~


entri kali ni sekadar nak upload kan photo tunang my besties : syifa
congrats sekali lagi kat kaw!


loc : rembau
date : 23 nov 2010

mmmuaahh...!

cincin Anadara granosa

sepasang kain n tudung.

faiz.
kekasih kenalan baru. =p

eventhough on dat day aq agak penat, sebab bergotong royong membersihkan Taman Paku Pakis yang 'indah permai'
but still aq gagahkan jugak drive g rembau.
dah sampai rembau pulak...punyalah gumbira tgk syifa...hilang rasa penat aq.

the first time you fall in love,
it changes your life FOREVER,
and no matter how hard you try,
the feeling never goes away.




p/s : mlm ni dinner kat kfc ngn kak intan n syifa =)
apa u'all rasa? 
8 00 walks Links to this post

less is more!

Sunday, October 24, 2010 - si tukang karang : zey at 12:03 PM
assalamualaikum~
dearest peep.......,


click to enlarge

stop boasting! nobody wanna hear u! b humble, n everybody will know u -zey-
i dun giv a damn about all the popularity n stuff.....
but still, people know my NAME, they know wut i'm wearing....they know me,
i hate to be exposed, n i hate to be transparent.
we r not living in a world where people care so much about who is ur father, 
they r all deadly wanna know who is YOU really r.
stop telling to the world yang kaw anak datuk ke, cucu datuk ke bcoz u know wut? they dun care! 
b as humble as u can n people will know u becoz of ur work, ur 'sweet' personality...


kenal aq, sebab aq..bukan sebab orang sekeliling aq dan lain-lain.


well peeps, ni entri picisan je,
aq cuma nak cakap, to those students who r now taking their final exams :
best of luck la!
result bagi gempak, sebab nanti yang nak cari kerja kita,..
kita yang nak kerja bukan orang lain.
bak kata orang... 
girls pentingkan jodoh, sebab akan menghabiskan seluruh hidup dia dengan orang yang akan sehidup-semati dengan dia.
boys pentingkan job, sebab dengan job lah dia akan besarkan keluarga dia. duit utk anak bini makan. 
but as for me, aq pentingkan both for my future. 
jodoh daripada keturunan yang baik2 n job yang diberkati. insya Allah~


kita belajar sebab ILMU. ilmu kerana ALLAH. 


biar kita wat kerja diam2, tapi orang kenal kita.


p/s : tahniah kat syifa for her big day semlm.... syifa yang sudah bertukar status menjadi tunang orang.
really huv fun semlm. lama xjumpa kaw. rindu! rasa cam xnk balik je, nk duk rembau...xnk amek exam.....haha!
nasihat syifa : exam nanti, wat betul2....pointer mesti cantik. score at least 3.0 above every sem.... sebab bila kita pandai, org lain yang xpuas hati dengan kita, akan TUTUP MULUT!
tengs, mommy syifa...sadly, kita xdapat konvo sama =,((

apa u'all rasa? 
6 00 walks Links to this post

enjoy the silence!

Friday, October 22, 2010 - si tukang karang : zey at 9:20 AM
"Cinta itu adalah apabila kita dapat MENIKMATI KESUNYIAN bersama kekasih!
Enjoy the silence!! Tak paham lagi? Itulah CINTA!!
You know you‘re in love after you found somebody really special, that you can just shut up for a day and comfortably enjoy the silence.” 


woman was made from the rib of man,
she was not created from his head to top
him,
nor from his feet to be stepped upon,
she was made from hid side to be close to 
him,
from beneath his arm to be protected by
him,
near his heart to be loved by him. 



i just haven't met who own 'dis' rib.
apa u'all rasa? 
5 00 walks Links to this post

filem sekarang

Tuesday, October 19, 2010 - si tukang karang : zey at 11:58 PM
assalamualaikum.


sekarang ni kalau nak tengok cerita melayu, mesti x sah kalau xde bab berkemban. tul x???


xkiralah berkemban guna kain batik yang labuh nya sampai buku lali ke... atau berkemban pakai towel pon jadik.
adoylaa.... maybe director skang ni kalau nak bagi rating filem dia tinggi, capai box office...suruhlah artis2 melayu ni berkemban kan? haish~
tu  x termasuk lagi filem2 melayu y suka berlumba2 sesama sendirik...


come on la....kalau ye pon nak bersaing, g la bersaing ngn Peter Jackson ke Tim burton ke....xlah rugi duit aq, hari2 pon aq boleh tgk wayang sebab filem2 malaysia banyak variety..ada cerita perang2..ada cerita fantasy yang masuk akal, yang gambarnya cantik.
ni x, sorang wat filem seram....berderet filem seram...
sorang wat filem rempit2...berderet  filem rempit... adoyla!


pic y xde kena mengena... wink2.. =p
nak tgk pic berkemban kat belog aq? HARAPAN!



kronologi filem2 berkemban malaysia :

2004 -PUTERI GUNUNG LEDANG- yang ni aq rasa boley bagi excuse la..sebab based on cerita lama kan.


2005 -SEPET- apa aq nak cakap arwah Yasmin Ahmad sgt2lah berseni. yer, aq budak sains. kekadang aq xpaham apa yang cuba dia sampaikan. direct speaking please!


2008 -SUSUK- ha, time ni aq rasa dorang dah berani dah. bisalah, ilmu hitam orang melayu, mesti ada mandi bunga... haish~


2009 -BOHSIA- Nabila Huda nak bg anak dia tgk kot hasil 'seni' dia ni!


2009 -SKRIP 7707- ni....Fasha Sandha... aq benci dia. aq xtgk pon filem ni.


2010 -MANTRA- Ana Dahlia? sapa kenal dia angkat lappy!


2010 -JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK- Nora Danish plak dah berani berkemban da... adoyylaa... lu ada anak beb!




dulu bila tgk cerita melayu, aq konfiden, mesti xde part yang boleh aq mengalihkan pandangan.. [er??]
kalau cerita omputih tu lain la.. mmg xsah klu xde mende2 sexy mexy ni.
tp bila filem kita sendiri nak ikut step sana, aq xmampu ckp ape la.


SOKONGLAH SEGALA MACAM BUATAN MALAYSIA! 
apa u'all rasa? 
3 00 walks Links to this post

wit AHMOY CHANTEK

Sunday, October 17, 2010 - si tukang karang : zey at 11:45 PM
assalamualaikum.


lagi kurang lebih se-minggu lagi final exam.
makanya, xlama lagi aq akan mula berperang bersama pen..kertas...dan juga pensel.
aq akan cuba kuatkan iman  utk tidak aktif berada dia atas talian maya ni.
ehemm...boleh ke??? eh, aq CUBA r!


b4 fokus kat exam...last week me n my gegirl kluar dating.
kali ini bersama seorang ahmoy chantek.
yang memang chantek luar dan dalam.


kak intan n yana

the chanteks.

ktorang kenal dia kat lab prof giresh [isyhhh...feymes dia ni. sape xkenal dia, dun call urself a mariner larr!!]
ahmoy chantek yang ktorang kenal ni, nama dia kak intan. [err..nak link ke?]

dia budak master. lone ranger kat kolej ni...
sembang2 ngn dia...rupanya dia ni co0l gak!
baru 1st date da cerita pasal boyfiee segala..hoho.
yah,..yah..yah..kak intan da ada steady boyfiee yer. org korea lg u! =)


the jelitas... hehe, nak jugak.. =p

'besar nyaaa...' mata sern... hihihi.

mlm tu, kak intan mengidam nak makan sate kajang hj samuri.

loc : D1 Medan Selera Seksyen 16,
 Bandar Baru Bangi Selangor 
43650 Malaysia, Bandar Baru Bangi 43650, Selangor
dekat ngn shell

sate ayam. terbaik la rasa dia..
lg sedap sebab kak intan belanja.. haha!

lepas tapau sate, ktorang g makan kat BBB tomyam.

loc : BBB Tomyam
Seksyen 1, Bandar Baru Bangi
Dekat ngan Surau An-Nur/Darul Syifa

kat sini, menu ni la paling special : nasi goreng BBB special

menu aq : nasi goreng thai special

selera omputih : nasi goreng USA


apa u'all rasa? 
9 00 walks Links to this post

selebs kita

Saturday, October 16, 2010 - si tukang karang : zey at 9:03 PM
hey raeders!


one of my fev blog yang mesti-wajib baca setiap entry is : oh!bulan n beautiful nara
ha? nak cakap apa? aq suka bergosip? well. aq kan gegirl.. =p
aq suka perhatikan dress-up dorang.
yela...selebs kita ni kadang2 ada yang cam ala2 lady gaga la, rihanna la...




ha..tgk ni..






ni pic terbaru alyah kat shout award.
dressing da macam lady gaga la plak kan?

ni alyah tyme wat performance kat AJL 2010.
tyme ni heboh pasal iluminati.
errr..xmaw cakap panjang!

aq rasa hair cut dia cam rihanna.

uish, asyik duk hentam alyah je....
well, aq rasa alyah ni vokal dia terbaik!
aq suka gilaxx dengan lagu TAK MUNGKIN KERANA SAYANG.
lirik dia mengancam...plus vokal dia yang best! xmungkinla aq xsuka. ceyt!
before alyah menyanyi secara solo, dia pernah join THE FABOLOUS CAT.

cuma..aq rasa since dia menyanyi secara solo ni,
dia cam lost identity...asyik2 tukar penampilan dia..hurmm~

betul la kata wardina : selebs malaysia ni xley jadi role model.

nak jadi role model? errr??

ehem. guna tudung saji jer. =pp





kat cinema cerita melayu pon dah berani dedah sana sini yek... syabas!

apa u'all rasa? 
2 00 walks Links to this post

MOVIE REVIEW : JPBC2

si tukang karang : zey at 10:57 AM
assalamualaikum.

weekend ni aq duk sorang dalam bilik.
rumi aq g negeri sembilan, ada simulasi koK katanya.
final exam lagi 2 minggu,
tp mlm semlm sempat lg tgk wayang kat alamanda. haha!
kami bertiga (aq, yana, sern) n sorang pak cik master yang sgt bersabar melayan kerenah kami.
siap bg nickname kat ktorang : mrs S, mrs cockroach, sorang lg xde nick name lg. huh! xpe..aq boley bagi miss ant yo! wiket. wiket. =)

mlm semalam ktorang tgk cerita melayu : JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK.
cerita hantu yo! seram?! haha!
aq boleh bagi 2.5/5 la cerita ni.
pada aq, sequel ni xlah sehebat JPBC1.
aq rasa aq lagi banyak gelak kat muvie JPBC1 drpd sequel dia.
pastu, sequel ni banyak hantu. 
make up boley tahan la.... cerita ahamd idham bab2 make up ni jgn pandang tepi mata la. thumbs up la kat ahmad idham! seram gak wo~

poster JPBC2
xprasan plak ada zombie kat atas poster tu. adeyy..~ 

lisa surihani as mustika.
err..aq xsuka tyme azlee wat muka gatal kat lisa. herkh?!

nora danish kena santau. 
tgk la make up dia, xmacam seram gila plak kan?

aq suggest pada budak2 yang nak amek final exam xlama lagi tu
boleh la bergelak ketawa tgk cerita ni.
terbang semua stress wat presentation la, assignment... lab report...

tp korang jgn plak lepas study gelak bebanyak, kang lupa apa yang korang baca. muahahahahaha.

k..dah..dah....semalam da gelak sampai sakit tekak. hari ni aq nak study! yeah chaza!!! =D
apa u'all rasa? 
0 00 walks Links to this post

pernah kaw hargai aq?

Friday, October 15, 2010 - si tukang karang : zey at 8:03 AM

LIRIK LAGU THE FABOLOUS CAT - RIMAS

Nanananananana...

(FANA)

Lari lari lari
aku lari tinggalkan semua ini
Untuk mencari-cari cari ketenangan diri

(ADEEP)

Pergi pergi pergi
engkau pergi dari hidupku ini
Ku tak mahu mahu engkau hadir dalam diri ini

(FANA)

Keluhan hatiku tak siapa yang tahu
Ku simpan semua sebak didada
Biarpun ku yang terluka
Pernahkah kau mengerti caraku memujukmu
Pernahkah kau hargai caraku mencintaimu

(ADEEP)

Lafasan kata dari bibir
Adakah ia dari hati
Mungkin kau tak fahami maksud yang tersembunyi
Titisan airmata dari pipi ke bumi
Pernahkah kau peduli betapa sedih diriku ini

(chorus)

Mengapa aku yg terluka
Aku yang merana
Aku yang menahan sisa baki cinta ini
Engkau yang meminta
Aku yang sengsara
Rimas rimas Aku rimas

(Cat Rap)

Tinggalku sorang kecundang
Istana jiwaku goyang
Roboh dan tumbang
Sawanku lantang
Tidak berpantang
Letupnya siang siang
Bukannya alang kepalang
Datangnya perang
Dan bawaku ke jurang
Pulanglah sayang
Janji ku tatang
Ku hapuskan dalang
Dalangnya sayang
Sayangnya hilang
Hilanglah garang
Garangku terbang melayang

Terbokangku terbang kau terhoyong-hayang
Tak pandang belakang
Terkangkang gilaku tak diundang
Ku rapuh semua tak bertiang
Janjiku kini kan bertulang

(Chorus)

Nanananananana…ohhh

(Bridge)

Lari lari aku
Lari tinggalkan
Tinggalkan semua ini
Tuk mencari
Untuk mencari ketenangan

Aku pergi tinggalkan
Tinggalkan kau sendiri
Ku pergi.. kini ku pergi
Tinggalkan mu sendiri

(Chorus) x2

Nananananana.. ohhh









aq rasa dekat dengan lirik ni.




pernah kah kaw hargai caraqu memujukmu?

Pernahkah kau peduli betapa sedih diriku ini?






walau apa pon, kaw pernah menjadi keutamaan aq.
apa u'all rasa? 
0 00 walks Links to this post

selamat pergi. selamat pulang.

Wednesday, October 13, 2010 - si tukang karang : zey at 11:56 PM
assalamualaikum.


sekarang ni kan musim haji dah bermula.
thn ni, rezeki mak, ayah n adik lelaki aq g sana.
atuk mi, mak ah, uncle lokman pon g sekali.
kali ni dorang kena berlepas drpd senai.
yah. senai [jb] is quite jauh drpd muar.
mak n ayh aq apply utk ke KLIA cam yang lepas.
tp xdpat...xde kabel katanya.. xpela... 


para jemaah haji.

drpd muar ktorang gerak dalam jam 2pagi.
sampai senai dalam jam 6pagi....

the king.

the queen.

the-so0n-to-be 'tuan haji'?

senai airport.

kali ni xguna lumix, guna nikon..huhu,


ada rezeki, aq plak g...~

the gegirl. 
abah kata kalau nak g haji, ikut hubby memasing ok?

muka ajib..cam xrela kan?
tp dengar cerita, dia dah berubah sebelum g haji ni..
alhamdulillah~
balik nnt mesti byk cerita nih..huhu,

ok..semua da redy..
list doa jgn lupa ok? =p

err..pic y xde kena mengena.

after hantar dorang.
ktorang pon balik rumah.
aq plak kena balik bangi..mak aq da beli tiket kul 3.45 pm.
fine. tertinggal bas lagi. amek bas kul 5.15pm.
mak y dah kat dlm flight sempat msg da nek bas ke belum.
hehe..cam taw2 je terlepas bas. 
penatla mak.. =p









p/s : mak, abah,  ajib..jangan lupa 2 doa angah tu. 2 J.
for my future.

p/s/s : semoga korang semua selamat pergi dan selamat balik.
semoga dapat menunaikan haji mabrur. amin~



apa u'all rasa? 
4 00 walks Links to this post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME