Things I Fear The Most When I Was A Kid

Wednesday, December 15, 2010 - si tukang karang : zey at 12:04 AM
Assalamualaikum to all readers~


Things i fear the most when i was a kid? haha! cerita budak kecik....
Aq bet semua orang ada kenangan manis n pahit tyme korang kecik2 dulu kan,


Sometimes i wish i am kid...never getting older,
never had a dilemma,
never think about this and that..mmm...~
Yela, budak kecik..taw ape..
Jum, meh sini join aq ke zaman lama-lama..imbau balik tyme aq tembam n comel... wawawawawawa~~~




1. Flash Jamban



Yup. Bunyi flash jamban yang kuat tu...dengan air yang pusing...err..takot gila!
Dahla bunyi kuat...[tyme tulah] kalau silent flash lain larr.
Disebabkan aq yang takot ngn flash jamban neh, mak aq, bila aq 'ter-hyper', mesti dia kurung aq kat jamban yang gelap tu..uuuwaaa... =(

so...korang yang berfikiran pantas ni mesti dapat fikir beyond kan? kan?
ok2.....aq admit, lepas aq berhajat aq xflash... gila papa xsenonoh kan?
but tengs to my bibik lorr...[errk?!] itu cerita DULU ok??


2. Bunyi blender


Ha..lagi satu...bunyi blender neh.....dengan blade yang tajam...bunyi ganas gila..
Aq teringat, pernah sekali tu aq kat dapur, mak aq guna blender...aq boleh plak menangis..lari laju2 g kat depan tv... fuuyooh?!


3. Bau bawang


Yang ni, sampai skang kot aq fear...ada sejarah wo~
Dulu, tyme aq nakal gila sampai xtaw cane nak control, ni lah senjata bibik aq, tonyoh kat mata aq....uuuwaaa...makkk!!
Dia kata nanti, kalau aq nakal sangat, dia nak cili mata aq neh.
Cakap je cili, tapi dah besar ni baru aq taw yang selama ni dia guna bawang, bukan cili pon!
Tapi bila aq dah besar sikit dia xley dah guna trick tu..aq ada belajar taekwan-do wo..haha!

4. Kolah air


Water tub. Kinda silly kan takot mende nih. 
This is because i was so bendul n cepat je percaya dengan cakap akak aq.
Dia kata air kat kolah tu, kalau dah penuh sangat, nanti keluar shark ataupon buaya?
wut the fish la...aq pon caye je...hah!

5. Rotan


Bila difikirkan balik, sebenarnya rotan lah yang menjadikan aq manusia skang.
tapi bak kata ayah aq, kalau nak pukul guna rotan, rotan kat bahagian kaki sahaja....kat punggung ke atas adalah xelok.
Kat kaki pon, bila kena pedih gak wo.. nak2 bila pakai short, memang 'sedap' je rasa kan.

Budak-budak skang nih, mana kenal rotan...sebab tulah kot sampai xhormat mak ayah sendiri.
Aq rasa bila aq ada anak nih, aq nak guna cara ni gak r..xmen la pukul guna hanger, aq guna rotan terus!





That was 5 things i fear when i was a kid....korang plak cane? hit me back on the comment section yaww!
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME