Si Dia yang Bersaiz xXL

Saturday, December 18, 2010 - si tukang karang : zey at 10:00 AM
Hey, hey...to all readers yang memakai baju dan seluar yang bersaiz S, M, L, XL dan juga XXL. Haihh...apa kena plak cerita pasal saiz-saiz neh?
Size doesn't matter or size does matter?
What's your opinion?


Entri kali ni aq nak cuba diving kat hati-hati mereka-mereka yang berbadan besar, bersaiz XXL.
eh..tak...tak.. jangan salah sangka, aq tak berlaku racist kat mereka neh, malah besties aq tyme skolah dulu pon berbadan besar.
Apa yang paling best jadi member dorang ni ialah dorang ni tak lokek. Tak kiralah dari segi makanan ke, duit ke....
Aq ingat dulu aq pernah berhutang ngn besties aq neh...tak delah banyak, dalam sehinggit lebih...tu pon duit air je...
Bila tyme aq nak bayar, taw tak, ayat dia hape...
dia kata "peh. kaw...ngn aq pon nak berkira ke? tak yah lah"
Ho.ho...boleh camtu plak kan....~


Fat pic of Taylor Lautner. 
Ini pic edit ok?? tapi tak pe...comel ape dia...auuww!



So...siap-siap tangki udara korang, meh sini join aq menyelam hati si comel ni


DILEMA BERBADAN BESAR

1) BILA TAK MAKAN...
Tyme ni kat kenduri ataupon kat besdae party, makan free.
Bila makan kat tempat-tempat camni,aq secara jujurnya akan try semua menu yang ada...haha!
Tapi dalam jumlah yang sikitlah, agak2la orang belakang nanti kang tak rasa plak kan. =)
Ada dalam kalangan yang bersaiz comel ni, tak maw makan..maybe dia puasa ke hape ke kan...or maybe dia dah makan kat umah ke, it's ok lahh...
Mesti konpem orang lain akan cakap yang depa nih diet, tak maw makan sebab nak kurus.
Kecik ati dorang taw....suka hati je cakap camtu..
Adoyaii....kat mana letaknya hak kebebasan? cewah!

2) BILA MAKAN BERTAMBAH...
Ok, standard lah makan bertambah, lauk sodap!
Tapi, bila pada mereka yang comel ni tambah nasi, mula lah orang start pandang...
Come on larr....open minded sikit...there's no wrong. Tambah nasi je... Tuan rumah pon tak de hal!



3) BILA SHOPPING BELI BAJU...
    dilema satu : 
Tyme ni umur si comel 11 tahun, nak kata besar sangat tak, nak kate kecik sangat pon tak juga...tak taw nak beli baju kat adults ke kat side children.
Kalau 11 tahun tu kira still children lagi lar, tapi size tak de, nak g kat tempat adult plak, style tak berkenan plak. Adoyla!
    dilema dua : 
Bila dah besar, kena cari plak American size punya.
Duit pon banyak flow keluar semata untuk beli baju.
Yela, orang Malaysia ni semua kecik2...kalau camni bek duk kat US terus! =(


4) BILA BERJOGGING...
Pagi-pagi nih dah semangat gila nak g jogging nih, tapi bila sampai kat taman jogging...yang jogging semua yang kurus-kurus. Mencik!
Tapi tak pelah, kuatkan semangat...jog gak....jog sikit...jalan kaki sikit...tarik nafas...turun nafas...
Kenapa dan kenapa bila tyme si comel ni berlari, semua nak pandang?
Bila si comel ni rehat sat, minum air, semua nak tenung? Adoyla! 
Situasi yang sama gaklah berlaku kat gym.
Korang ingat badan kurus je ke boleh g gym, badan comel nih kalau g gym selalu, boleh dapat six pack gak taw!


5) BILA PAKAI CHANTEK SIKIT...
Haah, ni lagi satu hal...
Tak boleh ke orang comel ni dress up lebih sikit? dress up ikut trend?
Tengok cam Najwa tu, comel je...ngn ribbon kat kepala dia...
Bila si comel ni dress up stylo sikit...orang lain dah exposed kan dia lelebih. Cian dia.... Aq rasa tak salah golongan yang comel ikut fesyen semasa, tak de lah selama dengan dress hitam je...tul tak? 
Barulah dunia lebih variasi...bagi peluang kat mereka k,
Apa yang lagi teruk, bila si comel pakai chantek sikit...ada yang cop mereka sebagai simbol s**.
Ini realiti der. 




Fat Pic of Robert Pattinson

Ok, enuff of brainwashing korang n diri aq sendiri...Aq rasa saiz tak de beza...kita bukan duduk kat dunia yang pentingkan wajah semata.
Selagi korang nice to people around, tak bangga diri, tak masuk bakul angkat sendiri,...pasti korang disenangi ramai. kan?







p/s : Jujur, aq akan still minat Taylor Lautner even kalau berat dia dah naik cam pic kat atas tuh 15 tahun lagi. Sapa taw kan? =)
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME