Mariners, Jangan tinggal solat!

Wednesday, December 22, 2010 - si tukang karang : zey at 8:22 PM
Assalamualaikum~


Entri ni bukan untuk mariners sahaja, tapi untuk semua makhluk bumi yang beragama Islam.
Walau kat mana pon korang berada, janganlah semudahnya meninggalkan solat.
[ceh, cakap untuk diri aq gak =)]
Meh la kita saling sedar menyedarkan.
Islam itu mudah, tak kiralah korang ada kat darat ke, kat laut beribu meter bawah tanah yang tak sempat naik darat in time pon janganlah tinggalkan solat yer.








Honestly, aq respect sangat ngan dorang neh sebab dorang boleh ruku' dan sujud dalam air dengan statik, tak de terapung-apung.
Pro la dorang neh!



Pic kat atas ini ialah pic seorang Islam [opkos la kan?] yang bekerja di sebuah syarikat minyak kat Arab Saudi.
Each day, they have to work and work selama 4 hingga 5 jam di dalam laut.
Kalau time dorang tengah menyelam tu masuk waktu solat maka dorang akan terus solat dalam air dengan pakaian scuba tuh.
[tulah gunanya pakai baju tutup aurat, nak solat pon sonang!]

Pada mariners, korang pon taw kan bila kita tengah berscuba, nak naik atas permukaan tu, it will take time kan?
Mana boleh terus pecut je naik permukaan. Boleh explode jantung woo~
Lagi plak bila menyelam jauh ke bawah, berejam plak tuh....
huii..tabah..tabah,...~
Ilmu dunia kita cari, ilmu akhirat gak kita kejar =)



Big credit to :
bom321 for the pictoes and dppwm for the sharing information [tak sangka kan i read this blog yawww! =) ]
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME