Bertudung?

Tuesday, December 7, 2010 - si tukang karang : zey at 2:23 AM
Assalamualaikum


To all boys n girls...kepada girls yang bertudung juga yang free hair. Entri ini takda kena mengena dengan mana-mana fesyen tudung yang macam-macam pesen [baca:fashion] dah aq tengok...

aq (zey)
cewah. cam artis plak aq rasa -_-'




Ok, tak maw cakap banyak, biar aq list kan antara fesyen-fesyen bertudung yang aq tak gemar :

1. Bertudung tapi pakai baju sleeveless / baju lengan pendek gila tahap angkat tangan nampak armpit! aahhh...malu...malu...!



Here is the tip pada yang pakai tudung, tapi banyak pulak baju lengan pendek. Firstly, jangan dibuang baju-baju tu, membazir namanya. Membazir tu amalan S. Tak suka, jangan ikut amalan S! Anyway, korang still boleh pakai baju lengan pendek tu, but then matching kan lah dengan cardigan atau jaket. Jaket kulit pon murah dah kalau nak standard sangat...ha...hambekkk kaw! haha! =D Cardigan pon dah macam2 jenis dah...ada yang half, labuh tutup punggung pon ada..manis je tengok Yuna pakai...~

2. Bertudung tapi pakai baju jarang xhengat!


Dulu ada sekali satu trend pakai baju kurung tapi lengan jarang...dulu part lengan je...skang...t0odia, satu badan dah baju jarang. Kalau nak gak pakai baju jarang, dalam tu, pakai lah inner, kalau tak pon pakai baju berlapis...aq ada nampak satu girl ni pakai camtu. stylo jer. "xpe...ahkak pakai tudung tutup sikit" wut the fish lah wa cakap!

3. Bertudung tapi still nak tunjuk rambut.


Alahai...ikat siput lah rambut tu..ikat kemas-kemas, barulah pakai tudung. Kita selesa, orang lain pandang pon selesa..kan? kan? Tapi ingat...jangan sanggul tinggi2 yer~ Nanti orang lain konpius ini alien jadian ke hapa.


4. Bertudung tapi pakai legging dengan baju singkat.


Sampai sekarang aq musykil da apa motif legging diwujudkan? ok2 for the sake of fashion maybe. Dah macam seluar renang aq je aq tengok....tapi 'seluar renang' aq tu pon aq tak teringin nak pakai melainkan waktu nak p swimming. haha! 
Honestly, pada yang bertudung tolonglah elakkan legging... kalau rasa kaki tu sexy sangat, pakailah skinnny jeans dipadankan dengan baju labuh tutup punggung / labuh paras lutut...ha? x matching gak? aahhh..pakai seluar slack sudah!


Nak kata aq baik nak nasihatkan orang, aq taklah sehebat mana, cuma ini semua  untuk iktibar....kengkadang korang sendiri lemas dengan fesyen sekarang nih...tak salah berfesyen, ikut perkembangan semasa. Cumanya, tunjukkanlah sedikit kebijaksanaan dalam berpakaian. Peace!





big credit to : bom321

apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME