Ada Apa Dengan Cinta?

Monday, December 6, 2010 - si tukang karang : zey at 10:59 AM
Hye lovers n haters!


Free MP3 Downloads at MP3-Codes.com



ok2...hari ni kita cakap pasal cintan-cintun yer. pasal hati. pasal jantung.
heart adalah jantung yer, bukan hati... =)
start with a problem here, from a girl here nama akhir dia pon ada cinta.. mari kenal dengan dia, wana_love
frankly speaking, i'm not an expert in love,but then bila ada org tanya pasal love life dia, aq gunakan lah pengalaman aq sekeliling aq utk solve this thing.


"i've got a problem here. saya tgh cpl ngn A ni. almost 4 years jgak la. then tibe2 sy tersuka kt B. and rsenye mcm dh syg die. sy dan B contact tru msg, call, fb, ktorg jd rpat. then 1 day, sy realize yg sy dh ade A, so sy mntk end ngn B. smpai skrg, sy x happy dgn decision sy. sy rse mcm sy syg B lebih dri A. pdhal sy sedar, A lebih baik dari B. A syg sy lebih dri B syg sy. mcm mne ye. hope boleh buat post psl ni. help:("


Aq pernah cakap dalam entri ni about this feeling yang hampeh...feeling da ada steady boy, tapi secara 'xsengaja' ter-fall in love ngn org lain. u know wut, u really2 huv to fight those feeling. Manusia, memang xkan rasa puas. Tempoh pengenalan adalah tempoh yang paling lama, kenapa nak buang masa lagi nak kenal yang baru sedangkan yang lama xbuat apa2 hal? porke? Stalk dalam fb, perkara biasa...aq rasa memang fb diciptakan utk stalk people. Disebabkan feeling yang hampeh ni plak maka wujudlah skandal dalam percintaan. 


katy perry with 3oh!3




Dah ada steady couple but then still nak cari yang lain. kenapa? Kitaran hidup kita bukan penuh dengan cinta sesama insan sahaja yer. Ingat tu.
So girl, about end up your relationship dengan B, tu perkara terbaik. Belajarlah tu lebih sayangkan A just like the way he loves you dear~


Now, i've listed certain definition of love based on my perspective. Enjoy!

Ada Apa Dengan Cinta? Love is to learn...

1. Learn to be ourselves. 


2. Learn to respect your lover.


3. Learn to change for better.


4. Learn to control your feeling.


5. Learn to prepare for the future.


6. Learn to be matured.


7. Learn to give and take.


8. Love is to not dating but to keep in touch.


9. Love is to feel safe.


10. Love is to celebrate.








Aq rasa belog yang terbaik cerita pasal cinta ini adalah belog Terfaktab. Cerita2 pasal realiti bercinta ada di sini. The story of love is not like a fairy tale anymore~


p/s : again speaking, my blog bukan sahaja utk cerita cinta ok?!


Aq malas nak elaborate satu, satu..kalau ada yang xpaham, hit me back on the comment section, ok? =)
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME