Tips Mendapatkan Kembali Ex

Friday, November 19, 2010 - si tukang karang : zey at 10:14 AM
Assalamualaikum~


ni dah lebih dia ni, nak memanja ngn pakwe aq plak. pehal?

Tips yang aq bakal bagi kat korang ni sesuai utk korang yang baru break-up, yang dah lama break-up....atau dah kapel lama, tp rasa tu bkn jodoh korang. [ini namanya hampeh!]

Kepada yang tengah kapel tu, step ni korang boleh test kalau nak taw yang kapel korang tu memang jodoh korang ataupun Tuhan saje nak 'test' korang jer. 
Step pertama memang agak gila, kena berani amek risiko... [papehal, aq xmaw tanggung]

1.KORANG GATAL MULUT MINTA BREAK UP! 
Amacam...ada beran?
Percaya x, sebenarnya prinsip berkapel bukanlah hanya pada sayang dan chenta semata. 
Kalau korang kata korang kapel hanya sebab sayang je xcukup.
Sayang boleh jadi kurang...perasaan yang xkukuh....sayang boleh jadi bohsan. 
Cuba korang tanya apa tips mereka yang kapel lelama sampai naik jinjang pelamin. 
Nak taw jawapan dorang ape? : KESETIAAN
kapel adalah belajar utk SETIA.

Jgn cuak...jgn gabra...baca lagi tips aq kat bawah ni......
Step satu ni boleh skip. So kita continue ke step 2 yer.
Pada sesapa yang skip step pertama, boleh la mula mencari nombor2 ex2 lama korang yer.

2. MULA CALL DIA HARI-HARI PADA WAKTU YANG SAMA
Korang mula call dia hari-hari selepas beberapa hari menyepi.
xyah lama...5,10 minit sudah....
Make sure korang PUNCTUAL!
Maksud aq, kalau hari pertama korang start call pada jam 10:10 mlm, pastikan hari keesokannya [dan seterusnya] korang call pada waktu yang sama yer.
Korang wat mende yang sama 2,3 minggu ni...
xyah lelama sampai sebulan.
Lagi satu tips : time korang call si dia tu, janganlah asyik korang je yang bercakap....banyakkan tanya khabar dia....n kalau dia kata dia tengah solo.
well, ni peluang yang terbaik!

3. ok, minggu keempat : KORANG JANGAN CALL DIA, JANGAN SMS DIA
Korang kena kuatlah....
Sebelum hati korang tersangkut...better korang amek risiko ni kan...
Korang stop call dia...
Korang kena sabar menunggu...
Well, hari pertama sunyi..tanpa call..
Hari kedua...dia dah mula msg...
Hari ketiga...dia call!
You don't know what you got till its gone. beb!
Kalau dia xmenunjukkan sebarang respon, maknanya, dorang memang xsedar pon kehadiran korang.
Maybe pada masa yang sama...ada lagi orang lain yang tengah 'pancing' dia. 
kalau xpon maybe dia yang tengah 'pancing' orang lain.


4. korang gtaw jela niat korang tu kalau xpon, korang declare terus!




p/s : Kalau tips ni xberjalan, korang kena telan lah break up tu...
Dun worry...esk matahari akan terbit kembali!
Trust me, bila kita tgk orang yang kita sayang gembira, kita akan melonjak dua kali ganda gembira..walaupun bukan kita yang menggembirakan dia. EX REMAIN EX!


p/s/s : ok, tolong jangan tanya aq pernah try ke x tips ni...muahahaha~~
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME