Phone Calls Boleh Cari Jodoh?

Friday, November 12, 2010 - si tukang karang : zey at 3:35 AM
Assalamualaikum~


Phone calls boleh cari jodoh?

Satu phone call dari nombor yang datangnya bukan dari phonebook aq.
[howw..can...u...c...me into my eyes....] ok, ni memang bukan ringtone aq.

Aq pon angkat : Helllloooo....
The caller : ... [hung up!]

#%^$^&*&(*)()(_)_&*&%^$%$@$??

Beberapa minit selepas itu, dat person called again.
Aq pon angkat : Hellooo...[nada yang sama can before]
The caller : ... [diam....lammmaa....]
Aq cuak, aq hung up terus, bukan itu saja, aq terus OFF kan handphone aq.
Dah la rumate aq xde....cuak gila aq.. =(.
Kat mind aq dah imagine yang bukan2...kotlah ada orang nak 'pukau' ke.. wutever.

ok, aq sambung study....

Aq rasa cam xsedap hati, then aq on balik handphone. 
Takut ada urgent call memalam neh.
A few minutes later, Bro syuk call.

Zey : Helloo...
Bro Syuk : Hello...tadi nape xangkat?
Zey : ha? bila...ni angkat call nehh...
Bro Syuk : Tadi tu Abg Syuk call la, guna nombor lain.
Zey : ha?? kurang asam tul!
Bro Syuk : [dia dah start...] Nape dah angkat, lepas tu xcakap? Kata nak jodoh...abes tu nape jual mahal...Ja...zaman sekarang ni mana boleh jual mahal sangat, persaingan tu banyak... Lain kali kalau ada nombor xkenal, layan je..jangan terus offkan hp!
Zey : [ok, dia bahankan aq] heee....memanglah nak jodoh, sapa xnak kan? Tapi ingat orang senang2 ke? Dengan phone calls, macam2 boleh buat taw.

Malas nak argue panjang.
Teruskan perbualan dengan tajuk lain.

Noh n tya.
dah break up. 
sekarang noh date dengan mizz nina.

Kalau jodoh tu senang, dah lama aq main sapu je dengan ayat usha seperti ni :
Zey : [Time ni aq tengah jaga kedai] Yer, nak beli apa? topup ke?
Mamat sengal : xlah, saia bukan nak beli top up. saia nak beli awak.
Zey : Eh,eh..sory..saia x jual diri!

Malas nak argue.

Aq lagi xpaham nape orang boleh usha-mengusha hanya dengan photoes kat fesbuk, myspace, belog, tumblr dan sebagainya.
Apa ada dengan rupa? Xkenal lagi dalam2.
Cara cakap, cara berjalan, cara bergaul boleh tunjukkan sejuta makna... tapi denga photo, apa ada?




p/s : Aq akan block mana2 male 'friends' aq kat fb yang aq xberapa nak kenal, tetiba chat ngn aq kata pic aq chantek. eeeyuww! siyes, takut!
p/s/s : Tapi pdn muka kat aq gak asyik duk block orang....last2 aq yang kena remove dari friend list. haha! =)
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME