Lelaki 'cute' Sepanjang Zaman.

Thursday, November 18, 2010 - si tukang karang : zey at 12:27 AM
Hye blogwalkers!


Masih demam. Demam Retro. muahahaha!!! =)
Melakukan pemerhatian sikit2..campur ngn angan2 aq yang tinggi menggunung,
maka aq menjalankan sedikit eksperimen mengumpulkan jejaka2 cute sepanjang zaman. =) enjoyce!


60's

Paul McCartney

Full name : Sir James Paul McCartney
Born : June 18, 1942
Birthplace : Liverpool, England

ok? amacam? cute? kenal x dia? macam kenal tp xtaw kat mana?
Meh sini, aq kenalkan kat korang si cute sorang neh.
Paul McCartney adalah seorang penyanyi, penulis lagu dan gitaris untuk The Beatles, band rock terbesar tahun 1960-an. 
Korang taw kan The Beatles?
Sebelum tu, pada tahun 1957 Paul McCartney dijemput untuk bergabung dengan band John Lennon, The Quarrymen. 

Hampir semua lagu mereka ditulis oleh Lennon dan McCartney, yang menghasilkan muzik klasik daripada "A Hard Day's Night" dan "Yesterday" kepada "Let it Be" dan "Hey, Jude."  
McCartney telah mengeluarkan album solo pertamanya pada tahun 1970.


70's

John Travolta.

Name: John Travolta
Born: 18 February 1954
Where: Englewood, New Jersey, USA
Height: 6' 2"
Awards: Won 2 Golden Globes, Nominated for 2 Oscars, 1 BAFTA

Ok, I have to admit it. John Travolta is the major reason why I gathered all the cutest guy according to their era to this blog. hehe,
Pada era 70's, John Travolta dianggap sebagai salah satu bintang yang paling menjulang di Hollywood.
Time nih, lakonan dia lah paling laku, paling best. paling macho..ape lagi? Kehadiran John Travolta ke Hollywood telah membawa satu fenomena dari segi fesyen...muzik dan sebagainya.
Kat paper2 pon asyik duk cerita pasal dia je. 
Selebs hawt time tuh! 

Walau bagaimanapun, sama seperti selebs lain, kefeymesan John Travolta x panjang.
Pada pertengahan 80-an...nama dia mula suram dan semakin tidak dikenali. =(
Kalau korang rajin, cubalah gugel image dia nih. Dah gemuk dah dia skang.


80's

Johnny Depp.
A Nightmare on Elm Street.

Full Name: John Christopher Depp II
D.O.B: June 9, 1963
Place of Birth: Owensboro, KY, USA
Height: 5'10"
Occupation: Actor, Director, Musician

 Apa yang korang mungkin xtaw, Johnny Depp telah menamatkan zaman persekolahan pada umur 15 tahun untuk mengejar impiannya menjadi bintang rock.
Namun, rezekinya mula dilihat pada bidang lakonan apabila beliau malakonkan filemnya yamg pertama iaitu A Nightmare On Elm Street (1984).
Kemudian, tiga tahun selepasnya iaitu pada tahun 1987 beliau mengembangkan lakonan beliau dalam siri televisyen popular 21 Jump Street (1987) yang kerjayanya mulai feymes melonjak2.

Johnny pernah melakonkan berbagai-bagai filem. Antaranya : filem Cry-Baby (1990), Edward Scissorhands (1990) dan Benny & Joon (1993).
Pada tahun-tahun berikutnya, Johnny membuktikan dirinya sebagai antara pelakon yang paling berjaya pada generasi sekarang dengan filem seperti Donnie Brasco (1997) dan Finding Neverland (2004).


90's

Ashton Kutcher

Born On: February 7, 1978
Born In: Homestead, Lowa, US
Nationality: American
Career: Actor, Producer, Television Host, Model


err...aq runsing nak letak dia ataupun Collin Farrell, atau Bruce Willis..ho.ho.

Ashton Kutcher adalah pelakon dan penerbit Amerika yang terkenal.
Pada mulanya beliau memulakan kerjayanya sebagai model dan bekerja di iklan beberapa kampeni2 besar, sebelum memasuki dunia filem. 
Selain memainkan peranan dalam filem-filem Hollywood, beliau telah menyelenggarakan dan menghasilkan beberapa siri televisyen.
Ashton Kutcher telah meninggalkan kesan yang mendalam pada penonton dan peminatnya dalam lakonannya : "Just Married", "The Butterfly Effect", "The Guardian" dan "What Happens in Vegas".
Beliau telah memenangi anugerah Pelakon Favorite televisyen untuk "That '70s Show" dan "Punk'd" pada tahun 2004.

Dah la..malas nak gugel banyak pasal dia..asyik2 nampak dia dengan Demi Moore..haiyaii~




Dari awal sampai akhir, semuanya omputih kan zey?
racist sungguh!
Ok, pada aq jejaka cute sepanjang zaman bagi selebs Melayu ialah : 

Mustapha Maarof!





p/s :: kredit : tengs kaseh kat pak cik gugel. 
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME