Jenis-jenis Lelaki

Monday, November 8, 2010 - si tukang karang : zey at 5:44 PM
Assalamualaikum~


Entri kali ni aq nak senaraikan jenis-jenis lelaki yang aq pernah jumpa.
semua ayat kat bawah ni daripada kepala aq sendiri hasil pemerhatian aq sediri. enjoy!


err...act saja je letak pic johnny depp....lawa sikit belog aq ni..haha!


1. LELAKI SKEMA 'nerd'


oh...hey nerdy~

Lelaki nerd...memang tak boleh dipisahkan dengan spect yang tebal.
Lelaki jenis camni lebih suka couple n dating dengan BUKU.
Dia mungkin bijak dalam tulisan...tp kengkadang tak pandai nak mengayat.

Cara dia usha girls pon agak berbeza.
Mungkin dengan pen dan kertas juga.
Bila kita mula berbual dengan dia tajuk yang dia sangat2 minat... well, dia boleh bercerita panjang 7 hari 7 mlm wow.

Pengalaman aq : aq pernah hangin bila budak2 jenis ni duk suweet kat aq.... aq pernah nk patah balik g kat budak2 ni...seb bek la member aq dah tarik tgn aq. entah. aq xley blah, org camni usha girls ngn suweet.... lu pk gwa murah cam selipar jepun lu je ke??!



2. LELAKI LEMBUT.
amboyy..tebai make up hang nok...~
err....aq rasa so far abg johnny xpernah lagi berlakon jd mat lembut yer.

Lelaki jenis ni selalunya lebih banyak bergaul dengan kaum yang bertentangan dengan dia..iaitu kaum hawa.
Tak semua lelaki lembut tu gay, ataupun ke arah perempuan.
Ada antara mereka memang lebih selesa berkawan dengan perempuan.
Share the same interest maybe.

Lelaki camni memang best gila wat kawan.
Kengkadang aq rasa cam nak couple je ngn orang camni [eh, terasa cam gay] =p
Yela, at least...kalau tudung aq terselak cam ahkak Siti Nurhaliza tu, at least lelaki jenis camni xdelah melilau mata tu nk tengok leher aq kan. hell!


3. LELAKI AKTIF / 'sports boy'

woww...macho..pegang gun

Dis kinda boys selalu dapat my attention.
Selalunya boys jenis ni dia pakai apa pon jadik smart.
Well, dah memang macho kan~
Active + Protective....
Lepas tu lelaki jenis ni bersukan memang priority dia.
Kalau satu hari tak bersukan rasa badan cam tak best.
Even kalau hujan lecak pon, sanggup je main bola sepak kat padang nun. huh!


Kat kolej aq ada sorang atlet sukan yang aq selalu cakap 'HE IS THE CUTEST CREATURE ON EARTH!" err....tp dia junior...ok. fine. cuci mata saja.. =)

4. LELAKI SENSITIF

huuu...u cry, i cry~

Lelaki camni berjiwa fragile...mudah pecah.
Kalau ada antara korang yang kapel dengan lelaki jenis ni, the best present are things like teddy bear,...perfume.
Lelaki yang mudah menitiskan air mata ni, kalau tengok cerita hindustan..kena redy siap2 tisu..uuwaaa!!

As a girl, aq sangat tak kesah bila nampak ada lelaki yang nanges.
Itu perkara biasa....bukan mende yang perlu dimalukan.

5. LELAKI 'BAD BOY'

bad boy!

Why girls like bad boys?
Ada banyak sebab....one of the reason is they are not hypocrite.
Cara dia yang selamba, easy-going, suka wat kepala sendiri menyebabkan dia ada 'klik' dia sendiri.
Walaupun ramai antara orang2 besar seperti Guru Disiplin, n Ketua Pengawas memang dah lama 'aim' dorang nih.
Lelaki jenis ni memang suka mengambil risiko dalam segala hal.

6. LELAKI METROSEKSUAL

amboyy...jambul u..cecah hidung!

Lelaki jenis ni memang sangat menjaga penampilan dia dari hujung rambut sampai hujung kaki.
Semua kena bersih...kena wangi....baju kalau yang kena iron tu, iron sampai licin...bau wangi je... entah berapa botol dia spray agaknya~
Yang bestnya kenal dengan lelaki camni, secara tak langsung kita juga akan jaga penampilan..sentiasa nampak yeng terbaik.
Yang tak bestnya, selalu sangat kena tegur cara penampilan kita.. hurmph~~

7. LELAKI BERJIWA SENI

aishh..main piano siap dengan asap? 

Lelaki jenis ni selalunya sukakan muzik, suka bermain dengan alatan muzik.
Ada juga gemar meluahkan perasaan dengan berpuisi dan sebagainya.
Lelaki jenis ni boleh dikatakan lelaki yang romantic-all-the-time.
Pandai ambil hati pasangan dia.



walau papa pon, yang sedang2 saja menjadi pilihan hati.

ok. g Bandung x ajak aq.




p/s : aq nak ucapkan thanx kaseh kuasa giga kat Mr K, sebab letak belog picisan aq ni kat list The Other Gedik. Terharu gilaxx aq sebab aq newbiee lagi follower pon ciput je...huhu~ leh, rilek r zey, bukan kat blog list encik Ben pon. err???
p/s/s : ok, dalam byk2 foto johnny depp, hangpa suka yang mana satu?





saya boleh belajar semua jenis masakan 
yang awak suka...
tapi awak kena janji,
untuk sentiasa menjadi imam saya  
di setiap solat saya.
[err...kecuali solat zohor pada hari  jumaat, ok?]
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME