Budak Kecik pon Taw~

Sunday, November 28, 2010 - si tukang karang : zey at 10:24 PM
Assalamualaikum~


Petang yang indah, duk melepak, bersembang dengan adik lelaki aq yang bongsu, Chibby sambil minum air teh lipton panas yang dibancuh oleh adik perempuan aq yang kedua, Iqa n makan kuih ondeh-ondeh yang dibuat oleh adik perempuan aq yang pertama, azirah.
Yeah. Memang terbaik ada adik ramai. =)
Sambung berbual dengan Chibby.
Biasalah walaupun berbual dengan budak kecik yang berumur 9 tahun, aq suka tujukan soklan yang merepek.
Cam cerita spongebob squarepants : Cartoon for kids, jokes for adults!



Chibby with me (zey)



Zey : Chibby...chibby rasa angah (aq lah tu..) chantek?


Chibby : Jawapan dan reaksi chibby telah di-banned oleh tukang karang.

Zey : Chibby rasa angah paling chantek waktu bila?


Chibby : ----- (?). Tapi kan angah, ustaz adik kata, perempuan waktu paling chantek...waktu dia bangun tido....


Zey : Oh. Jadi maknanya angah chantek la waktu angah bangun tido?


Chibby : Ok, adik aq memang xsuka cakap banyak, tapi suka wat reaksi muka. Jangan tanya dia wat reaksi muka apa tyme ni. ok?


Zey : Chibby, chibby suka angah pakai tudung ke free hair? Nanti angah boleh selalu curl hair angah ni...bila angah bohsan, angah straighten balik rambut angah.ok?


Chibby : Eh, angah..angah ingat rambut angah chantek nak tunjuk kat semua orang? Adik lagi suka perempuan yang pakai tudung.....


Zey : Abeh tu, kalau angah keluar xpakai tudung, chibby xsuka angah larr?? 


Chibby : xsuka!


Zey : Yelarr chibby...


Chibby : Tapi adik lagi suka perempuan yang pakai purdah.


Zey : [wow?!] Chibby..mana ada zaman sekarang neh orang pakai purdah... lagi pulak kat Malaysia neh, mana ada...kat Tanah Arab ada laa....~


Chibby : Ada angah...adik dah jumpa.


Zey : Oh, ye ke??? [nampaknya aq je yang belum 'jumpa' lagi ",] Chibby, kalau ada perempuan yang degil sangat, xnak pakai tudung, chibby nak wat apa?


Chibby : Adik paksa dia...adik kan lelaki..pandailah adik wat dia camane. 





Bruno Mars
Hensem dia neh. Cara dia nyanyi je dah wat aq cair.
yer. dia memang ada cara.


Ni mungkin soklan n jawapan typical yang biasa kita dengar.
Yang jadi 'extraordinary' nya apabila ianya dituturkan oleh budak kecik yang berumur 9tahun.
9tahun..apa je yang korang taw tyme tu?
Nak tuang teh lipton panas dari teko ke cawan pon xreti...mmm...~


Apa yang aq cuba sampaikan adalah [yukks?] setinggi mana pon pendidikan seorang wanita, sejauh mana pon dia dah pergi utk mencari ilmu dia tetap perlukan seorang lelaki utk bimbing dia.
Study sampai tahap master, phD tu semua hanya ilmu dunia je. Ilmu akhirat yang kekal abadi pe cer?
Sekeras-keras wanita, ada cara boleh lembutkan hati dia.
Cara tu cuma ada pada seorang lelaki yang ditentukan oleh-Nya.
Yang istimewanya seorang wanita ialah mereka dilahirkan hanya utk seorang lelaki sahaja. Bukan 3, bukan 4.
So, is it worth for couple-clash'es a trillion tyme till u meet ur wut did they call a 'soul-mate'? Sampai  bila??


Perempuan. Study tinggi-tinggi pon, stoking suami dia jugak lah yang dia bukak tiap hari. 
Xpe...xjadi masalah....tp mesti kena dengan 'cara'nya. =)








p/s : Alhamdulillah family aq selamat pulang dari tanah Arab =)
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME