filem sekarang

Tuesday, October 19, 2010 - si tukang karang : zey at 11:58 PM
assalamualaikum.


sekarang ni kalau nak tengok cerita melayu, mesti x sah kalau xde bab berkemban. tul x???


xkiralah berkemban guna kain batik yang labuh nya sampai buku lali ke... atau berkemban pakai towel pon jadik.
adoylaa.... maybe director skang ni kalau nak bagi rating filem dia tinggi, capai box office...suruhlah artis2 melayu ni berkemban kan? haish~
tu  x termasuk lagi filem2 melayu y suka berlumba2 sesama sendirik...


come on la....kalau ye pon nak bersaing, g la bersaing ngn Peter Jackson ke Tim burton ke....xlah rugi duit aq, hari2 pon aq boleh tgk wayang sebab filem2 malaysia banyak variety..ada cerita perang2..ada cerita fantasy yang masuk akal, yang gambarnya cantik.
ni x, sorang wat filem seram....berderet filem seram...
sorang wat filem rempit2...berderet  filem rempit... adoyla!


pic y xde kena mengena... wink2.. =p
nak tgk pic berkemban kat belog aq? HARAPAN!



kronologi filem2 berkemban malaysia :

2004 -PUTERI GUNUNG LEDANG- yang ni aq rasa boley bagi excuse la..sebab based on cerita lama kan.


2005 -SEPET- apa aq nak cakap arwah Yasmin Ahmad sgt2lah berseni. yer, aq budak sains. kekadang aq xpaham apa yang cuba dia sampaikan. direct speaking please!


2008 -SUSUK- ha, time ni aq rasa dorang dah berani dah. bisalah, ilmu hitam orang melayu, mesti ada mandi bunga... haish~


2009 -BOHSIA- Nabila Huda nak bg anak dia tgk kot hasil 'seni' dia ni!


2009 -SKRIP 7707- ni....Fasha Sandha... aq benci dia. aq xtgk pon filem ni.


2010 -MANTRA- Ana Dahlia? sapa kenal dia angkat lappy!


2010 -JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK- Nora Danish plak dah berani berkemban da... adoyylaa... lu ada anak beb!




dulu bila tgk cerita melayu, aq konfiden, mesti xde part yang boleh aq mengalihkan pandangan.. [er??]
kalau cerita omputih tu lain la.. mmg xsah klu xde mende2 sexy mexy ni.
tp bila filem kita sendiri nak ikut step sana, aq xmampu ckp ape la.


SOKONGLAH SEGALA MACAM BUATAN MALAYSIA! 
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME