aq da dapat DSLR!!

Friday, September 17, 2010 - si tukang karang : zey at 11:35 AM
assalamualaikum~


pejam celik..pejam....xcelik2.... 
dah hari jumaat kan?
rasa cam xpuas lagi beraya
semalam open house untuk member2...
guess what...aq masak! masak side-dish je. main-dish mestila mak aq yang masak...ihik!
hehe, tengs kat mak sebab percaya aq masak untuk kuantiti yang banyak.
aq masak macaroni simple je... n kek batik. 
bila da otai memasak nanti barulah boleh masak mee bandung ke... laksa ke.. cewah!
buat kek tu aq selalu buat...so kalau xjadi pon, aq pandai 'orter' sendiri.
masak lauk2 ni aq xconfident sangat...
tapi semalam, laju je macaroni aq tu abes....sodapla tu maknanya.. ehem~


DSLR!



ni aq nak habaq mai ni...
raya tahun ni..aq dah agak da tahun ni mesti musim = DSLR sana sini.
DSLR yang sibuk beraya!
aq agak2 ada lah dalam 5-6 bijik dslr ada datang kat rumah aq ni.
yelaa...sekarang ni kan semua orang nak own digital single lens reflex.
sebagai contoh masa bulan ramadhan yang lepas, aq n rumate aq pergi berbuka puasa....kanan kiri sibuk snap sana sini. isyh!
tyme raya ni plak, aq g berjalan-jalan kat tanjung emas...ada plak mamat sebelah kereta ktorang ni nak snap pic ktorang... so, pose je la! haha!
tp aq yakin, dia delete je pic ktorang tu~lalalala~



honestly, aq bukannya minat sangat fotografi segala ni.
tp semenjak ada LUMIX, boleh tahan berminat gak r dengan fotografi ni.
belog2 yang letak pic2 cambest pon aq ada follow.
antaranya ini dan ini.
bila jenjalan kat shopping complex plak, nampak girls bawa beg besar, isi DSLR. peh. co0l gilax taw!

bila sesembang dengan family aq pasal camera ni
timbul la plak sejarah camera kat family aq ni.....
korang taw x...sebenar-benar-benarnya.... aq da ada da dslr!
ada tersorok kat dalam robok lama tu.




x caye??


meh sini...


aq tunjuk.....=>





ni laaa.. DSLR ayah aq...
lama dah camera ni~

camera ni camera ayah aq punya.
dulu tyme aq kecik2..pergi zo0...ke memana..aq lah yang tukang angkut camera ni.. berat taw!
tp sekarang barulah terasa nak camera berat ni...well,
u dunno wut u got, till its gone kan???
camera ni da xboley guna dah....
maybe kalau boleh tukar semua camera yang dah xguna kat rumah aq ni, dapat kot dslr sebijik..ataupon camera dalam air.


minolta.





minolta.....
aq nak jual ni...
mintak permisi ayah aq dulu...


ebay?camworld? ermm~~

apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME