sabar jela kan~

Wednesday, August 25, 2010 - si tukang karang : zey at 12:20 AM
assalamualaikum~


aq xtaw la nape bln puasa ni aq asyik hot.... weyy..weyy..bkn hot=gawges. hot=panas=meletup.. ada pham? 
cepat je rasa nk meradang taw.
honestly, aq bkn jenis yang panas baran.
family aq taw tu. abah aq pon kdg2 tensen gak, tiap kali dia marah aq, aq wat muka toyer je... [muka toyer=muka poyo] xcam adik-bradik aq ylen, ada yang masuk bilik hempas pintu...g dapur mghabiskan mknn dlm peti ais... hak3! aq plak bila kena marah, selamba je letak muka dpan ayh aq.. nais! hak3!
sbb bila aq kena marah tu, aq taw salah aq, n i deserved to be punished! yeah!


minggu ni je...aq xtaw la da bape kali aq n tumbuk2 sayang kat perot si tina ni... herr~~~
aq bila marah.aq diam.bg hint kat org tu biar dia phm. bkn utk downkan dia ke hape. tp tu mmg cara aq. bg aq masa....nnt aq ok balik. calm balik. marah aq xlama. tp kalau aq tgh marah tu...ada dugaan dtg lg. aq nanges =((
aq xsuka bg alasan kat org len n aq mmg xsuka dengar alasan org.
aq simple je. pd aq..setiap apa yang berlaku mesti ada sbb tersendiri n aq xmaw taw.


ini Tina~
da lama aq jaga dia ni.
dari gemuk jadi kurus. 
dari kulit kaler pink jadi kelabu tanned..haha!

bila ingat2 balik, byk kenangan aq n Tina ni...
dulu, beliau pernah hilang masa aq study penang dulu.
puas aq cari...yela, da xde ape aq nk peluk mlm2 kan.
siap aq rasa nak letak WANTED : TINA! kat semua blok matrik aq dulu.
tp at last, aq jumpa balik...mmber aq sorokkan, time besday aq... nais la kan!

kalau tina ni ada peti recording suara, da lama beliau record balik segala ayt yang aq pernah cur-hat kat beliau.
cam contoh, ptg td, kat bazar....otw aq nk balik dari membeli-belah.
aq panas hati tul la ngn pompuan yang naik kereta speed sama cam siput babi.
yela, aq mmg la naik motor je.....
cik ahkak jgn nak berlagak ada kereta...budget bagos.
gwa ade kereta gak..tp parking kat umah..mak gwa xbg gwa drive kat bangi ni.
sbb bak kata mak gwa, gwa drive cam org mabuk.
xpela mak..at least xsshkan org kan??kan?
ceyt..da bahasekan diri gwa la plak... ye r, gwa tgk hot ni beb!

td kat simpang 3 traffik light... 
bila lampu hijau, aq ngn penuh sopan santun..siap kepit kaki lagi
aq beloklah kanan..... aq yakin pasti aq di lorong yang betul...
mengikut pakcik2 di depan aq.

pastu...selamba dog cik ahkak naik kereta satria ni belok kanan menghimpit aq.... xpe, aq sabar lagi. tula, aq cakap, mmg susah nk tgk aq nek angin.
so daripada speed aq 40km/j aq pon low kan la ke 20km/j.
yela, nk bg cik ahkak ni lalu... xpela aq motor je.. =(
aq da bg dia lalu....tp dia plak nak tunjuk bodoh dia, bg aq lalu.....
siap berhenti kat tengah jalan, betul2 tengah simpang tiga.
tengah simpang dia berhenti, lu nak cakap hape lg????
aq xtawla pompuan tu nak tunjuk pandai ke tunjuk bodoh.
kalau lu bijak, lu boley je susur tepi meghala ke lane sebelah!

cik ahkak...dengar sini gwa nak cakap sikit.... lu drive kereta....budget da lulus jpj, da lulus undang2 semua tu....yang lu xpraktikkan kat jln pasal hape? sapa ajar lu berhenti tengah simpang....lampu hijau beb??? gwa kat tepi kereta lu, xde hal sgt..tp imagine la yang drive blakang kereta lu... kalau beliau xsempat brek. abesla kereta lu kan? mmgla gwa amek test jpj dulu 3kali baru lulus. tp gwa taw undang2 jln semua ni..sbb mak gwa jpj beb. asyik2 duk membebel pasal undang2 jalan ni taw. n one more thing, kat malaysia ni motorcyclist diberi keutamaan. kalau cam sesetengah negara luar, pejalan kaki diberi keutamaan jln raya. lu taw ke semua tu, cik ahkak??? ada ke kereta diberi keutamaan????

pastu gwa naik speed sampai 60km/j.
gwa da start panas la ni kan,
da la aq puasa, selawat pjgla aq ats motor tu....
lepas tu la plak kan...purse aq jatuh tgh jln..... cam cempaka berbunga biru!
nais sgt...masa tu, aq da nek speed tinggi..purse aq berguling2 ats jln...
blakang aq plak ada mat2 motor....
budak2 motor ni siap ckp "wooyy...purse!"
yela2, aq amek...aq patah balik..macam hell! aq parking je motor kat tepi tu, peduli ape aq....
but still, aq bersyukur..xde sape yang amek purse aq yang sememangnya kering waktu2 begini.. ",

saia nak tukar kereta ini dgn honda icon saia.
makkkk...plzzz.....

sebelum aq kluar bilik pulak ptg td, aq kena kejar beruk,
cam bese.....guna tenaga aq yang terakhir ni utk lompat tangga.
beruk2 ni plak mls aq nak cerita dah...
da bekejaran ngn beruk....sampai kat motor....kunci motor plak xde...nais!
kena lah turun balik flo0r aq..tyme ni aq mmg tawakal je kalau ada beruk, gwa karate!
da sampai bazar....jenuh mencari parking..aq pon jumpa satu port best.
k, aq parking laju2..terus gerak cari mknn...
da separuh jln.... aq teringat kunci motor aq kat motor!!!
aq laju2 lari..tolak semua org yang halang laluan aq.
bila aq sampai motor, seb bek ada pak cik ni yang baik... letak kunci motor aq dalam helmet aq...kira tertutup sikitla....
aq doakan semoga pak cik tu dimurahkan rezeki dia...kalau dia xde kereta, dapatlah dia beli sebijik kereta,tp kalau dia ada kereta, semoga dapatlah rezeki dia beli rumah besar plak ke~aminn~
bagosla pak cik ni..lega sikit aq...tp cam beselah org tua..ada kasi 'bebel' skit kat aq..xpe pak cik..saia taw, salah saia!


aq rasa arini cam hell skit mungkin sebab coursemate aq ajak aq berbuka kat masjid ukm...tp aq cakap kat dia aq da jnji ngn rumate aq nak berbuka sama. yela, janji kena tunaikan...~act, aq mmg da lama berniat nak berbuka puasa kat masjid, cuma masanya xde lagi. insya Allah lain hari aq pergi yer.
apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME