saket tiub fallopio!

Monday, June 7, 2010 - si tukang karang : zey at 6:45 PM
aq tgh saket! xda m0odd!!!
da byk kali da aq ulang alik dr toilet....muntah....termenung..... tgk flash jamban...
[huh!sngguh kurang sopan!~]


n skang aq xwat pe...xsapu perut ngn minyak pon...not taking any pills.
but thank god, aq kena saket ni sethn dlm 2,3 kali...
compare to other girls y saket sebln sekali... [cian mereka...~]
err..korg taw kan, saket ape...~


kalu aq duk kat uma ni, mesti abh da bising swoh pkai mesin y dia ada tu,
*abh aq ada mesin urut ala2 osim...apa y xbes pki mesin ni nnt, tyme duk kat kerusi tu, mesin tu akan detect bhgian2 bdn y saket...n extra urut kat situ.. adehh!... 
n bila aq pki mesin tu, mesti saket kat prut...[kat area tiub fallopio ni...] n kat lutut..mm.. "~


 girls kan kuat..sbb tulah dpt saket ni..hehe,


most teen girls akan rasa saket ni..
aq harap bila aq da bsr skit..xdela rasa saket ni...
tp maybe diganti ngn saket lain...
xpe, aq kan kuat! yeehaa!!!

stiap kali aq saket, aq akan tnya...knape..n knape...~

k, now i've listed symptoms of this menstrual pain
[based on my view la yekk~]
  •  rasa saket y amat kat bhgn pinggang dan ke bwh, n tulang belakang.
  • rasa x selesa y amat. emosi terganggu. hormon xseimbang. rasa nk marah tnpa sbb [wlupon aq mmg jrng nk mara2].
  • saket kepala berdenyut2
  • rasa mual, loya n selalunya aq akan paksa diri utk vomit gak. xkira. sbb nnt bru rasa lega skit.
tgk?? pakej saket kan??
[boys xdpt rasa saket 'pakej' ni] so if girls said "i am so not in the mood!"
so boys, u btter back off laa... huhu..
i mean, giv the girl some space la..
n slalunya saket ni xla lama sgt...xdela dlm smnggu.. biasa dlm 1,2 ari.

apa y zey akan wat?
menstrual pills

  • dlu, tyme kat plkn, zey slalu mkn menstrual pill [y kaler pink tu.] even xsaket pon mkn every month... act, bila telan pill ni, it's just a pain killer...xde nya boleh sembuh sepenuhnya.....nnt2 dtg balek gak....mmm~
  • bila ada kat uma, mak mesti swoh tuam perut ngn batu sungai y dipnaskan. kalu xpon amek botol mineral 2, isi ngn air pns/suam.. dlu kat matrik, guna botol mineral je, sbb xde batu sg tu.
  • minum air panas. ni pon ok gak..tp tu pon kalau still gagah nk bancuh air.. kalau x, mintaklah org2 tersyg tu bancuhkan yek! =)
  • baring. jgn wat pape....rehat.... jgn pk pape...nnt kang lg menambah saket nye!
  • n bila ada free tyme tu, plz....plz...cek la bdn anda.. skang ni semua penyakit ada ubat kan? seek medical attention!!
tgk ni ha...zey tgh saket..gagah je blog walking..siap wat entri lg... huhu....
yela, da byk kali rasa saket ni...Alhamdulillah, rasa kuat skit compare dr dolu2.

kalau boleh, taking the pills will be the last choice..ok?

*yelaaa...pills kan mmg xberapa elok..setakat pain killer je pon..byk lg option len kan? =)

suka sgt jadi gadis!







apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME