king of pop~

Saturday, June 26, 2010 - si tukang karang : zey at 1:14 AM
hari ini, genap sethn pemergian michael jackson ke alam y satu lg..
[err..sory, aq mmg xreti nk bermadah...huhuuu.. =pp]
tp still, aq nk wat gak entri pasal MJ nih..
sbb, dolu aq mmg peminat bsar mamat nih....
segala pic dia, aq gunting..simpan...
fuyohh..dolu aq mmg fanatik ngn dia ni...
sama fanatik ngn 'n sync, backstreet boys,...
rasa cam nk imbas balek zmn2 skolah rendah,
beli majalah semata nk pungut pic... galaxie..lime..~
bwa cd g skolah..pastuh kena rampas!
haha! siyes. tyme skolah aq mmg teruk....
yela. xteruk, mne rasa zmn skolah y best2 kan?
tp seb bek aq klas tnggi, so cikgu nk bsng2 pon agk2 lahhh...haha!


ni tyme dia rambut afro..aq xkenal dia lg.

mj atau nama sebenarnya mat jamban...
eh..x...x..melawak je ni..adek aq ni sengal plak dia mlm2 nih..
k..siyes. siyes.
mj dilahirkan dgn nama michael joseph jackson,
menetap di gary, indiana...
kalau korg perasan, vid clip mj 'they dun really care about us' di-shooting kat indiana sempena tempat lahir king of pop ni.
mj was born on the 29th august 1958
lahh...sebaya ngn mak rupanya dia ni...n amy search pon!huhu,
adik beradik mj ada 9 dan mj adalah anak ke7.
adek beradik lelaki dalam keluarga ini kesemuanya telah diajar utk mnjd penyanyi semenjak kecil
tyme dia kecik, dia j0in ngn abg2 dia menyanyi sbg jackson five.



di zaman muda-mudi


mj ni dibesarkan dgn cara kekerasan oleh ayah dia sendiri...
yelaaa...ayah dia nk sgt dorg feymes,.sampai xhirau ape..
sampai ada y kata kemandulan mj disbbkan ayh dia y suka mendera dia dr kecik.
sbb tulah, tyme dia hidup dulu, dia sgt2 sygkan kanak2,
sampai bina ala2 fun fair kat umah dia..utk kanak2.

tyme dia hidup gak, dia byk memperjuangkan suara kanak2 dlm lagu dia,
mj amat peka tehadap kebuluran africa dlm lagu heal the world,
lagu mengenai pencemaran kat bumi pon ada gak.

tp apa y xbes nya, tyme dia idup ada je y cakap mj ni racist.
membezakan warna kulit.
tp aq rasa kebanyakan vid clip dia mmg memperjuangkan org kulit itam
yela, walaupun dia da tukar kaler kulit, hati dia x ubah,,
bila dia da xde ni plak. timbul persoalan agama dia.
pd aq.itu urusan dia dgn tuhan.

king of pop

pd march 2009, mj mengumumkan utk wat come-back.
konsert 'this is it' yang dirancang diadakan pd july 2009
tidak dpt tercapai oleh mj.
sbb pd 25th june 2009, berita kematian mj telah mengejutkan satu dunia,
termasuklah aq. aq ingtkan dia sengaja 'hilang' sbg propaganda mj utk larisakan konsert dia.
tp x,.. dia mmg xde. at dat tyme, he was 50.
dan tiket konsert tu telah  habis dijual beberapa minit slpas dilancarkan.

tgk jelah hari ni, kat radio fly fm, asyik2 lagu dia je y kluar,
mlm ni plak, kat tcs5 ada konsert dia..
byk lagu dia y aq suka... ada y btul2 touching...
antaranya lagu i'll be there - jackson five


You and I must make a pact, 
we must bring salvation back
Where there is love, I'll be there 
I'll reach out my hand to you, 

I'll have faith in all you do
Just call my name and I'll be there 
I'll be there to comfort you,
Build my world of dreams around you, 

I'm so glad that I found you
I'll be there with a love that's strong
I'll be your strength, I'll keep holding on 

Let me fill your heart with joy and laughter
Togetherness, well that's all I'm after
Whenever you need me, I'll be there 
I'll be there to protect you, with an unselfish love that respects you
Just call my name and I'll be there

If you should ever find someone new, 

I know he'd better be good to you
'Cause if he doesn't, I'll be there 

Don't you know, baby, yeah yeah
I'll be there, I'll be there, just call my name, I'll be there

(Just look over your shoulders, honey - oo)

I'll be there, I'll be there, whenever you need me, I'll be there
Don't you know, baby, yeah yeah

I'll be there, I'll be there, just call my name, I'll be there... 



td tyme tgk2 vid clip mj nih kat u tube.
jmpe plak satu vid cambset nih.. enj0y!



super michael jackson bros

apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME