tid0o...ZzzZzzz....tid0o...~~

Wednesday, May 19, 2010 - si tukang karang : zey at 2:03 AM
wehee..muka bahgia dpt dduk kat koc wanita.

siang td, aq, sern n yana g BANDAR TASIK SELATAN.
uma akk sern..g sana sbb nk amek lappy sern.
[aq tgk dia cam gila rndu kat lappy dia 2... haha!] 
well.bese r, part tyme bl0gger...lappy itu nyawa!

ktorg dr uni ke bts nek ktm.
dlm ktm 2...bru je bape mnit msuk...
dgar yana bercrta, aq da ZzzZzzZzzZzZZzzZZzzz~~


tido xkira tempat

yes. aq mmg cpat tdo xkira tmpt dan keadaan.
klu dbri opti0n atr tido n mkn..aq akan plih tido yer!
yana n sern seems so jeles wit me y sng tdo...

korg taw x..taking a nap bley mngmbalikan tenaga korg..
NAP ITU PENTING TAW!!
yana plak siap tanya aq "ape tips ko ley sng tido ek??"

jwpn aq :

1. free ur mind 
    jgn pk pape....klu asyik duk berpk je, mne x insomnia o0oiii!
*tp...cikgu aq dlu penah ckp..jgn sesekali ksgkan fkran, sbb nnt the bad thing will come... [teett...bad thing amnende nye? cam exorcist la plak kan!]

2. berangan!
    yer. aq mmg suka brngan... fmily aq taw itu.. 
weyy...korg taw x..albert einstein 2 dlu suka berangan taw!
"Imagination is more important than knowledge."
                                                            Albert einstein~
*dlu,aq n akak aq suka berangan utk jdkan shopping complex 2 rumah taw.. wahh.. heaven nye!!!

3. pejam mata 
    ini pon xkan aq nak kasi taw kan?? apekahh??~

tido itu nikmat

sbb 2 la,..aq xsuka tul mkn ubat... DRUGS!
ubat 2 wat aq lg ngntuk..lemah..n asyik nk tido..
n sbb 2 gak r suare aq ni dr balek pulau kapas aritu, maintain je RAWK smpi skang..
[pas2 suka ati mnum jus carrot la yer. pdn muka aq!]


drugs n caffein : i will choose caffein of cos!

n bila aq da tdo 2..xya la kacau yer.
aq mmg tdo sat jer...tp mmg nikmat k tido aq 2,
org y knl rapat ngn aq..taw la cane klu aq da ngntuk.. 
text msg p0n da cam org xbtul da,

aq ingt lg dlu, tyme kat KMPP, aq penah tdo ats kerusi,
ngn kepala aq mandongak ke blakng..n mulut aq ternganga..gila xsnonoh kan... 
seb bek ada my guardian angel : wanie kejutkan aq tyme 2..
siyes..aq sgt malu..n aq xsedar! =pp

*mehhh..kita tgk petua tidur rasulullah saw...


Antara sunnah-sunnah Nabi saw sebelum, ketika dan selepas tidur.
1. Sebelum dan selepas tidur baca doa tidur. Ramai orang memperlekehkan doa Masnun (doa harian) tapi hakikatnya harga yang Allah swt janjikan adalah syurga.
2. Jangan tidur menghadap kaki arah Qiblat. Ini adalah kedudukan tidur orang yang telah mati.
3. Barangsiapa yang membaca Tasbih Fatimah, sekiranya dia mati malam itu,dia akan dikira sebagai mati syahid. Apa itu Tasbih Fatimah? Subhanallah 33 X, Alhamdulillah 33 X, Allahuakbar 33 X.
4. Baca 4 Qul (An-Nas, Al-Falaq, Al-Ikhlas, Al-Kafiruun) tiup ke tapak tangan dan sapu ke seluruh badan untuk menghindarkan sihir dan niat jahat manusia. Kemudian bacabismillahirrahmanirrahim 21 kali. Barangsiapa membacabismillahirrahmanirrahim sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, nescaya terpelihara dari godaan dan gangguan syaitan, dari bencana manusia dan jin, daripada kecurian dan kebakaran, dan daripada kematian terkejut.
5. Niat untuk bangun Tahajjud. Sekiranya tidak terjaga, Allah swt akan mengira seolah-olah dia bertahajjud sepanjang malam. Tahajjud adalah sebaik-baik pelindung daripada sihir dan buatan orang.
6. Ambil wudhu’ sebelum tidur dan Solat Sunat Taubat 2 rakaat.
7. Maafkan semua kesalahan manusia pada kita dan halalkan semua hutang piutang sebelum tidur. Bangun tidur boleh buka fail semula kalau mahu.
8. Tidur cara Rasulullah saw dengan mengiring badan ke kanan dan tapak tangan di bawah pipi.
nak taw petua tidur rasulullah lg? klik sini






apa u'all rasa? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WALK OF FAME